Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: Canon EOS 400D - jasny obiektyw

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rinuś Zobacz posta
    Za nadążaniem za obiektem nie mam problemu przynajmniej póki co

Ale szkło nie zmieni jasności obiektywu prawda?więc raczej cały obiektyw.
    Rinuś czy jesteś w stanie określić jakich ogniskowych najczęściej używasz w swojej sigmie 70-300?
    Jeśli zależy Ci na jaśniejszym obiektywie to mozesz skorzystać z propozycji Czapy i kupić canona 85/1,8USM, który mieści się w budżecie. Gdybyś oceniła, że 85mm to za krótko, to jest jeszcze canon 100/2,0USM, ale za ok.1700pln. W podanym przez Ciebie budżecie niełatwo znaleźć jasny obiektyw.

Dopiero zaczyna Awatar Rinuś

Domyślnie

No raczej na dłuższym obiektywie mi zalezy...taki 70/200 by mi wystarczył zapewne.

Dzisiaj Sigmą zrobiłam takie zdjęcie i generalnie z tego jestem zadowolona.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zostaw Sigmę i ucz się na niej pracy z tele.
    Dokup "bezpiecznie" bzyczka-elektryczka 50/1.8 i popstrykaj coś w ten deseń. Nowy 400zł, więc bez specjalnego ryzyka.
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

I to zdjęcie mi się strasznie podoba, które wkleiłeś ,czyściutkie,zapewne bez jakiejś specjalnej obróbki...

Chciałam gdzieś powklejać zdjęcia swoje żeby ktoś je ocenił, co poprawić itd,ale nie widzę tematu zwierząt np.

Domyślnie

no dobra, a tą stalką 50 mm będize mozna robić koniom zdjęcia w ruchu ? koń w galopie za mną nie poczeka ;-)

Dopiero zaczyna Awatar Padre

Domyślnie

Sigma 70-200/2.8 albo Canon 70-200/4. Miał ktoś do czynienia z tą Sigmą?

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mroczna Kuleczka Zagłady Zobacz posta
    no dobra, a tą stalką 50 mm będize mozna robić koniom zdjęcia w ruchu ? koń w galopie za mną nie poczeka ;-)
    Nie. Z mojego doświadczenia 50/1.8 nadaje się głównie do ciasnych portretów. AF jest fatalny, dodatkowo przy większych odległościach szkło bardzo często potrafi spudłować o parę metrów. Ja jednak polecę budżetowego 70-200L/f4 - wymieniłem na niego swego czasu tą sigmę i szczęka mi opadła jeśli chodzi o jakość zdjęć i celność af(miałem wtedy 3 miesięcznego boksera z adhd )
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ps - chodzi o sigmę 70-300 apo oczywiście. obiektyw zły na początek nie jest, ale lepiej wydać raz a dobrze i mieć porządne i trwałe szkło na wiele lat.
    Ostatnio edytowane przez mathom ; 29-05-2010 o 18:40 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Policz ilu ludzi polecilo Ci tu C. 70-200/4 L i kupuj. Ogladajac zrobione nim zdjecia Sigme zaras sprzedasz.

Coś już napisał Awatar Jedrzej79
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    Policz ilu ludzi polecilo Ci tu C. 70-200/4 L i kupuj. Ogladajac zrobione nim zdjecia Sigme zaras sprzedasz.
    W pelni popieram. Powiem szczerze, ze moim zdaniem malo jest takiego rodzaju obiektywow, gdzie tak latwo jest wybrac konkretny model i duzo osob go jednoznacznie poleca (tzn. w innych zakresach ogniskowych jest trudno, wieksza jest konkurencja sigmy, tamrona, tokiny i innych). Jak sie szuka szybkiego tele to zostaje tylko Canon 70-200 L (cztery wersje, w zależnosci od dostępnosci portfela). Mam najtańszą i polecam!
    Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...

Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedrzej79 Zobacz posta
    W pelni popieram. Powiem szczerze, ze moim zdaniem malo jest takiego rodzaju obiektywow, gdzie tak latwo jest wybrac konkretny model i duzo osob go jednoznacznie poleca (tzn. w innych zakresach ogniskowych jest trudno, wieksza jest konkurencja sigmy, tamrona, tokiny i innych). Jak sie szuka szybkiego tele to zostaje tylko Canon 70-200 L (cztery wersje, w zależnosci od dostępnosci portfela). Mam najtańszą i polecam!
    Witam ponownie

Chyba zdecydowałam się na tego Canona 70-200, tylko muszę jeszcze znaleźć gdzieś go na raty,bo chwilowo nie mam gotówki ??:

Polecacie jakiś sklep www gdzie mogę kupić ten obiektyw?

I czy są gdzieś zdj wykonane tym Canonem?

Dziękuję za Wasza pomoc,a zarazem przepraszam

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów