Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
Dwie puszki (40D i EOS 3) i trzy obiektywy (10-22, 50/1.4, 70-200/4) na Ben Nevis. Do szczytu niestety nie dotarliśmy, ale nie z powodu wagi sprzętu ;-)
No właśnie tego typu zestaw jest dla mnie alternatywą do tego co mam. Tylko nie wiem, czy w ogóle opłaca się ruszać moją konfigurację czy nie ;-) Biorąc pod uwagę, że sam wyjazd pociagnie trochę kasy, to perspektywa wydania dodatkowych pieniędzy "bo tak" już nie wygląda tak miło...

Cytat Zamieszczone przez yamad Zobacz posta
moja druga polowka miala do 40D podpietego Tamrona 17-50 i nie narzekala na braki w dolnej skali, co do 200 na FF bylo ok, na cropie wiec tym bardziej, mozesz zawsze pomyslec o Kenko 1,4 do tej 200tki.
No to pozytywnie. Zawsze na upartego mogę strzelić jakąś panoramkę. Ostatnio łączyłam huginem zdjęcia robione z ręki i wyszło bardzo fajnie.

dlatego wymyslilem sobie ze skoro i tak chodze z kijkami to moge wykorzystac je jako monopod i zrobic sobie z rurki przystawke...
no dla mnie to jest odkrycie dnia kiedyś nawet coś takiego widziałam, ale kompletnie o tym zapomniałam. W kijki się zaopatrzę na bank, a zastąpienie nimi statywu jest genialne w swojej prostocie

Zaopatrz sie tez w zapasowe akumulatorki do body, z tego co pamietam w "schroniskach" i miejscach noclegowych sa problemy z pradem, w tych co spalem nie bylo w pokoikach nic voltodajnego.
A możesz powiedzieć ile kart Ci zeszło i ile baterii w jakim czasie? Ja niestety zdjecia robię "pasjami" i 4x8GB na niecałe 2 tygodnie nie ma szans starczyć (w RAW). Z kolei baterie trzymają nieźle, ale mam "tylko" 2. W każdym razie dokupienie kart/baterii będzie niewielkim problemem.

pewnie slusznie, ja uzywalem jej tylko wieczorami jak byl ogien swiec lub ogniska i czworki nie dawaly rady lub czynily iso wysokim jak same Himalaje
Ta moja sigma jest 2.8, więc przy niej 50tka ma trochę mniejsze odejście