"Lampa Di622 posiada bezprzewodowy system zdalnego wyzwalania błysku" - pisze to, bo tak jest na tej stronie - wyjsnijta mi ktos, bo radiowe wyzwalanie to rozumiem ze za pomoca pilota tak? nie kumam zaleznosci... za pomoca pilota to tez bezprzewodowo: jak jest z tą lampa? powiedzmy, ze chcialabym sobie rzucic lampe na podloge i tymczasowo doswietlic cos dodatkowo z boku... to rozumiem, ze nie da rady (?) a kabelek jakis? Nie wiem, prosze o wyjasnienie i pomoc w tym
Jesli to nie problem to nawet poprosze o wyjasnienie na privie O_o
Ostatnio edytowane przez tymczasowa ; 20-11-2009 o 23:35
Wyzwalasz lampą wbudowaną w aparat (no chyba że masz 5D albo 1-ke to nie wyzwolisz), coś nie czytałeś wątku dokładnie...
Gdzie indziej jest to jaśniej napisane:
"Lampa posiada wbudowana fotocelę, pozwalającą na wyzwolenie lampy nie
zamocowanej na aparacie. W trybie S1 fotocela automatycznie pominie
przedbłyski pomiarowe, natomiast w trybie S2 wyzwoli się na "pierwszy
błysk". W czasie używania trybów bezprzewodowych moc lampy ustawia się
manualnie, a palnik ustawi się automatycznie na ogniskową 35mm"
dokładnie - bezprzewodowo w tym przypadku znaczy wyzwalanie błyskiem z lampy wbudowanej, lub innej podpiętej do puszki.
ta lampa daje radę coprawda nie jest to 580 ale za te kasę i do nauki rewela potem zostanie jako 2 źródło tylko trzeba przerobić na wyzwalanie radiowe ...i tu mam schody ... Coś spaliłem w swojej znacie jaki serwis ?
"Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa."
Jako użytkownik lamp Nissin Di622 (dom) i Canon 580 ex (praca) z czystym sumieniem mogę polecić Nissina. Nie zrozumcie mnie źle nie piszę, że jest on lepszy ale stosunek jakość cena jest naprawdę bardzo dobry. Śmiało może być zamiennikiem 430 ex. Minus trochę gorszę wykonanie obudowy, ale nie ma tragedii.
Ostatnio edytowane przez Mixas ; 02-12-2009 o 00:41
Mam pytanie co do tego wyzwalania z fleszyka w puszce - na jaką odległość to mniej więcej działa w terenie i we wnętrzach?
I na czym polega wspomniane gdzieśtam wyżej przerobienie lampki tak, żeby działała z Phottixem?
Ostatnio edytowane przez MatusP ; 02-12-2009 o 21:49
No właśnie otrzymałem tę lampę - oczekiwaną od dwóch dni.
Podłączyłem i ..... kurde - zawiodłem się :-(
Ta lampa można powiedzieć nie tylko nie niedoświetla ale powiedziałbym wcale nie naświetla.
Zdjęcia są ciemne - kompensacja światła albo nie pomaga albo nie działa.
Przeryłam całe menu a aparacie i w lampie i nic.....
Sam nie wiem co o tym myśleć.
W zasadzie w trybie P cały czas jest ustawiony czas 1/60 i f5,6.
Czy robię coś źle???
Zdjęcia z lampy aparatowej są super z tą lampą do bani.
Puszka to canon 20D z ob. 17-85 EF-S