Strona 87 z 345 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kito Zobacz posta
    No to trzeba życzyć Panu Markowi od Nikona powrotu do zdrowia
    Na naszej-klasie ostatnią aktywność wykazał na kilka godzin przed wypadkiem, więc najprawdopodobniej jakiś pobycik w szpitalu... Powrotu do zdrowia!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    !!!Łączenie hiperwypaśnie niewiarygodnie podwójnego wpisu!!!

Teraz tak patrzę, to zdjęcia na nk pojawiają się u niego co tydzień-dwa, więc w/w wnioski odwołuję.
    Ostatnio edytowane przez micles ; 01-04-2010 o 21:46 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Nasza klasa wyrocznią? Świat schodzi na psy

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Się wziąłem za dalszą część obróbki tamtej sesji :

Kasia cd.

333.

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

sine pod okiem lewym ( jej) i na brodzie nieładnie
    ogólem to taki kadr poszerza jej cholernie biodra.. chyba, że ma takie...

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

na klacie i dłoni wyżej strasznie żyły widać
    5dm2

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

coś w tym jest
    jak zrobiłeś to tło?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Bardzo przyjemne , ciekawe kolorystycznie, ładnie się komponuje sukienka z tłem , z kolorem ciała i oczu , dobrze oświetlone. Po prostu ładne.
    Jedynie co bym zmienił to kadrowanie w pionie. Nie piszę dokładnie co , bo tak do końca sam nie wiem , ale coś mi nie leży. Może cięcie głowy , może mniej dołu ? Musiałbym zobaczyć.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    jak zrobiłeś to tło?
    Tło z białego papieru B1 tak jak w kilku już tu pokazywanych backstage'ach.

1. Wstępne zaznaczenie tła : Select > Color Range...
    Pipetą na tło, Fuzziness na małą wartość (żeby było widać czego jeszcze nie zaznaczyłem) zmiana na pipetę z plusikiem, pipetą z plusikiem po całym tle aż wszystko będzie w miarę zaznaczone, później Fuzziness tak żeby było tło całe na biało, a przynajmniej brzegi postaci na czarno, OK.

2. Dopieszczanie zaznaczenia : Z zaznaczenia robię sobie Curves i robię na krzywych jakieś absurdalne ustawienia, żeby było widać co jest zmaskowane, a co nie. Pędzlem / Magic Wandem poprawiam zaznaczenie.

3. Blurowanie tła (szybko można pozbyć się żmudnej roboty usuwania niedoskonałości tła) : Klikam Ctrl + LPM na masce od tych Curves'ów które robiłem (wywołuję zaznaczenie maski), wybieram warstwę Background, robię Layer via Copy i na nowopowstałej warstwie z samym tłem tworzę dodatkowo maskę z tego zaznaczenia. Unlink Mask (klikam na łańcuszku pomiędzy ikonkami) i Gaussian Blur na warstwie z tłem zazwyczaj 50pix.

Jeżeli blurujemy tło na którym ważne są dla nas ostre cienie, to wymazujemy je na masce tak żeby zostały z oryginału, a tło w cieniach czyścimy ręcznie.

4. Kolorowanie tła : Znowu Ctrl + LPM na masce od Curves'ów, Solid Color..., pipetą 31x31 Average na sukience, OK. Krycie warstwy zmieniam na Color i dopieszczam kolor Solid Colora (w tym przypadku w palecie kolorów Saturation z 40 poszło do 12).

5. Przyciemnianie tła : Znowu Ctrl + LPM na masce od Curves'ów. Nowa warstwa korekcyjna Curves. Blur 100pix, Levels i czarny trójkącik do środka histogramu. Znowu blur, znowu Levels. Na końcu blur 250pix. Po raz kolejny Ctrl + LPM na masce od (tych pierwszych) Curves'ów, wybór nowopowstałej warstwy Curves, Secondary Color = Czarny i klawisz Delete (przez te rozległe blury 100-250pix maska nam najechała na postać. W wyżej wymieniony sposób przywracamy brak działania maski korekcyjnej na obszar z postacią zachowując przy tym duże rozmycie maski działającej na tło).

6. Dopieszczanie masek :
    Na wszystkich maskach w zależności od potrzeby blur 5pix, zoom na granicę białego i czarnego i Levelsami reguluję "głębokość" maski (żeby nie obcinało za dużo włosów/rąk/etc, ale też żeby nie było za daleko), znowu blur 5pix żeby złagodzić przejście.

Wszystkie wartości w pixelach tyczą się obróbki zdjęcia około 20mpix. W razie obróbki innych rozmiarów - wartości należy odpowiednio przeskalować. Wartości blurów i Levelsów najlepiej wypracować sobie samemu.

Jeżeli modelka ma dużo prześwitów we włosach, to ta technika działa słabo i trzeba dużo kombinować ręcznie, albo po prostu dać sobie spokój.

Jeżeli coś jest niejasne, piszcie.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

święta Katarzyna?

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Piękne zdjęcie... chciałbym kiedyś tak napisać ale nie mogę. Czy micles jak byś miał matrycę APS -h to zmieściłbyś całą głowę? I palce. Albo wszystkie szeroko albo wszystkie razem. I coś jest porąbane z oczyma.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 87 z 345 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów