Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: 5d2 + 7d vs. 1d4

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Słabiutki ten "user report", autor w żaden sposób nie odniósł się np. do układu AF w 7D.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Słabiutki ten "user report", autor w żaden sposób nie odniósł się np. do układu AF w 7D.
    Cóż - pozostaje zatem poczekać na raport Autora wątku
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Moim zdaniem lepiej mieć 2 body, po pierwsze to nie masz obawy, że jak jedno Ci padnie to klapa, a po drugie można robić na 2 sztuki z różnymi obiektywami, co jest nieocenione w pewnych sytuacjach.
    Zgoda. Kolega ma już 30D - więc w razie awarii pewnie mógłby się z nim przeprosić
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 09-04-2010 o 11:15 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ppawcio Zobacz posta
    ale serce mówi "wybierz B, wybierz B"
    Ja bym to określił, że nie serce, a onanizm sprzętowy

Mimo wszystko stałem przed podobnym dylematem jak Twój, tylko trochę innym.

Miałem 5DII i potrzebowałem back-upu. Stwierdziłem, że do wyboru mam: 5D I, 7D, 1DsII, 1DIII.

Stwierdziłem, że w nowym aparacie chce pewnie pracować na bocznych punktach i w tym momencie stara "5" odpadła w przedbiegach. Na placu boju zostały: 1DsII, 1DIII, 7D.

1Ds chyba zrobił się dla mnie za stary technologicznie i zbyt ograniczony w kategorii ISO w stosunku do pozostałych dwóch aparatów.

Zostały 1D i 7D. Przyznam, że 7D z gripem wypadał cenowo podobnie do używanego 1D. Za 7D mocno przemawiała nowsza technologia aparatu oraz wyświetlacz, trochę wyższe ISO. Za 1D, że jest to "1" z jej AFem, bateria, wbudowany grip, dwa sloty kart, nie najgorsze ISO, wytrzymałość migawki, szybkość aparatu (magiczne 55ms) i do tego wartość onanistyczna

Szukałem bardzo dużo porównań i opinii fotografów, którzy być może mieli podobne rozterki do moich. Odpowiedź dostępna jest dopiero na zagranicznych forach. Znalazłem parę osób, która miała analogiczną sytuację do mojej i decyzja ostatecznie zapadła...

1D III

...w moim wypadku onanizm sprzętowy wygrał z rozsądkiem i nowszą technologią, ale mimo wszystko nie żałuję. Pro-feel, pro-look i zazdrość w oczach innych foto-ziutków jest bezcenna

Może pomocna będzie ta informacja

Coś już napisał Awatar ppawcio
    Miasto
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Zgoda. Kolega ma już 30D - więc w razie awarii pewnie mógłby się z nim przeprosić
    ja nie zamierzam się z nim nawet kłócić po kupnie czegoś nowego zamierzam i tak go oddać na Żytnią aby go ożywili ale przy wersji A miałbym 3 body a nie 2

Cytat Zamieszczone przez kondeusz Zobacz posta
    Ja bym to określił, że nie serce, a onanizm sprzętowy
    jak zwał tak zwał

...w moim wypadku onanizm sprzętowy wygrał z rozsądkiem i nowszą technologią, ale mimo wszystko nie żałuję.
    u mnie byłaby i nowsza technologia i onanizm i te wyższe iso...

Pro-feel, pro-look i zazdrość w oczach innych foto-ziutków jest bezcenna
    nie można tak było od razu? przekonałeś mnie

Uprawnienia umieszczania postów