Strona 249 z 484 PierwszyPierwszy ... 149199239247248249250251259299349 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 481 do 2 490 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukaasz Zobacz posta
    Nie jestem sprzedawcą i się nie znam, ale wydaje mi się, że łatwiej jest wydać produkty na miejscu niż, pakować i wysyłać. Nie mam racji? :P
    Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Masz absolutną rację.
    Micles, nie teoretyzuj.
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Faktycznie, w przypadku zamawiania kuriera nie trzeba być o określonej porze. Trzeba być cały czas, bo nigdy nie wiadomo kiedy przyjedzie ;-)

Panowie, kiedyś pracowałem w dużej hurtowni, byłem odpowiedzialny za spedycję oraz wydawanie towaru klientom, którzy przyszli po odbiór osobiście.
    Zapewniam Was, że wysyłka była o wiele mniej kłopotliwa.
    Jeśli chodzi o kurierów, to z jednej firmy cały dzień podstawiona była przyczepa - kierowca z ciągnikiem siodłowym podjeżdżał o 22:00 (fakt że zabierał jakieś 1500 przesyłek, kilka ton wagi). Inny kurier (zabierał ok 10-20 przesyłek) codziennie podjeżdżał między 18:30-19:00.
    Przedstawiam Wam tylko, jak to wygląda w hurtowni, w żadnym przypadku nie usprawiedliwiam sprzedawcy, bo nie znam skali jego działalności.
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myu.fokeshi Zobacz posta
    tylko, ze czajnik to nie sprzet za kilka tysiecy zlotych tak? nie podaja adresu firmy, tylko kontakt telefoniczny i mailowy...Ostatnio mialem okazje byc poszkodowanym przez wymienianego w tym watku Grzegorza Wisniewskiego. Gosc przez telefon mnie zapewnial, ze nie jest oszustem i oczywiscie sprzet dostane...Oszust nigdy nie powie, ze chce Cie naciagnac na kase tyle mnie to nauczylo. Choc zwrot kasy dostalem to niesmak pozostal. Moim zdaniem to smierdzi i nie ma napalajcie sie tylko realnie oceniajcie ta sytuacje, bez emocji. Mowi, ze powstanie sklep? poczekamy, zobaczymy...
    Jesli osoba prywatna odmawia odbioru , to wtedy mi sie zapala lampka , jesli firma , to po prostu zdaje sobie sprawe ze technicznie czasem nie maja takiej opcji bo np dzierzawia magazyn i nie ma mowy zeby robic z tego pkt odbioru dla klientow , generalnie rozne sa powody.
    no comment...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymekgd Zobacz posta
    dlatego tez duzo firm wysyla towar z innych lokalizacji niz siedziba.
    I w tych innych lokalizacjach nie będą zatrudniali dodatkowych ludzi, którzy będą się znali/specjalizowali/zajmowali wydawaniem towaru przyjezdnym.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

14:41 zadałem pytanie sprzedawcy przez e-mail, czy mógłby wysyłkę zaadresować na siebie, a ja odbiorę sprzet w Poznaniu. Ze względów organizacyjno-kosztowych to to samo, jakby wysłali mi do Raszyna. Ciagle czekam na odpowiedź.
    Na pytanie dot. faktury dostałem odpowiedź juz po 10 minutach.
    Ja wiem, "nie przeczytał maila jeszcze, etc. etc." Poczekamy do jutra.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Możesz sobie wybrać nawet półgodzinny przedział czasowy, w którym ma przyjechać. Jak mu nie pasuje (jest akurat koło twojego domu, wcześniej albo później) , to dzwoni i się pyta, czy ci pasuje. Jak nie, to przyjeżdża o umówionej godzinie.

Dobra, można nie zamawiać kuriera, można raz dziennie wybierać się do oddziału kurierskiego, whatever.

Od dawna już wiadomo, że okazja czyni złodzieja. Odbiór osobisty to bardzo duże pole do popisu dla fachowca.
    zależy jeszcze od lokalizacji i firmy kurierskiej

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

czy mógłby wysyłkę zaadresować na siebie
    No ale co ci to da, że ją odbierzesz u niego, jak i tak musisz wtopić kasę na jakiś czas, bo płatność tylko przelewem. Chyba że dogadasz się, że on zapłaci przelewem i kupi na siebie, a ty gotówkowo kupisz od niego w Poznaniu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Kombinujecie na siłę ;]
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Odbiór miał być połączony z wpłatą gotówkową.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mnie generalnie ciekawi, czy ten sprzedawca jest rzeczywiscie wirygodny. Traktuję to bardziej jako rozrywkę, niż chęć kupna "na siłę". Dla mnie akurat wszytsko jedno, czy zapłace za body 6500, czy 7200 PLN. To tylko cca. 10% różnicy.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 11-05-2010 o 20:08 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Kombinujecie na siłę ;]
    Wolę pokombinować i jednak się rozmyślić, niż wpłacić, a później szukać wiatru w polu
    Odpisze pewnie, że system komputerowy musi mieć zaksięgowaną wpłatę na konto bla bla bla ;P

Coś już napisał Awatar Lukaasz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mnie generalnie ciekawi, czy ten sprzedawca jest rzeczywiscie wirygodny. Traktuję to bardziej jako rozrywkę, niż chęć kupna "na siłę". Dla mnie akurat wszytsko jedno, czy zapłace za body 6500, czy 7200 PLN. To tylko cca. 10% różnicy.
    Dokładnie, zapomniałem o tym napisać, pytałem o możliwość płatności i odbioru na miejscu. Pan odpowiedział, że prawdopodobnie tak.

btw nie wiem jak Ci sprzedawcy, ale ja bym się bał trzymać tyle sprzętu w magazynie poza miastem bez żadnej opieki.. :-P

Strona 249 z 484 PierwszyPierwszy ... 149199239247248249250251259299349 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów