dołączę do wątku..
właśnie przymierzam się do upamiętnienia dwóch komunii, w tym jedna w "pełnym" zakresie.. od przygotowań do imprezki... no i jedna w węższym zakresie + obie plener...
sprzęt jak w stopce.. przymierzałem się do drugiego body jeszcze, żeby ograniczyć żonglerkę szkłami i tu padało 5dII albo drugie 50D.. no i nie wiem.. ale nie o tym wątek..
no i szkła.. w planach mam właśnie C28/1.8 lub tą S30/1.4.. niestety ta druga opcja nie daje możliwości pod FF, a z czasem może FF u mnie się pojawić.. z tym, że..
ostatnio, jeszcze na 40D testowałem C 17-55/2.8 w katedrze i jednym "ciemniejszym" kościele.. o ile przy świetle zastanym dziennym wpadającym przez okna efekty w ISO do 640 były zadowalające i IS wspierał mnie dzielnie, o tyle główny zakres ogniskowych, który mi się wydał przydatny to 20-50mm.. mam 50/1.4 i nawet nie podpinałem bo ustawiając 55 na zoomie Canona mniej więcej miałem wyobrażenie efektu.. ale..
w zakresie 20-35 już więcej kadrów się spodziewam no i zagwozdka..czy użyteczność 28 jest w tym przypadku wskazana? nie jest to aż tak szeroki ką, jest jasno, ale nie zawsze takie GO jest potrzebne w "ahtyzmie" fotografującego, no i..
tak się też zastanawiam nad wspomnianym 10-22 od C, ale 3.5.. hmmm
IMHO.. cyba zainwestuję w trudno dostępne 28/1.8 i sam ocenię..
.