Strona 25 z 47 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 462

Wątek: Nissin Speedlite Di622

Domyślnie

Hej hej, witam was.
    Zastanawiam się nad kupnem tej lampki. Jestem amatorem, będę jej używał przeważnie jak nie wyłącznie ze stopki aparatu.
    Mam tylko pytanie, czy nie warto sie zastanowić jeszcze nad nissin di466 albo jakąś używkę canona, ale z tego co widzę w tej cenie dostanę jedynie jakieś z serii EZ co chyba do cyfry średnio się nadają?
    Aha no i może wyszedł jakiś nowy firmware który pozwala wyzwalać te lampki ze środkowego pina?

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilczasty Zobacz posta
    Hej hej, witam was.
    Zastanawiam się nad kupnem tej lampki. Jestem amatorem, będę jej używał przeważnie jak nie wyłącznie ze stopki aparatu.
    Mam tylko pytanie, czy nie warto sie zastanowić jeszcze nad nissin di466 albo jakąś używkę canona, ale z tego co widzę w tej cenie dostanę jedynie jakieś z serii EZ co chyba do cyfry średnio się nadają?
    Aha no i może wyszedł jakiś nowy firmware który pozwala wyzwalać te lampki ze środkowego pina?
    Wyszedł, ale do nikona. Ja polecam, spisuje się dzielnie.

Coś już napisał

Domyślnie

Kiedyś bawiłem się lampą NissinDi622 i canonem 40D. Pamiętam postawiłem lampę na podstawce i udało mi robić zdjęcia wyzwalając błysk "radiowo" czy jak tam 40D współpracował z tą lampą. Teraz właśnie bawiłem się 50D i nie mogłem tego zrobić. Wziąłem do ręki 40D i też nie mogę. O czym zapomniałem? Jakie ustawienia trzeba zmienić aby błyskała nie założona na sanki?
    C6DII, C7DII, 400mm f5.6, 17-40 f4.0L, Golphoto YH324C, Yongnuo600EX_RT

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Raczej wyzwalałeś lampą wbudowana przez fotocelę

Bywalec Awatar robertwu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niemar Zobacz posta
    Kiedyś bawiłem się lampą NissinDi622 i canonem 40D. Pamiętam postawiłem lampę na podstawce i udało mi robić zdjęcia wyzwalając błysk "radiowo" czy jak tam 40D współpracował z tą lampą. Teraz właśnie bawiłem się 50D i nie mogłem tego zrobić. Wziąłem do ręki 40D i też nie mogę. O czym zapomniałem? Jakie ustawienia trzeba zmienić aby błyskała nie założona na sanki?
    Włącz lampę i dłużej przytrzymaj Mode - pomarańczowa dioda zacznie migać. Wtedy lampa będzie wyzwalana przez fotocele.

Coś już napisał

Domyślnie

robertwu dzięki, tego mi było trzeba
    C6DII, C7DII, 400mm f5.6, 17-40 f4.0L, Golphoto YH324C, Yongnuo600EX_RT

Początki nałogu Awatar oskardj92
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Widać, że nowy użytkownik Nissina

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Domyślnie

Porusze temat wyzwalania lampy przez wyzwalacze,
    otóż czy ktoś testował owego Nissina z wyzwalaczami Yongnuo rf-602? Bo wyczytałem że Nissin nie hula z phottixami bo nie wyzwoli przez środkowy pin.

Domyślnie

witam

jako nowy użytkownik pragnę się przywitać

od krótkiego czasu jestem użytkownikiem tej lampy - współpracuje z Canonem G9, uzywam jej często w trybie slave (wyzwalana jest blyskiem wbudowanej lampy poprzez fotocele Nissina) i tutaj pojawił sieproblem.
    Lampa jest wyzwalana poprzez aparat w tybie preselekcji przysłony i czasu, nie odpala w trybie Manualnym - domyślam sie, że jest to spowodowane brakiem w tym trybie przedbłysku.
    Jest jakieś rozwiązanie tego problemu?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snizy Zobacz posta
    witam

jako nowy użytkownik pragnę się przywitać

od krótkiego czasu jestem użytkownikiem tej lampy - współpracuje z Canonem G9, uzywam jej często w trybie slave (wyzwalana jest blyskiem wbudowanej lampy poprzez fotocele Nissina) i tutaj pojawił sieproblem.
    Lampa jest wyzwalana poprzez aparat w tybie preselekcji przysłony i czasu, nie odpala w trybie Manualnym - domyślam sie, że jest to spowodowane brakiem w tym trybie przedbłysku.
    Jest jakieś rozwiązanie tego problemu?
    G9 o ile wiem nie ma trybu manualnego lampy wbudowanej, więc lata w ttlu. Powinieneś mieć przedbłysk. Problemem może być synchronizacja na drugą kurtynę i długi odstęp między przedbłyskiem a błyskiem właściwym lampy wbudowanej. 622 ma wbudowana fotocelę na drugi błysk.

Strona 25 z 47 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów