Pokaż wyniki od 1 do 10 z 643

Wątek: Fotografia ślubna - jak zacząć?

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Biorac pod uwage ze startowalem w ten sposob w zeszlym roku, nie trudno policzyc z troche juz tego za soba mam. Czy taki start to zly dorobek jak na poczatek?
    A pokażesz coś z tego dorobku?
    Bo na razie jedyny dorobek po jakim można Cię ocenić to dziesiątki wątków tu na forum napisanych w ciągu ostatniego pół roku, klasy "poradźcie mi jak to zrobić" , co nie świadczy zbyt dobrze o umiejętnościach fotograficznych osoby chcącej się zarobkowo zająć uwiecznianiem jedynych chwil w życiu.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A pokażesz coś z tego dorobku?
    Bo na razie jedyny dorobek po jakim można Cię ocenić to dziesiątki wątków tu na forum napisanych w ciągu ostatniego pół roku, klasy "poradźcie mi jak to zrobić" , co nie świadczy zbyt dobrze o umiejętnościach fotograficznych osoby chcącej się zarobkowo zająć uwiecznianiem jedynych chwil w życiu.
    Po raz drugi przypominam ze tematem watku jest ---> Fotografia slubna, jak zaczac. A nie proby oceny mojej czy czyjejkolwiek pracy. Do tego sluza inne watki a pomoc w znalezieniu moze wyszukiwarka--->http://canon-board.info/announcement.php?f=11&a=20
    Gdy tylko poczuje nieodparta potrzebe oceninienia mojego dorobku przez kogokolwiek, obiecuje odnalezc odpowiedni dzial i zamiescic tam swoje prace.
    Tymczasem wrocmy prosze do tematu, jak zaczac taka dzialanosc wspomagajac sie reklama?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    [QUOTE=czerwiniak;827136]60-90, chłopie zdajesz sobie sprawę ile to roboty?
    Nie wiem jaką stosujesz formę oddawania zdjęć klientom, ale ja bym chyba się za@**^^> ł.
    Ale tak jak Vitez pisze, pokaż jakiś link do zdjęć ślubnych.

Daj Ci Panie Boże, tylko ni nie zabieraj.

powodznia[/QUOTE

Pracuje prawie tylko w DPP, mimo zawieszania jest to najlepszy program do RAW. Po selekscji z 1300-1600 zdjec wybieram 600-800. Polowa B&W a druga kolor, calosc nie trwa dluzej jak 7-9 godzin. To prawda ze majac tak duzo zlecen nie jest lekko ale pracujac ta metoda na pelnym etacie mozna sobie nawet pozwolic na weekend w srodku tygodnia Wiekszosc moich zlecen jest dla studia/ow wiec zdjecia nie sa moja wlasnoscia, szanujac wlasnosc prywatna jaka stanowia nie moge ich prezentowac w sieci...
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 09-06-2010 o 23:54 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Tymczasem wrocmy prosze do tematu, jak zaczac taka dzialanosc wspomagajac sie reklama?
    Tak jw. pisali koledzy, moim zdaniem nie ma sensu wydawać pieniędzy w reklamę ( gazeta itp.).Te pieniądze przekaż na pozycjonowanie, i jakieś portale ślubne, które są na pierwszych pozycjach (np. Google ) w wyszukiwanych frazach.
    Najlepsza reklama to " pantoflowa" Jeżeli jednemu zrobisz dobry materiał, nie będziesz musiał pakować kasy w ogłoszenia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    Najpierw kurs w kurii, zeby ksiądz nie wyrzucił
    robimy zdjęcia najpierw znajomym, przyjaciołom, dokupujemy sobie sprzęt, poprawiamy warsztat.
    Taaa Najpierw kurs w kurii i co myślisz że ksiądz Ciebie nauczy robić zdjęcia?
    Najpierw polataj jako drugi fotograf, jak poczujesz się na siłach, to wtedy się zapisz na kurs ( znam takich co nie mają pojęcia, zrobili kurs, i już są Panowie fotografowie )
    Ten " kwitek" posiadam od 8 lat, i może ze 2 razy mi się zdarzyło żeby któryś z " czarnych szeregów " się upomniał.
    Ostatnio edytowane przez czerwiniak ; 10-06-2010 o 00:03 Powód: Automerged Doublepost
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Po raz drugi przypominam ze tematem watku jest ---> Fotografia slubna, jak zaczac. A nie proby oceny mojej czy czyjejkolwiek pracy.
    Jak najbardziej klasyfikuje się to do tematu wątku. Porady jak zacząć w fotografii ślubnej moga się mocno różnić, w zależności od tego na którym etapie rozwoju czy nauki znajduje się pytający. A to można ocenić na dwa, współgrające ze sobą sposoby - co i jak pisze oraz jakiej jakości zdjęcia prezentuje, a nie czym się przechwala. To pierwsze można w Twoim przypadku ocenić... na to drugie jak widać brak Ci skromności i pokory:

Gdy tylko poczuje nieodparta potrzebe oceninienia mojego dorobku przez kogokolwiek, obiecuje odnalezc odpowiedni dzial i zamiescic tam swoje prace.

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Po selekscji z 1300-1600 zdjec wybieram 600-800. Polowa B&W a druga kolor, calosc nie trwa dluzej jak 7-9 godzin. To prawda ze majac tak duzo zlecen nie jest lekko
    Czyli robisz rocznie przy 90 ślubach, około 135 000 zdjęć.
    Czyli 370 dziennie.
    Czyli ok. 4 na minutę, nie śpiąc i nie jedząc
    I Ty szukasz pomocy?
    To chyba wszyscy tu obecni, łącznie z moderatorami, powinni się uczyć od Ciebie.
    A może kręcisz filmy i liczysz klatki?
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Uprawnienia umieszczania postów