Strona 24 z 47 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 462

Wątek: Nissin Speedlite Di622

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    O ile mnie pamięć nie myli, to jakiś czas temu ktoś za 250zł chciał tu sprzedać. Nie wiem z jakim skutkiem.
    Dłubaną z defektem, o ile dobrze pamiętam :-)
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

Witam.
    Przymierzam się do zakupu tego nissina i mam 2 małe pytanka.
    CO to jest ten HSS?
    I czy wyzwolę tym nissinem lampy studyjne z fotocelą?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez staszek107 Zobacz posta
    witam wszystkich
    Zakupiłem lampe nissin 622 i podłączyłem do D 40 niby lampa działa i w trybie automatyli i manualny ale
    w ustawieniach lampy zew aparatu nie podświetla mi się funkcja
    Tryb błysku E-TTL II i Sekwencja FEB
    Czy aparat nie współpracuje w pełni z tą lampą czy taki jego urok i tylko lampy cacona mają te funkcje
    Acha jak dam Nastawy C.Fn lampy zew. to wyskakuje -Nie można wyświetlić tego menu. Niezgodna lampa lub wyłacząne zasilanie lampy
    Czy ktoś z was spotkał sie z czymś takim?
    U mnie jest to samo. Ponieważ problem nie znalazł rozwiązania ponawiam pytanie.
    450D, S 17-70 2.8-4.5, C 70-200 f/4 L

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Tylko z lamapami systemowymi będzie pełna kompatybilność. Z Nissinem tak ma być. Ale imo w niczym to tak naprawdę nie przeszkadza.

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ds74 Zobacz posta
    Tylko z lamapami systemowymi będzie pełna kompatybilność. Z Nissinem tak ma być. Ale imo w niczym to tak naprawdę nie przeszkadza.
    Może z którymś firmware poprawią... Metz na nowym sofcie współpracuje w pełni (sterowanie z puszki działa normalnie).

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

tylko że Metz to prawie orginał Canon - w wykonaniu i w cenie. Nissin jest lampka budżetową - za ta cenę trudno chcieć więcej.

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź. Wydawało mi się, że widziałem na jakimś forum informację o możliwości wyświetlenia funkcji lampy zewnętrznej. Może niektóre aparaty dają taką możliwość?

Jeszcze jedna sprawa, czasami gaśnie wyświetlacz aparatu. Wygląda jakby przeszedł w uśpienie, trzeba go wybudzać spustem. Dzieje się to podczas normalnej pracy aparatu np. przy zmianie przysłony.
    Lampę mam dopiero od dwóch dni i zdarzyło się to ze dwa trzy razy, więc jeszcze nie do końca rozgryzłem zjawisko. Może ktoś też miał z tym do czynienia?

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pasożyt społeczny Zobacz posta
    Dziękuję za odpowiedź. Wydawało mi się, że widziałem na jakimś forum informację o możliwości wyświetlenia funkcji lampy zewnętrznej. Może niektóre aparaty dają taką możliwość?

Jeszcze jedna sprawa, czasami gaśnie wyświetlacz aparatu. Wygląda jakby przeszedł w uśpienie, trzeba go wybudzać spustem. Dzieje się to podczas normalnej pracy aparatu np. przy zmianie przysłony.
    Wyłącz opcję w aparacie albo zmień czas jego "usypiania" na dłuższy jak obecny jest zbyt krótki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ds74 Zobacz posta
    Wyłącz opcję w aparacie albo zmień czas jego "usypiania" na dłuższy jak obecny jest zbyt krótki.
    Dziękuję, ale nie w tym problem. Ekran gaśnie przy współpracy z lampą. Dzieje się to podczas normalnego użytkowania np. przy zmianie przesłony. Kręcę sobie kółkiem nastaw, a tu bach - widzę ciemność.

Strona 24 z 47 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów