Ładne, może trochę mniej centralnie byłoby lepiej
IMHO kup jakiś jasny zoom szerokokątny, np. Tamron 17-50 jako uzupełnienie tej Sigmy i wszystko.
Ładne, może trochę mniej centralnie byłoby lepiej
IMHO kup jakiś jasny zoom szerokokątny, np. Tamron 17-50 jako uzupełnienie tej Sigmy i wszystko.
Entuzjastyczny Neofita
Fotografuję 400D jak ty. Pierwszy i trzeci z pokazanych przez ciebie przykładów na tej puszce to pewnie 85 f/1,8 pewnie bym wyciągnął (głębia ostrości dość ograniczona i poruszające się obiekty). Do takich zdjęć musisz brać obiektywy Canona USM. Inaczej możesz mieć spory odsetek nietrafionych strzałów.
Pozdrawiam
Marek/Biperek
Entuzjastyczny Neofita
ja bym ryzykował coś w zakresie 24-70, ale tańsze może T 28-75 2.8 idealnie wpasowuje sie w twoja cene, jeszcze byś go UVką okryła bo by Ci trochę kasy zostało.
Zawsze można biegac za psem z blendą![]()
...Ja tu tylko sprzątamC 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV
Widzisz Rinuś - dostajesz takie odpowiedzi, jak dostajesz. Nie polemizuję tym samym polemizować ze zdaniem, że Canon 70-200/4 jest lepszy od Sigmy. Po prostu w dalszym ciągu zakładam, że Ty nie o to pytasz.
Sunders, czy Rinuś napisała że AF jej nie trafia i ma problemy z panningiem?
Entuzjastyczny Neofita
Ja się na tym nie znam,nie najgorzej współpracuje mi się z tą Sigmą, zapewne im dłużej będę nią focić tym lepiej mi to będzie wychodzić...
A cena tego Canona to jednak mnie powala troszkę...
Właśnie się zastanawiam co jest lepsze?
Za nadążaniem za obiektem nie mam problemu przynajmniej póki co
Ale szkło nie zmieni jasności obiektywu prawda?więc raczej cały obiektyw.