Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: Przyslona 1.4 vs 2.8 IS

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nor Zobacz posta
    Merauder - chyba trochę przesadzasz - w kościołach raczej dużej dynamiki ruchów nie ma - IS pomoże. Co do fotografii dzieci to faktycznie 50/1.4 nie jest za dobry ze względu na brak USM.
    Podobno ma się pojawić 50/1.4 II z USM.
    Dynamiki może nie ma, ale wystarczy lekki ruch jednej osoby i ISa można sobie wsadzić w tyłek. IS sprawia, że można używać dłuższych czasów tylko właśnie ten dłuższy czas naraża nas na wyższe ryzyko poruszenia.

Co do 50 1.4 i zastosowaniu go do foto dzieci to opierasz to twierdzenie na jakimś doświadczeniu czy powtarzasz tylko zasłyszane opinie?
    Sam od 8 miesięcy focę mojego pierworodnego na przemian 28 1.8/50 1.4. Nie zauważyłem jakiegoś ogromnego dyskomfortu na 50-tce, owszem może ma troszkę wolniejszy AF od 28-ki czy 85-tki 1.8, ale mówienie, że się nie nadaje do foto dzieci jest grubo przesadzoną teorią.

Odnośnie 50 1.4 II to zdając się na źródła wydaje się to być całkiem realne, że nie długo obejrzymy to szkło. Z tego względu obecny czas jest chyba najlepszym do sprzedaży 50 1.4 I. Po premierze 50 1.4 II, kiedy to owa 50-tka będzie pełnoprawnym członkiem klasy, w której się znajdują m.in. 28-ka i 85-tka, wersja pierwsza potanieje. Swoją drogą ciekaw jestem ceny nowej pięćdziesiątki i poprawy jakości w stosunku do pierwszej wersji, ciekawe czy będzie warto zamieniać. Ale tutaj juz mały off top, a więc kończę.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Coś już napisał Awatar piompo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Dynamiki może nie ma, ale wystarczy lekki ruch jednej osoby i ISa można sobie wsadzić w tyłek. IS sprawia, że można używać dłuższych czasów tylko właśnie ten dłuższy czas naraża nas na wyższe ryzyko poruszenia.
    Pierwsze primo:
    Merauder ma świętą rację.

Drugie primo:
    Nigdy w życiu bym nie oddał mojej 50tki 1.4to jest SUPERSZKŁO!!

Moja opinia moze być niemiarodajna, bo w zyciu nie dotykałem nawet 17-55, ale 50-teczkę uwielbiam!

Myślę, że ze światłem 2.8 w insajdach łatwo polegnąć, a lampion to powinna być ostateczność (jak to w kościele )

Pozdro
    crop i słoiki

Uprawnienia umieszczania postów