Witam szanownych forumowiczów...
Zastanawiam się nad kupnem tytułowego obiektywu - będę go używał amatorsko.
Zastanawiam się po jakim czasie użytkowania amatorskiego/liczbie strzelonych fotek przeciętnie pada w nim stabilizacja...?
Pozdrawiam!
Witam szanownych forumowiczów...
Zastanawiam się nad kupnem tytułowego obiektywu - będę go używał amatorsko.
Zastanawiam się po jakim czasie użytkowania amatorskiego/liczbie strzelonych fotek przeciętnie pada w nim stabilizacja...?
Pozdrawiam!
to kto pierwszy padl, (po sesji na pewno bez wzgledu na werdykt) ... a tak na powaznie, to w KRA na Czapskich, to juz maja "ISy" do 17-55 na pólce, nawet extra zamawiac nie trzeba, taki kurna popytJak mozna taki scheis sprzdawac, po trzech latach znowu Canon upomni się o swoje, bo tyle trwala moja zabawa z tym "zacnym szklem pod APCS"... co za gniot za kupe kasy.
rafi_szymon, nie przesadzaj, wszystko może się zepsuć, co nie znaczy, że zaraz Ci to się przytrafi. Szkło jest warte każdego grosza. Super ostry i z świetnym światłem - takie L 24-70 dla APSC, ze stabilizacją w gratisie. Mógłby być bardziej szczelny, ale w razie czego można go wyczyścić samemu odkręcając 3 śrubki.. pryszcz.
Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka
robilem to nie raz z różnymi obiektywami. masz je pod tym cienkim plastikiem z napisami ; 17-55 ................
canon
Kurczę, ludzie nie dramatyzujcie. Wszystko się może popsuć. To 7D też jest źle składany bo akurat ja mam dwa klawisze odwrotnie? Nawet jeśli na tym forum jest 10 sztuk tego szkła, które uległo awarii to ile nie uległo? Paręnaście setek pewnie w Polsce. To jaki to procent? 5? 2? Większa szansa, że z ręki wypadnie niż że ta taśma strzeli. Szkło tanie nie jest a naprawa moim zdaniem jeśli wychodzi 7 stówek to też nie tragedia.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ja się przymierzam do niego i wcale a wcale mnie to nie przeraża.
Ostatnio edytowane przez Heilsberg ; 28-04-2010 o 22:54 Powód: Automerged Doublepost
EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM