Canon, glupie pytanie.
Nie bedziesz zalowal, to szklo, ktorego nigdy nie sprzedasz![]()
Canon, glupie pytanie.
Nie bedziesz zalowal, to szklo, ktorego nigdy nie sprzedasz![]()
dobry pomysł, postaram się wkleić co nie co.
Kiedyś fotografowie pracowali w ciemni a dzisiaj ciemni zajmują się fotografią.
EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220
Witam
Nie chcę zakładać nowego wątku,bo kilka jest już na forum ale nic nie znalazłem co by pasowało.
Pytanie moje dotyczy zmiany body.Mam 350D i EF 70-200mm f/4 L USM,chcę zmienić na 40D.Czy przy takiej zmianie z tym obiektywem zyskam na szybkości i celności AF.Powiem szczerze że z 350D bywa różnie,szczególnie denerwuje mnie ciemny wizjer i wolny AF.W słoneczny dzień jest akceptowalny,ale w pochmurny bywa różnie.
Canon :-D
Taka zmiana ma juz sens. 40D ma lepszy AF i napewno wygodniejszy bedzie uchwyt calosci. Wizjer jest lepszy ale i tak nie taki jak w serii xD.
Fakt, zyskasz na ISO i AF, ale czy aż tak znacznie? Nie byłbym tego pewien. W tej zaczynam polowanie na 350D jako drugie bodyTak więc nie byłbym taki pewien czy będzie to istotna zmiana.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Niedawno zmieniłem 350D a właściwie jego japońskiego odpowiednika Kiss N na 40D i jestem bardzo zadowolony. Nie licząc pewniejszego uchwytu, na plus można liczyć AF, wizjer (jasność i wielkość), wygoda obsługi, informacje w wizjerze, nie doskonała, ale wyraźnie lepsza informacja o poziomie rozładowania baterii, możliwość zaprogramowania własnych ustawień i na końcu wyświetlacz LCD, na którym w końcu widzę. LV może się przydać w zdjęciach studyjnych przy wyostrzaniu świetnie się tym pracuje.