Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Wątek: Stabilizacja przy 17-50 - jest sens ???

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    masz racje - czasem nawet 1.4 to ciemno Ale jesli naprawde trzeba zrobic zdjecie jakiemus szczegolnemu wydarzeniu/miejscu to moze okazac sie, ze przegapisz wiecej niz tylko zle zrobione zdjecie.
    I do takich "szczegolnych" przypadkow, nie sa potrzebne rozwazania nad profesjonalnym (drogim) sprzetem, tylko nad czyms, co tylko pozwoli nam uwiecznic chwile - a tu sprzetu pod dostatkiem. Nie przekonuj mnie do tego, bo jesli ktos chce po prostu cykac zdjecia lepsze czy gorsze, nie musi latac z lustrzanka i eLkami. Jesli jednak ktos mysli powaznie o fotografii i pyta o sposoby, to nie podam mu przeciez, ze tanim Tamronem z ISem na pokladzie bedzie wymiatac.

ps
    w mojej galerii sa zdjecia z taniej 350D i 17-85 IS - ok, dalo sie ale co z tego. Polowe tego co moglem sfocic poszlo z wiatrem... :neutral:

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    I do takich "szczegolnych" przypadkow, nie sa potrzebne rozwazania nad profesjonalnym (drogim) sprzetem, tylko nad czyms, co tylko pozwoli nam uwiecznic chwile - a tu sprzetu pod dostatkiem. Nie przekonuj mnie do tego, bo jesli ktos chce po prostu cykac zdjecia lepsze czy gorsze, nie musi latac z lustrzanka i eLkami.:
    tak, ale jesli chodzi o is, to lepiej go miec niz nie - po to go wymyslono zeby pomagal wiec nie ma sensu rezygnowac ze zdjec jesli nie mozesz go zrobic bez statywu. Mysle, ze autor watku nie bedzie wszystkich zdjec wystawiam na konkurs
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

tak, ale jesli chodzi o is, to lepiej go miec niz nie - po to go wymyslono zeby pomagal wiec nie ma sensu rezygnowac ze zdjec jesli nie mozesz go zrobic bez statywu.
    Rownie dobrze przyda Ci sie telefon z 5 megapixelowa matryca i iso 5milionow dwiescie.

Z mojej strony EOT.

Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Rownie dobrze przyda Ci sie telefon z 5 megapixelowa matryca i iso 5milionow dwiescie.

Z mojej strony EOT.
    a Tobie wspomnienie po niezrobionym zdjeciu w w/w warunkach

Z mojej tez EOT.

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

a Tobie wspomnienie po niezrobionym zdjeciu w w/w warunkach
    Na Boga - czlowieku - czy Ty wiesz o co sie tu pytamy, czy nie? Jesli chcesz dostac info nt. jak zrobic byle jakie zdjecie w beznadziejnych warunkach, to pisz takie dozlowne pytania. Ale jak chcesz sie nauczyc fotografii i robic porzadne fotki, to nie pisz prosze, ze beznadziejne ujecie Ci ucieklo, bo sprzetu nie miales. Albo kup se osprzet warty min. 30.000 pln i spij spokojnie albo cykaj czym chcesz, zeby tylko "ujecie Ci nie przepadlo".

A jak chcesz nabijac tylko posty, to kloc sie ze mna dalej, ale polecam PM

Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Na Boga - czlowieku - czy Ty wiesz o co sie tu pytamy, czy nie? Jesli chcesz dostac info nt. jak zrobic byle jakie zdjecie w beznadziejnych warunkach, to pisz takie dozlowne pytania. Ale jak chcesz sie nauczyc fotografii i robic porzadne fotki, to nie pisz prosze, ze beznadziejne ujecie Ci ucieklo, bo sprzetu nie miales. Albo kup se osprzet warty min. 30.000 pln i spij spokojnie albo cykaj czym chcesz, zeby tylko "ujecie Ci nie przepadlo".

A jak chcesz nabijac tylko posty, to kloc sie ze mna dalej, ale polecam PM
    Tu nie chodzi o sprzet za 30000zl!! Jak nie masz mozliwosci skorzystania ze statywu badz lampy to bez is masz wiekszy problem zeby zrobic zdjecie.
    Tak jak napisal "mate00sh" - nie zawsze jest mozliwosc zrobienia zdjecia. Ty najwidoczniej robisz tylko wtedy gdy jestes przygotowany. Is jak najbardziej sie przydaje a temat wlasnie dotyczy IS wiec wiem co pisze.

Uzależniony

Domyślnie

ps
    w mojej galerii sa zdjecia z taniej 350D i 17-85 IS - ok, dalo sie ale co z tego. Polowe tego co moglem sfocic poszlo z wiatrem... :neutral:
    To jest to! :-D Pamiętać też trzeba, że to, że "dało się" pewnie w głównej mierze zależało o Twoich umiejętności (w mniejszej od fuksa).

Uprawnienia umieszczania postów