Strona 23 z 33 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 330

Wątek: Praca jako fotoreporter

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    500 zł to minimum przy jednorazowym zleceniu, przy stalej wspolpracy mozna by sie bylo dogadac i cena 300 zł mnie by zadowalala,

obie stawki uwazam i tak za bardzo niskie
    Na szczecie rynek działa tak, że każdy sobie gdzieś gniazdko uwije
    I student zrobi za +/-100 i ktoś inny za 500. Grunt żeby obie strony były zadowolone i nie narzekały
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SixFeet Zobacz posta

A wy za ile zgodzilibyście się zrobić relację imprezy klubowej?
    od 500 do tysiaka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jednego obraża propozycja pracy za 25 złotych, a drugiego nazwanie sprawy po imieniu.
    Litości, to już nawet nie jest "4 złote za foto". Jeśli sami się nie szanujecie, to nie liczcie że inni będą was szanować.
    Za formę przepraszam, może faktycznie zbyt dosadnie to ująłem.
    nie masz za co przepraszać. Sam mam bardzo podobne spojrzenie na ten temat, tylko nie miałem czasu tego napisać.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jahjah1986 Zobacz posta
    Na szczecie rynek działa tak, że każdy sobie gdzieś gniazdko uwije
    I student zrobi za +/-100 i ktoś inny za 500. Grunt żeby obie strony były zadowolone i nie narzekały
    cały sens w tej rozmowie jest jednak taki i o to głównie powinno chodzć, że każdy kto robi za darmo lub pół darmo prędzej czy później będzie tego żałował
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Coś już napisał
    Miasto
    Puławy, Lublin

Domyślnie

Ja tam za długo takiej sytuacji nie zamierzam zbyt długo podtrzymywać. Chociaż za godzinę roboty wychodzi mi 50zł. Całkiem nieźle jak na studenciaka
    Może kiedyś kupię 7D...

Domyślnie

Ja tam za długo takiej sytuacji nie zamierzam zbyt długo podtrzymywać. Chociaż za godzinę roboty wychodzi mi 50zł. Całkiem nieźle jak na studenciaka
    i oto chodzi. Tobie narazie pasuje, im pasuje. Jak to sie zmieni to zmienisz prace
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na godziny to można sobie przeliczać jak się siedzi na etacie po 8 godzin dziennie i ZUS za ciebie płaci pracodawca. W przypadku własnej działalności, na własnym sprzęcie i roboty "na zlecenie" jest to, delikatnie mówiąc, nierozsądne.

PS: Studenciakiem jest się do czasu, potem trzeba zacząć z czegoś żyć. Z fotografowania pewnie nie, bo przecież będzie kolejny studenciak zamiast ciebie.
    Zostaną tylko śluby, a to nie jest robota dla każdego.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna Awatar Merod
    Miasto
    Kokos

Domyślnie

2 albo 3 x 25 daje 50, 75 zł razy piątek, sobota, cztery weekendy. To na nie jest tragiczna kasa, doliczając open bary. To w troche ponad miesiąc mam nową lampe.
    Porównania do prostytutek było bardzo nie na miejscu.
    Robienie zdjęć z klubach nie jest niczym wyjątkowym, tu filozofii nie wymyślisz, chociaż, ja staram się nawet do panszczyzny przykładać i jak juz mam w psie fot to dołoże jakąś winietke, wyostrze, wytne, niektórzy nie robią kompletnie nic, co też zaczyna mnie powoli boleć. No praca jak inna ma swoje plusy i minusy. Do tego rynek jest taki że dostaje liściki od właścieli innyc portali żebym się odezwał, bo potrzebują kogoś do takiej pracy, idąc za waszą radą napisałem maila, ze nie będę pracować na wyłączność ze mam czas tylko w tygodniu, że czasem mogę nie mieć czasu (nie wspominając o $$) w tonie z łaski na uciechę, że może się zgodzę jak mi przedstawi warunki i mi będą odpowiadać. ii Co? i gówno odpowiedzi nie dostałem, chociaż wizytówke dostałem z napisem na odwrocie długopisem na kolanie "proszę o kontakt, my szukamy ludzi, czekam na maila" Wiec rynek nie działa w tą stronę o której mówicie.

Merde, Twoim porównaniem czuje się bardzo urażony!!
    30D + 17-75 4.5 5.6 IS + 50 1.8 + chęci

I eat EMO children for breakfast

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merod Zobacz posta
    2 albo 3 x 25 daje 50, 75 zł razy piątek, sobota, cztery weekendy. To na nie jest tragiczna kasa, doliczając open bary. To w troche ponad miesiąc mam nową lampe.
    Pamiętajprzy wyliczeniach, aby zapłacić ZUS i podatek oraz o kosztach dojazdu, amortyzacji sprzętu i legalnym oprogramowaniu... To tak na początek...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Aaaa.... No tak... Zapomniałem, że ZUS i podatek Ciebie nie dotyczy - bo po co? Prawda?
    Ostatnio edytowane przez Don_Pedro_123 ; 20-04-2010 o 20:11 Powód: Automerged Doublepost
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

A wy za ile zgodzilibyście się zrobić relację imprezy klubowej?

Ja przy stałym zleceniu za jedną imprezę biorę minimum 200 złotych. Na stronę klubu trafia max. 70-80 zdjęć a czasami sporo mniej. Ilość zdjęć zależy od danej imprezy, przy jakimś specjalnym wydarzeniu robię powyżej 200 fotek i na stronę wybieram właśnie od ok. 50 do 80 zdjęć. Zwykła klubowa impreza to ok. 30-40 fotek.

Pozdrawiam

Strona 23 z 33 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów