Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 203

Wątek: 50D czy 7D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzdyll Zobacz posta
    - sterowanie lampami (wreszcie bez kabli!)
    Jak dla mnie to jest średnio praktyczne i używalne. Co z tego, ze steruje lampami jak trzeba błyskać wewnętrzną, bardzo często psuje to cały kadr, wszak światła nie potrzebujesz od strony widzenia.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Jak dla mnie to jest średnio praktyczne i używalne. Co z tego, ze steruje lampami jak trzeba błyskać wewnętrzną, bardzo często psuje to cały kadr, wszak światła nie potrzebujesz od strony widzenia.
    A za różnicę pomiędzy 50d a 7d kupisz albo ST-E2 lub Pocket wizardy + 580ex.

Domyślnie

Posiadam i 50d i 7d i powiem szczerze, że jeden drugiemu nie równy 7d cenie za 19 pól autofokusa, które w końcu udało mi się ogarnąć (chyba z 6 trybów pracy ), oraz za możliwość filmowania. Sterowania lampami w praktyce jeszcze nie używałam, ale jednak mam nadzieję, że na plenerze się przyda. No i jeszcze jedno 7d moim zdaniem świetnie trzyma się w dłoni i jest naprawdę bardzo wygodny.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Przecież masz przedbłysk sterujący, nie rejestrowany przez aparat...
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Przecież masz przedbłysk sterujący, nie rejestrowany przez aparat...
    Nie rejestrowany? To zrób sobie kilka prób i zobaczysz jak jest nie rejestrowany. Zdążyłem już to przećwiczyć . Mimo wszystko pewnie i tak kupię 7D, bo do rajdów potrzebuję szybkostrzelnej puszki. Ale na pewno nie z uwagi na sterowanie lampami .
    Szkoda też, że canon nie obrał drogi podobnej do nikona i za wszelką cenę ładuje do puszek nie wiadomo po co coraz większe matryce zamiast pozostać w granicach rozsądku i jakości.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Szkoda też, że canon nie obrał drogi podobnej do nikona i za wszelką cenę ładuje do puszek nie wiadomo po co coraz większe matryce zamiast pozostać w granicach rozsądku i jakości.
    No nie pozostał, matryca jest lepsza niż w 50d.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.dxomark.com/index.php/eng...rand2%29/Canon
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 07-04-2010 o 22:28 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Nie rejestrowany? To zrób sobie kilka prób i zobaczysz jak jest nie rejestrowany. Zdążyłem już to przećwiczyć . Mimo wszystko pewnie i tak kupię 7D, bo do rajdów potrzebuję szybkostrzelnej puszki. Ale na pewno nie z uwagi na sterowanie lampami .
    Ale zrobiłeś kilka prób 7D?
    Ja używałem wielokrotnie bezprzewodowego systemu Canona w postaci 2-3 580tek i bez problemu dało się wyzwolić slave'y nie błyskając masterem. Myślisz, że Canon zabrał tą możliwość w 7D?
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Ale zrobiłeś kilka prób 7D?
    Ja używałem wielokrotnie bezprzewodowego systemu Canona w postaci 2-3 580tek i bez problemu dało się wyzwolić slave'y nie błyskając masterem. Myślisz, że Canon zabrał tą możliwość w 7D?
    Oczywiście testowałęm z 7D. Nie ma możliości wyzwolenia zewnętrznych lamp za pomocą body bez błyskania lampy wewnętrznej. Oczywiście zakładajac na body 580EXII jest taka możliwość, tylko, po co mi wtedy ta funkcja w 7D, skoro w swoim 5DII mogę zrobić to samo .
    Nie mylmy pojęć, bo z 7D można wyzwalać lampy zewnętrzne na 2 sposoby - za pomocą lampy wbudowanej, która wtedy musi błysnąć oraz montujac na nim np. 580EXII, która błyskać nie musi. Piszę o pierwszej możliwości, bo w przypadku drugiej, to każde body canona to potrafi .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Panowie,

Rozważam zakup body..najpierw przyśnił mi sie 50 pozniej 7D ale jak teraz patrze w zasiegu mam tez 5D II...do dzisiaj bawie sie w fotografie na 450 D..Moze za wczesnie zeby sie przesiadac ale teraz mam jakis tam fundusz a za chwile moge nie miec...pomożcie prosze podjąc decyzje bo ja szczerze powiem zwariowalem od czytania juz forum i wiem mniej niz wiedzialem...no moze wiecej wiem ale powoduje wieksze niezdecydowanie
    EOS 7D - C50M-1.4 ,C28-135, C17-40L, Sigma 10-20

Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Oczywiście testowałęm z 7D. Nie ma możliości wyzwolenia zewnętrznych lamp za pomocą body bez błyskania lampy wewnętrznej. Oczywiście zakładajac na body 580EXII jest taka możliwość, tylko, po co mi wtedy ta funkcja w 7D, skoro w swoim 5DII mogę zrobić to samo .
    Nie mylmy pojęć, bo z 7D można wyzwalać lampy zewnętrzne na 2 sposoby - za pomocą lampy wbudowanej, która wtedy musi błysnąć oraz montujac na nim np. 580EXII, która błyskać nie musi. Piszę o pierwszej możliwości, bo w przypadku drugiej, to każde body canona to potrafi .
    Oczywiście pisałem o błyskaniu wbudowaną lampą. Dziwi mnie to, że nie można wyłączyć błysku wbudowanej - żeby wykonywała jedynie błysk sterujący, bo w takim razie to jest na kij potrzebne... Na co w takim razie takie sterowanie lamp...?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów