Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Wątek: Problem z IS: EFS 17-55 2,8

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

kurcze zapalila mi sie czerwona lampka po przeczytaniu tego watku
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    kurcze zapalila mi sie czerwona lampka po przeczytaniu tego watku
    Wiesz, wszystko byłoby OK, gdyby ten obiektyw miał amatorską cenę i koszt naprawy byłby też proporcjonalnie mniejszy. Problem w tym, że na tym poziomie cenowym są również wytrzymałe szkła dla profesjonalistów. A tu można się pomylić ;(

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Wiesz, wszystko byłoby OK, gdyby ten obiektyw miał amatorską cenę i koszt naprawy byłby też proporcjonalnie mniejszy. Problem w tym, że na tym poziomie cenowym są również wytrzymałe szkła dla profesjonalistów. A tu można się pomylić ;(
    Slyszalem od jednego z userow forum plotke o tym, ze ma byc nowa wersja tego szkla? Wiek ktos cos?
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    Kupuj, to super szkło. Może dziesięć osób napisało o problemach, ale IMO to znikomy procent użytkowników tego szkła.
    Święta racja- ale to ci niezadowoleni piszą i niech ich będzie i kilku to szum pozostaje.
    Nawet telewizory SONY się psują "zdarza się".
    pozdrawiam Krzysiek

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    Święta racja- ale to ci niezadowoleni piszą i niech ich będzie i kilku to szum pozostaje.
    Nawet telewizory SONY się psują "zdarza się".
    No tak - wszystko jest w porządku. U mnie jeszcze działa, więc statystyki wypożyczalni obiektywów można zignorować...

Coś już napisał

Domyślnie

Zaintrygowany tym tematem przejrzałem anglojęzyczne forum i problem wydaje się być dość powszechny.

Jestem zaniepokojony i nie wiem czy zdecyduję się na zakup tego szkła. Co prawda czas mnie nie goni a i finanse wymagają jeszcze kilku miesięcy wstrzymania się z zakupem ale rozglądam się powoli i żałuję, że tak fajne szkło wygląda na awaryjne. Strach kupować obiektyw, który może się zepsuć po skończeniu gwarancji a naprawa tania nie jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rbucz Zobacz posta
    .....Mógłby być bardziej szczelny, ale w razie czego można go wyczyścić samemu odkręcając 3 śrubki.. pryszcz.

O które 3 śrubki chodzi dokładnie. rozkręcałeś obiektyw czy gdzies o tym przeczytałeś?

pozdrawiam

Artur

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

robilem to nie raz z różnymi obiektywami. masz je pod tym cienkim plastikiem z napisami ; 17-55 ................
    canon

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Domyślnie

Kurczę, ludzie nie dramatyzujcie. Wszystko się może popsuć. To 7D też jest źle składany bo akurat ja mam dwa klawisze odwrotnie? Nawet jeśli na tym forum jest 10 sztuk tego szkła, które uległo awarii to ile nie uległo? Paręnaście setek pewnie w Polsce. To jaki to procent? 5? 2? Większa szansa, że z ręki wypadnie niż że ta taśma strzeli. Szkło tanie nie jest a naprawa moim zdaniem jeśli wychodzi 7 stówek to też nie tragedia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ja się przymierzam do niego i wcale a wcale mnie to nie przeraża.
    Ostatnio edytowane przez Heilsberg ; 28-04-2010 o 22:54 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Domyślnie

To na szczęście nie dramatyzowanie, ani inna panika. Po kilku tygodniach nieużywania obiektywu, zerknąłem na szczewki od frontu i znalazłem trochę paprochów w środku. Wygląda to nieładnie i dlatego chciałbym tego nie mieć. Stąd poszukiwanie informacji o ew. samodzielnym czyszczeniu lub w serwisie, itp. :-). A swoją drogą mimo, że szukam parę godzin nic konkretnego w sieci nie znalazłem.

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów