Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: Wylecą ze szkoły za zdjęcia...

czupaczups
    Guest

Domyślnie

Te dziewczyny mają talent, są twórcze i pomysłowe a te zdjęcia są według mnie na wysokim poziomie. Żyjemy w republice bananowej gdzie każdemu chce się pokazać miejsce w szeregu szarej codzienności. Wstyd mi za TAKICH pedagogów, machina podłości i zazdrości próbuje zgnieść talent młodych ludzi zamiast pomóc w ich rozwoju. Przez takich ignorantów marnuje się wiele talentów, bo są inni, bo chcą coś robić, bo są twórczy itd. I dziwią się ci idioci że młodzi, utalentowani ludzie opuszczają nasz kraj. Trzymam kciuki za te dziewczyny, może kiedyś zobaczę wystawę fotografii, spektakl lub film z udziałem któreś z tych dziewczyn pod warunkiem ze nikt nie zniszczy w nich ducha kreatywności. Tyle ode mnie bo zacznę przeklinać. Jak ktoś zna tę fotografkę to niech zaprosi na forum tu nie zginie.

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Te fotki są naprawdę dobre!
    Dziewczyny mają talent!

Słuchajcie - może napiszemy parę listów do p. dyrektor i body pedagogicznego??

Może podeślemy im na mejla kilka setek "artystycznych" fotek a'la "roznegliżowana gówniara, strzał z wyciągniętej ręki"... ??

Co wy na to??

No jest nas troszkę...
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Dajecie się wkręcać "wybiórczej", redaktor szuka podtekstów i sensacji,a tak zgodnie z obowiązującymi przepiami oświatowymi dyrektorka tym dziewczynom nie może nic zrobić, co najwyżej postraszyć i właśnie to robi.
    (W kontakcie z uczniem nauczyciel jest na straconej pozycji, wystarczy wygadana mama, wizyta w kuratorium, i pani dyrektor stanie się "malutka". Obecnie jest walka o każdego ucznia i nikt się ich nie pozbywa, przypomnijcie sobie "wielkie" afery w szkołach i jakie kary ponieśli uczniowie? -trochę szumu medialnego i powrót do codzienności)
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galekeg Zobacz posta
    Dajecie się wkręcać "wybiórczej",
    Nie jestem pewien czy w tym przypadku daję się wkręcać. Sądzę, że kolejność była następująca: zdjęcia - fotoblog - szkolny sąd kapturowy - artykuł w gazecie. Nie sądzę, aby zdarzenie zostało zainspirowane przez redaktora szukającego sensacji. I nie bagatelizowałbym problemu, że p. wice próbuje jedynie postraszyć dziewczyny bo nie ma przepisu na usunięcie ich ze szkoły. Jeśli nie ma takiego przepisu (czytałem status szkoły zamieszczony na ich stronie www) to nie może być przyzwolenia na zastraszanie uczniów. No chyba że w tej szkole p. wice może stawiać się ponad prawo.
    Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    Słuchajcie - może napiszemy parę listów do p. dyrektor i body pedagogicznego??
    No jest nas troszkę...
    Ja wyszukałem stronę www tej szkoły na której podane są kontakty email do szkoły i szkolnego rzecznika praw ucznia już do nich napisałem. Podany jest tam także nr tel. do szkoły, ale również do dyrektora i wicedyrektora. Jeśli podeślemy im, tak popularne w necie, zdjęcia roznegliżowanych "foczek" to grono powie, że to nie ich uczniowie czyli mało ich to obchodzi. Zresztą nie jest istotne czy takich zdjęć jest dużo czy mało. Najważniejsze jest to czy dyrekcja nie wybiega przed szereg próbując ukarać za nie uczennice. Czy mają do tego prawo, może pójdą dalej i będą karać uczniów wyrzuceniem ze szkoły za przechodzenie na czerwonym świetle, deptanie trawników itp.
    Po lekturze statutu szkoły wydaje mi się, że trzeba wykazać się sporą kreatywnością żeby naginając jego zapisy udowodnić założoną tezę: trzeba smarkuli utrzeć nosa. Oburzamy się jeśli ktoś zabrania nam fotografowania w miejscach publicznych chociaż dobrze wiemy, że nie ma ku temu podstawy prawnej. Tu również nie widzę podstawy, a jednak mało kto chce zareagować.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Skwierzyna / Toruń

Domyślnie

Na gazeta.pl już napisali, że za uczennicami wstawiło się kuratorium i wiceprezydent Łodzi d/s oświaty. W rozmowach z nimi dyrekcja twierdzi, że wcale nie chciała "zachęcić" dziewczyn do zmiany szkoły
    Pozdrawiam, Zmaku.
    Canon 40d + Tamron 28-75 f/2.8 i trochę innych gratów

Dopiero zaczyna Awatar oszy
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

A nawet jest kupiec na zdjęcia! Nieźle, czyli trzeba robić szum.
    z gazeta.pl "Do redakcji zgłosiło się też kilka osób ... a także Czytelniczka, której zdjęcia tak się spodobały, że chce je kupić."
    40D + C17-85 + C50/1.4 + C70-300 + 430EX II
    Amatora pstryczki

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja dalej twierdzę że chodzi tylko o szum medialny i zaistnienie. Na tej sytuacji skorzystali wszyscy i dzieci, i szkoła (damowa reklama), a trzymając się obowiązującego prawa - z czym w Polsce jest ogromny problem - sprawy by nie było.
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

szum medialny to zrobila gazeta a nie strony ktore w niej uczestnicza , chyba ze same poszly do gazety zeby ten szum zrobic i w sumie dobrze
    no comment...

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Mnie się zdjęcia bardzo podobają...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów