Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: Regenerator obiektywów - korzystał ktoś z usług tego Pana?

Coś już napisał

Domyślnie Regenerator obiektywów - korzystał ktoś z usług tego Pana?

Miał ktoś do czynienia z Regeneratorem z Białegostoku?

źródło:
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1009640150
    http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2296790

cytaty:

"Dzisiaj wystawiam piękny nowy obiektyw" i dalej:

"Optyka tego obiektywu jest po mojej regeneracji" (po co regenerować optykę nowego obiektywu???) i dalej:

"Kiedy to dotkniesz własnymi rękoma tego obiektywu , dopiero wtedy docenisz czystośc tych szkieł. Oraz i przede wszystkim jakośc wykonanych zdjęc po zastosowaniu mojej regeneracji" i dalej:

"Jedną z cech czyli czystość optyki oceniam w świetle dziennym, a nie w świetle żarowym lub halogenowym.."

i w końcu odrobina prawdy:

"To prosty chwyt na to by pokazać rzekomą czystą i klarowną optykę"

bo oglądanie obiektywu, a zwłaszcza jego wnętrza w świetle dziennym i najlepiej od tyłu do przodu rzeczywiście jest prostym chwytem "...na to by pokazać rzekomą czystą i klarowną optykę".

O tym, że ten "NOWY" obiektyw ma nieoryginalny dekielek przedni nie wspominam bo to przecież szczegół...

Korzystał może ktoś z usług tego regeneratora z Białegostoku? pytam bo mam kilka szkieł przeznaczonych na stratę, taki złom fotograficzny i kusi mnie żeby spróbować, a nuż zregeneruje???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photolo Zobacz posta
    "Optyka tego obiektywu jest po mojej regeneracji" (po co regenerować optykę nowego obiektywu???) i dalej:
    Niezłe, gość zdziera Canonowskie SSC i nakłada jakiś wynalazek (ponoć Rodenstocka) - albo bullsh*t albo sprzedaje obiektywy uszkodzone.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Hmm normalnie szaman czy cuś i do tego trzeba kupić nowy monitor koniecznie samsunga . Jakoś nie wierzę w takie zabiegi choć kto wie cuda się zdarzają
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Za duży bełkot mający wprowadzic w stan euforii kupującego. Tak samo nawijają Ci co chodzą po domach i chcą coś sprzedać. Zasada jest jedna, spowodować chwilowy brak niepoczytalności u klienta. To samo jest u tego gościa, za dużo pisze, wystarczyłoby tylo kilka słów a nie potok nic nie wnoszących informacji.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jakaś bzdura
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

"- plastyka wraz z głębią ostrości która do tej pory była osiągalna tylko w najlepszej optyce znacząco się poprawia"
    zapytam mądrzejszych co mają powłoki do głębi ostrości

"- ogólna jasność optyki poprawia się od 20% - 30% przy zachowaniu wszystkich stałych wartości , w przypadku obróbki wszystkich szkieł nawet do 40% .Nie muszę chyba pisac jak ważny jest to element w optyce......."

cud )) czyli jak wyczyścimy obiektyw o świetle 1 to stanie się obiektywem o świetle 0,6

"-- dalsze czyszczenie jest nie potrzebne ,wystarczy usunąc kurz pedzelkiem
    i przemycie niewielką iloscią zwykłej wody i tylko wody, a najlepiej pary z ust i wytarcie specjalną sciereczką o nazwie microfab lub podobnym produktem"
    a najlepiej parą z ust po wypiciu sporej dawki alkoholu ))

normalnie cudotwórca - powinien po wodzie chodzić ))
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ja bym powiedział wprost że zwykły oszust.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu

Domyślnie

A czy ma ktoś namiary na tego Hrabiego-Ginekologa? Po wysłaniu do Bielegostoku całej szklarni, dałbym się jeszcze pomacać innemu specjaliście...
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Potwierdzam opis sprzedawcy. Obiektyw nowy, znakomitej jakości. Porównałem z 20/2,8 i 28/2. Na przesłonie f/3,5 ostrościa w środku kadru pokonał stałkę 20/2,8. Z 28/2 też może się równać. Zdecydowanie polecam sprzedawcę.Dobry fachowiec

tia... lepiej niż w stałce... to ciekaw jestem jakby stałke dać do "regeneracji" co by wtedy było...

No i przede wszystkim koledzy!
    rozjaśnianie szkła!
    kupujesz 85 1.8... a po czarowaniu, masz 1.2
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Dopiero zaczyna Awatar pstrykijest
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

No nie wiem... jestem z Białegostoku wiec można go poszukać co to za magik. Mi by się przydało pomalować moje 70-200 ;] Wie ktos może kto mi wykona taką usługę? Może na różowo? hehehe...

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów