Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Ja tam za długo takiej sytuacji nie zamierzam zbyt długo podtrzymywać. Chociaż za godzinę roboty wychodzi mi 50zł. Całkiem nieźle jak na studenciaka![]()
Może kiedyś kupię 7D...
Na godziny to można sobie przeliczać jak się siedzi na etacie po 8 godzin dziennie i ZUS za ciebie płaci pracodawca. W przypadku własnej działalności, na własnym sprzęcie i roboty "na zlecenie" jest to, delikatnie mówiąc, nierozsądne.
PS: Studenciakiem jest się do czasu, potem trzeba zacząć z czegoś żyć. Z fotografowania pewnie nie, bo przecież będzie kolejny studenciak zamiast ciebie.
Zostaną tylko śluby, a to nie jest robota dla każdego.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
2 albo 3 x 25 daje 50, 75 zł razy piątek, sobota, cztery weekendy. To na nie jest tragiczna kasa, doliczając open bary. To w troche ponad miesiąc mam nową lampe.
Porównania do prostytutek było bardzo nie na miejscu.
Robienie zdjęć z klubach nie jest niczym wyjątkowym, tu filozofii nie wymyślisz, chociaż, ja staram się nawet do panszczyzny przykładać i jak juz mam w psie fot to dołoże jakąś winietke, wyostrze, wytne, niektórzy nie robią kompletnie nic, co też zaczyna mnie powoli boleć. No praca jak inna ma swoje plusy i minusy. Do tego rynek jest taki że dostaje liściki od właścieli innyc portali żebym się odezwał, bo potrzebują kogoś do takiej pracy, idąc za waszą radą napisałem maila, ze nie będę pracować na wyłączność ze mam czas tylko w tygodniu, że czasem mogę nie mieć czasu (nie wspominając o $$) w tonie z łaski na uciechę, że może się zgodzę jak mi przedstawi warunki i mi będą odpowiadać. ii Co? i gówno odpowiedzi nie dostałem, chociaż wizytówke dostałem z napisem na odwrocie długopisem na kolanie "proszę o kontakt, my szukamy ludzi, czekam na maila" Wiec rynek nie działa w tą stronę o której mówicie.
Merde, Twoim porównaniem czuje się bardzo urażony!!
30D + 17-75 4.5 5.6 IS + 50 1.8 + chęci
I eat EMO children for breakfast
Ostatnio edytowane przez Don_Pedro_123 ; 20-04-2010 o 20:11 Powód: Automerged Doublepost
---------------
Don_Pedro_123
---------------
Ja przy stałym zleceniu za jedną imprezę biorę minimum 200 złotych. Na stronę klubu trafia max. 70-80 zdjęć a czasami sporo mniej. Ilość zdjęć zależy od danej imprezy, przy jakimś specjalnym wydarzeniu robię powyżej 200 fotek i na stronę wybieram właśnie od ok. 50 do 80 zdjęć. Zwykła klubowa impreza to ok. 30-40 fotek.
Pozdrawiam