Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: Canon EOS 400D - jasny obiektyw

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ładne, może trochę mniej centralnie byłoby lepiej
    IMHO kup jakiś jasny zoom szerokokątny, np. Tamron 17-50 jako uzupełnienie tej Sigmy i wszystko.
    Entuzjastyczny Neofita

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Fotografuję 400D jak ty. Pierwszy i trzeci z pokazanych przez ciebie przykładów na tej puszce to pewnie 85 f/1,8 pewnie bym wyciągnął (głębia ostrości dość ograniczona i poruszające się obiekty). Do takich zdjęć musisz brać obiektywy Canona USM. Inaczej możesz mieć spory odsetek nietrafionych strzałów.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Fotografuję 400D jak ty. Pierwszy i trzeci z pokazanych przez ciebie przykładów na tej puszce to pewnie 85 f/1,8 pewnie bym wyciągnął (głębia ostrości dość ograniczona i poruszające się obiekty). Do takich zdjęć musisz brać obiektywy Canona USM. Inaczej możesz mieć spory odsetek nietrafionych strzałów.
    Te zdjęcia są z jej Sigmy na 5.6 i nic im nie dolega, głębia ostrości taka jak trzeba. Dalsze zawężanie głębi ostrości w połączeniu z szybkim ruchem to tylko prowokowanie wyskoczenia z niej obiektu. To są motywy właśnie pod jej dotychczasowy obiektyw.
    Entuzjastyczny Neofita

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ja bym ryzykował coś w zakresie 24-70, ale tańsze może T 28-75 2.8 idealnie wpasowuje sie w twoja cene, jeszcze byś go UVką okryła bo by Ci trochę kasy zostało.

Zawsze można biegac za psem z blendą
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    A po co jej drugi obiektyw o podobnej aplikacji do tego co ma?
    O jakiej "podobnej aplikacji" w canonie 70-200/4L do sigmy 70-300APO piszesz? O jasności, ostrości czy szybkości i celności AF-a ??:

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    O jakiej "podobnej aplikacji" w canonie 70-200/4L do sigmy 70-300APO piszesz? O jasności, ostrości czy szybkości i celności AF-a ??:
    Aplikacja to zastosowanie. Ty zdaje się piszesz o jakości.
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rinuś Zobacz posta
    będą to raczej zawody konne (czyli zdjęcia nad przeszkodami)/.../oraz zdjęcia mojego psa/psów w ruchu ,głownie bieganie i skakanie.
    Co do zawodów konnych to właśnie nie zawsze moge podejść blisko...zależy od parkuru.
    Sigmą, która mam teraz robię nawet niezłe zdjęcia
    Ale myślę, że mogłyby być jeszcze lepsze.
    W takich "aplikacjach" przewaga szybkości i celności AF-a canona 70-200/4L nad AF-em sigmy 70p-300 na pewno ułatwi zrobienie jeszcze lepszych zdjęć.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Widzisz Rinuś - dostajesz takie odpowiedzi, jak dostajesz. Nie polemizuję tym samym polemizować ze zdaniem, że Canon 70-200/4 jest lepszy od Sigmy. Po prostu w dalszym ciągu zakładam, że Ty nie o to pytasz.

Sunders, czy Rinuś napisała że AF jej nie trafia i ma problemy z panningiem?
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Widzisz Rinuś - dostajesz takie odpowiedzi, jak dostajesz./.../ Po prostu w dalszym ciągu zakładam, że Ty nie o to pytasz.
    Rinuś czy chcesz dokupić jakieś szkło do posiadanej już sigmy, czy wymienić ją na coś lepszego?

Dopiero zaczyna Awatar Rinuś

Domyślnie

Widzisz Rinuś - dostajesz takie odpowiedzi, jak dostajesz. Nie polemizuję tym samym polemizować ze zdaniem, że Canon 70-200/4 jest lepszy od Sigmy. Po prostu w dalszym ciągu zakładam, że Ty nie o to pytasz.

Sunders, czy Rinuś napisała że AF jej nie trafia i ma problemy z panningiem?
    Ja się na tym nie znam,nie najgorzej współpracuje mi się z tą Sigmą, zapewne im dłużej będę nią focić tym lepiej mi to będzie wychodzić...
    A cena tego Canona to jednak mnie powala troszkę...

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Rinuś czy chcesz dokupić jakieś szkło do posiadanej już sigmy, czy wymienić ją na coś lepszego?
    Właśnie się zastanawiam co jest lepsze?
    Za nadążaniem za obiektem nie mam problemu przynajmniej póki co

Ale szkło nie zmieni jasności obiektywu prawda?więc raczej cały obiektyw.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów