Strona 574 z 1000 PierwszyPierwszy ... 74474524564572573574575576584624674 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 731 do 5 740 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Zależy od osobistych preferencji i stylu. Ja używam 35L i nie czuje żeby było za wąsko. To moje główne szkło gdy nie jest ciasno dookoła. 24L jest już dosyć szerokie - będziesz musiał bliżej podchodzić do obiektu który chcesz uchwycić - czasami nie jest to wskazane.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Ja używam 35L i nie czuje żeby było za wąsko.
    Czuje sie przekonany, o taka porade "praktyka" wlasnie mi chodzilo. DZIEKI wielkie!

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Bez przesady - przednia soczewka jest 'troche' trwalsza niz filtr. Zbicie jej to nie taka prosta sprawa, nawet jesli chce sie tego dokonac umyslnie Co innego zarysowanie ... tylko jak duza rysa musiala by powstac, aby byla widoczna na fotach?
    ale już przy sprzedaży cena leci dość mocno.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Donikm Zobacz posta
    nowart, zachowaj sarkazm dla innych, to czy mam(mialem to szklo) to juz nie powinno Cie interesoac
    sarkazmu tu nie było. było to uzasadnienie najczęściej odpowiadające takim dziwacznym opiniom na temat sprzętu fotograficznego, zwłaszcza optyki.
    Poza tym bez obaw, nie interesujesz mnie kompletnie ale to forum publiczne i jeśli ktoś pisze bzdury na temat świetnego szkła to licz się z ripostą innych użytkowników.

moj egzempaz jest dobry mechanicznie i ostry, jednak nie dorownuje szklom staloogniskowym, i to jest niestety prawda potwierdzona przez wiele osob z ogromnym dorobkiem w tej branzy.
    a od kiedy to obiektyw zmiennoogniskowy musi dorównywać jakością obrazka szkłom stałoogniskowym? I niby jak to porównujesz? Przymykasz stałkę do 2.8 i potem oceniasz? Pewnie jedynie ostrość w centrum kadru bo to w końcu kwintesencja optyki Popytaj dokładniej te "osoby z ogromnym doświadczeniem" bo coś Ci źle wytłumaczyli ...

Nie bawie sie w wojny systemowe, jednak fakt faktem, nikorr 24-70 jest o niebo lepszy od eLki. Nawet nie chodzi tu o pogon za nowinka, ale o wygode pracy, jaka daje nam pewny focus i swiatlo w stalkach, a sa sytuacje kiedy niestety tego nam bardzo potrzeba.
    Pewny focus, światło w stałkach? Możesz mi wytłumaczyć o czym piszesz i co to ma do szkła 24-70 bo chyba za Tobą nie nadążam...
    Wytłumacz mi w czym on niby taki "o niebo" lepszy? Pewnie w tym, że sypie się jak liście na wiosnę, blokuje z powodu niedociągnięć konstrukcyjnych, rozklejają się gumy? czy może Twoja "lepszość" ogranicza się wyłącznie do ostrości?

Bywalec
    Miasto
    wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foton84 Zobacz posta
    ...
    Ktos cos potrafi poradzic?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dodam, ze chce kupic aparat i 2 obiektywy w cenie ok 5000zl (wiadomo dotacja) to mnie ogranicza. Prosze o porade co nabyc do mojego skromnego zestawu.....
    Chcesz kupić wszystko za 5k czy na szt. ma być 5k? Obiektyw - 5k, aparat - 5k itd.
    6D|5D+BG-E4|7D|40D+BG-E2|S14 f2.8 EX HSM|C 24L MkI|35L|C 50 f1.4|C 85 f1.8|C 100 f2.8 USM Macro|C 24-70 f2.8 L|C 70-200 f2.8 L IS|C 100-400 IS L|T 17-50|S 10-20 f4-5.6|C 18-200IS|C 580EXII|C 580EX i tyle...

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

foton84 - napisz pełnym zdaniem co chcesz za te 5tyś kupić ? puszkę, czy sama szklarnie ?

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    sarkazmu tu nie było. było to uzasadnienie najczęściej odpowiadające takim dziwacznym opiniom na temat sprzętu fotograficznego, zwłaszcza optyki.
    Poza tym bez obaw, nie interesujesz mnie kompletnie ale to forum publiczne i jeśli ktoś pisze bzdury na temat świetnego szkła to licz się z ripostą innych użytkowników.

a od kiedy to obiektyw zmiennoogniskowy musi dorównywać jakością obrazka szkłom stałoogniskowym? I niby jak to porównujesz? Przymykasz stałkę do 2.8 i potem oceniasz? Pewnie jedynie ostrość w centrum kadru bo to w końcu kwintesencja optyki Popytaj dokładniej te "osoby z ogromnym doświadczeniem" bo coś Ci źle wytłumaczyli ...

Pewny focus, światło w stałkach? Możesz mi wytłumaczyć o czym piszesz i co to ma do szkła 24-70 bo chyba za Tobą nie nadążam...
    Wytłumacz mi w czym on niby taki "o niebo" lepszy? Pewnie w tym, że sypie się jak liście na wiosnę, blokuje z powodu niedociągnięć konstrukcyjnych, rozklejają się gumy? czy może Twoja "lepszość" ogranicza się wyłącznie do ostrości?
    Nie rozumiem czego nie rozumiesz jesli mowa o swietle. Chyba nie chcesz powiedziec ze mozliwosc zejscia do np f1,4 to nie duza zaleta?
    Piszesz z doswiadczenia czy jestes teoretykiem? Mowimy o slubach gdze jak trafisz na ciemny kosciulek mozesz byc w tarpatach jesli nie masz jasnycu szkiel a nie chcesz blyskac.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Nie rozumiem czego nie rozumiesz jesli mowa o swietle. Chyba nie chcesz powiedziec ze mozliwosc zejscia do np f1,4 to nie duza zaleta?
    To może wpierw przeczytasz ze zrozumieniem wypowiedź kolegi a potem zaczniesz rozumować? Może coś przegapiłem ale mój dyskurs z nim toczy się WYŁĄCZNIE o szkle Canon 24-70...

Cytat Zamieszczone przez Donikm Zobacz posta
    Nie bawie sie w wojny systemowe, jednak fakt faktem, nikorr 24-70 jest o niebo lepszy od eLki. Nawet nie chodzi tu o pogon za nowinka, ale o wygode pracy, jaka daje nam pewny focus i swiatlo w stalkach...
    [/QUOTE]Piszesz z doswiadczenia czy jestes teoretykiem? Mowimy o slubach gdze jak trafisz na ciemny kosciulek mozesz byc w tarpatach jesli nie masz jasnycu szkiel a nie chcesz blyskac. [/QUOTE]

Nie miałem jeszcze jasnej stałki w kościułku więc wezmę sobie tę cenną lekcję głęboko do serca...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaca9 Zobacz posta
    foton84 - napisz pełnym zdaniem co chcesz za te 5tyś kupić ? puszkę, czy sama szklarnie ?
    No tak troszke smiesznie wyszlo
    naturalnie chce kupic dwa obiektywy za ok 10 tys zl oraz 5 d II za kolejne ok 7 tys,
    juz w zasadzie moje watpliwosci rozwialiscie Panowie bardzo dziekuje!

zakup sklania sie do 24L II oraz 135 L

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Strasznie duży rozstrzał ogniskowych, ja bym raczej celował albo w 24+85 albo w 35+135 raczej z naciskiem na to pierwsze.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Strona 574 z 1000 PierwszyPierwszy ... 74474524564572573574575576584624674 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów