Cytat Zamieszczone przez Zybi_S Zobacz posta
Ciągle się zastanawiam nad wyborem między 50D a 7D.
W internecie jest morze opinii (czy różnice warte ceny). Każdy musi wyważyć to sam a nie jest to naprawdę proste bo nikt nie zdecyduje za nas czy warto płacić 2000 więcej za kilka, niektórym całkiem zbędnych funkcji dostając właściwie taki sam obrazek...

Moje subiektywne plusy 7D vs 50D:
- autoISO w trybie M (jeszcze bardzo wiele mi brakuje do pełni szczęścia ale jest przynajmniej mniej wykastrowane niż w 50D bo działa w M - choć dalej nie z lampą )
- video (nigdy nie sądziłem że tak będzie a jednak! tylko krowa nie zmienia zdania )
- sterowanie lampami (wreszcie bez kabli!)
- funkcjonalność trybów AF i więcej punktów AF (choć ten w 50D też pracował bez zarzutu)
- przyciski z boku a nie na dole (pierdoła, a mnie cieszy że przytrzymując aparat oboma rękami nie papram ciągle LCD kciukiem)

Jest jeszcze wiadomych parę drobiazgów, dla mnie akurat mało istotnych (8fps, uszczelnienia, wizjer, nowy pomiar ekspozycji, konfiguracja klawiszy, poziomica itp.)

Jedyne minusy jakie widzę to (oprócz ceny oczywiście) brak w pełni współpracujących zamienników aku LP-E6 oraz konieczność dodatkowych inwestycji przez spore pliki generowane (szczególnie RAW i video) - ale to oczywista oczywistość