Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 203

Wątek: 50D czy 7D

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Przecież masz przedbłysk sterujący, nie rejestrowany przez aparat...
    Nie rejestrowany? To zrób sobie kilka prób i zobaczysz jak jest nie rejestrowany. Zdążyłem już to przećwiczyć . Mimo wszystko pewnie i tak kupię 7D, bo do rajdów potrzebuję szybkostrzelnej puszki. Ale na pewno nie z uwagi na sterowanie lampami .
    Szkoda też, że canon nie obrał drogi podobnej do nikona i za wszelką cenę ładuje do puszek nie wiadomo po co coraz większe matryce zamiast pozostać w granicach rozsądku i jakości.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Szkoda też, że canon nie obrał drogi podobnej do nikona i za wszelką cenę ładuje do puszek nie wiadomo po co coraz większe matryce zamiast pozostać w granicach rozsądku i jakości.
    No nie pozostał, matryca jest lepsza niż w 50d.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.dxomark.com/index.php/eng...rand2%29/Canon
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 07-04-2010 o 22:28 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Nie rejestrowany? To zrób sobie kilka prób i zobaczysz jak jest nie rejestrowany. Zdążyłem już to przećwiczyć . Mimo wszystko pewnie i tak kupię 7D, bo do rajdów potrzebuję szybkostrzelnej puszki. Ale na pewno nie z uwagi na sterowanie lampami .
    Ale zrobiłeś kilka prób 7D?
    Ja używałem wielokrotnie bezprzewodowego systemu Canona w postaci 2-3 580tek i bez problemu dało się wyzwolić slave'y nie błyskając masterem. Myślisz, że Canon zabrał tą możliwość w 7D?
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Ale zrobiłeś kilka prób 7D?
    Ja używałem wielokrotnie bezprzewodowego systemu Canona w postaci 2-3 580tek i bez problemu dało się wyzwolić slave'y nie błyskając masterem. Myślisz, że Canon zabrał tą możliwość w 7D?
    Oczywiście testowałęm z 7D. Nie ma możliości wyzwolenia zewnętrznych lamp za pomocą body bez błyskania lampy wewnętrznej. Oczywiście zakładajac na body 580EXII jest taka możliwość, tylko, po co mi wtedy ta funkcja w 7D, skoro w swoim 5DII mogę zrobić to samo .
    Nie mylmy pojęć, bo z 7D można wyzwalać lampy zewnętrzne na 2 sposoby - za pomocą lampy wbudowanej, która wtedy musi błysnąć oraz montujac na nim np. 580EXII, która błyskać nie musi. Piszę o pierwszej możliwości, bo w przypadku drugiej, to każde body canona to potrafi .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Panowie,

Rozważam zakup body..najpierw przyśnił mi sie 50 pozniej 7D ale jak teraz patrze w zasiegu mam tez 5D II...do dzisiaj bawie sie w fotografie na 450 D..Moze za wczesnie zeby sie przesiadac ale teraz mam jakis tam fundusz a za chwile moge nie miec...pomożcie prosze podjąc decyzje bo ja szczerze powiem zwariowalem od czytania juz forum i wiem mniej niz wiedzialem...no moze wiecej wiem ale powoduje wieksze niezdecydowanie
    EOS 7D - C50M-1.4 ,C28-135, C17-40L, Sigma 10-20

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Jak fotografujesz statyczne elementy to 5D, jak dynamiczne to 7D. Wybór jest prosty :-D
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

no nie dla mnie..robie portrety czasem jakaś panorama ,wlasciwie to w ruchu ,mało co

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Jak nie robisz sportu to 5D bez 2 zdań.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

naprawdę odczuje tą pełną klatkę? sorry za może laickie pytanie

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Oczywiście testowałęm z 7D. Nie ma możliości wyzwolenia zewnętrznych lamp za pomocą body bez błyskania lampy wewnętrznej. Oczywiście zakładajac na body 580EXII jest taka możliwość, tylko, po co mi wtedy ta funkcja w 7D, skoro w swoim 5DII mogę zrobić to samo .
    Nie mylmy pojęć, bo z 7D można wyzwalać lampy zewnętrzne na 2 sposoby - za pomocą lampy wbudowanej, która wtedy musi błysnąć oraz montujac na nim np. 580EXII, która błyskać nie musi. Piszę o pierwszej możliwości, bo w przypadku drugiej, to każde body canona to potrafi .
    Oczywiście pisałem o błyskaniu wbudowaną lampą. Dziwi mnie to, że nie można wyłączyć błysku wbudowanej - żeby wykonywała jedynie błysk sterujący, bo w takim razie to jest na kij potrzebne... Na co w takim razie takie sterowanie lamp...?
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów