Strona 24 z 33 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 330

Wątek: Praca jako fotoreporter

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merod Zobacz posta
    2 albo 3 x 25 daje 50, 75 zł razy piątek, sobota, cztery weekendy. To na nie jest tragiczna kasa, doliczając open bary. To w troche ponad miesiąc mam nową lampe.
    Gratuluję. Pracując we wszystkie weekendy być może (nie orientuję się - ile jest teraz?) zarobiłeś na ZUS.

Merde, Twoim porównaniem czuje się bardzo urażony!!
    Przykro mi bardzo, mam nadzieję że dało ci chociaż trochę do myślenia.

PS: Jak myślisz, ile na twoich zdjęciach zarobił właściciel portalu? Myślisz że też pracuje społecznie?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał
    Miasto
    Puławy, Lublin

Domyślnie

@Don_Pedro_123:

Nie wiem jak kolega, ale ja pracuję legalnie. Takie czasy, że portale podpisują umowy o dzieło. Z nim napewno też. A dlaczego? Bo umowa daje postawę dla właścicieli gdyby wyniknęły jakieś problemy odnośnie "ochrony wizerunku".

Winsho, dzięki za podanie jakiejś sensownej stawki. Myślę, że w sam raz na Lublin. Może spróbuję zastosować w praktyce.
    Może kiedyś kupię 7D...

Zablokowany

Domyślnie

Jest tutaj jakiś fotograf który robi dla agencji modelek ?
    Ile tam sie wyciąga ?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doktor_Zło Zobacz posta
    Jest tutaj jakiś fotograf który robi dla agencji modelek ?
    Ile tam sie wyciąga ?
    Też mnie to ciekawi. Ogólnie nie znam stawek jeszcze tylko w branży fashion/gazety kolorowe/etc.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Też mnie to ciekawi. Ogólnie nie znam stawek jeszcze tylko w branży fashion/gazety kolorowe/etc.
    no właśnie-ale Tacy fotograficy chyba nie zaglądają na CB ;/

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

2 albo 3 x 25 daje 50, 75 zł razy piątek, sobota, cztery weekendy. To na nie jest tragiczna kasa, doliczając open bary. To w troche ponad miesiąc mam nową lampe.
    o tym już wspomniał Don Pedro oraz Merde, nie będe się powtarzał..

Porównania do prostytutek było bardzo nie na miejscu.
    ...
    Merde, Twoim porównaniem czuje się bardzo urażony!!
    Niestety, też bym czuł, że prawda w oczy kole..

Robienie zdjęć z klubach nie jest niczym wyjątkowym, tu filozofii nie wymyślisz, chociaż, ja staram się nawet do panszczyzny przykładać i jak juz mam w psie fot to dołoże jakąś winietke, wyostrze, wytne, niektórzy nie robią kompletnie nic, co też zaczyna mnie powoli boleć.
    Chcesz się założyć, że filozie da się wymśleć i zrobić zdjęcie świeże i ciekawe?
    Winietka, wyostrzenie, cropik...to brzmi źle - nie będe komentował
    Za to ciekawi mnie, lampka w miesiąc, to na PSa rok pracy Tobie wystarczył? ;-) Bo rozumiem, masz legalnego..

No praca jak inna ma swoje plusy i minusy. Do tego rynek jest taki że dostaje liściki od właścieli innyc portali żebym się odezwał, bo potrzebują kogoś do takiej pracy, idąc za waszą radą napisałem maila, ze nie będę pracować na wyłączność ze mam czas tylko w tygodniu, że czasem mogę nie mieć czasu (nie wspominając o $$) w tonie z łaski na uciechę, że może się zgodzę jak mi przedstawi warunki i mi będą odpowiadać. ii Co? i gówno odpowiedzi nie dostałem, chociaż wizytówke dostałem z napisem na odwrocie długopisem na kolanie "proszę o kontakt, my szukamy ludzi, czekam na maila" Wiec rynek nie działa w tą stronę o której mówicie.
    Spokojnie. To się nazywa doświadczenie. Jak zdobędziesz je w rozmowach o kontrakt/prace, to zobaczysz jak to działa i o czym mówią tutaj koledzy. Poza mam wrażenie, że nie zrozumiałeś sensu tych wypowedzi. Odpowiedzi nie dostałeś, bo jest milion ziutków-studentów którzy zrobią to za darmo lub za 10gr od zdjęcia. Wiesz kto się przyczynił do tego? Mam wskazać palcem? ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Doktor_Zło Zobacz posta
    no właśnie-ale Tacy fotograficy chyba nie zaglądają na CB ;/
    No nie, oni robią zdjęcia, a nie biadolą ;-)

PS. A w mojej branży IT/programowanie problem też niby występuje. Są strony z ogłoszeniami i można się licytować kto da mniej. Studenci robią poniżej kosztu prądu, który zużyją. Co prawda rynku jakoś tam nie psują, bo tak naprawde w przeciwieństwie do rynku fotograficznego, firmy IT zdają sobie sprawe z super-niskiej jakości usług studenckich firemek i wcale nie wyszkują najtańszej/darmowej oferty. Możnaby raczej powiedzieć, jaki Pan taki kram. Zleceniodawcy-studenci, biorą studentów/amatorów. Praca kiepskiej jakości, firma kiepskiej jakości.
    A profesjonaliści działają profesjonalnie. Dwa osobne rynki. Na szczęście

Chociaż czekam na wejście miclesa w rynek programowania ;-) "Sława" jak na CB czy może jednak coś lepszego?
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 21-04-2010 o 00:06 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Chociaż czekam na wejście miclesa w rynek programowania ;-) "Sława" jak na CB czy może jednak coś lepszego?
    Koszulkę z Olimpiady Informatycznej dostałem, w przeciwieństwie do jakichś Grand Press Photo czy coś

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Oj, nie idź tą drogą ;-) OI to pójście w nieciekawą kariere

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na razie to ja studiuję i na razie w tej branży pracować nie zamierzam (najbliższy rok-dwa). Na razie dorabiam okazyjnie na foto i dobrze mi z tym. Po studiach (albo skończę, albo obleję ) się zobaczy.

Dopiero zaczyna Awatar Merod
    Miasto
    Kokos

Domyślnie

Więc drodzy interlokutorzy, jak zdobywać to doświadczenie o którym tak głośno huczycie ??
    30D + 17-75 4.5 5.6 IS + 50 1.8 + chęci

I eat EMO children for breakfast

Strona 24 z 33 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów