Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 66

Wątek: Problem z IS: EFS 17-55 2,8

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam szanownych forumowiczów...

Zastanawiam się nad kupnem tytułowego obiektywu - będę go używał amatorsko.
    Zastanawiam się po jakim czasie użytkowania amatorskiego/liczbie strzelonych fotek przeciętnie pada w nim stabilizacja...?

Pozdrawiam!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafi_szymon Zobacz posta
    Zastanawiam się po jakim czasie użytkowania amatorskiego/liczbie strzelonych fotek przeciętnie pada w nim stabilizacja...?
    A czemu zakładasz że zawsze padnie, tyle że po jakimś tam czasie?
    Swojego kupiłem we wrześniu 2007. Jeszcze nie padła mi stabilizacja, ale skoro uważasz że zawsze w nich pada to mam zacząć się bać ?

Domyślnie tak zacznij sie bac

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A czemu zakładasz że zawsze padnie, tyle że po jakimś tam czasie?
    Swojego kupiłem we wrześniu 2007. Jeszcze nie padła mi stabilizacja, ale skoro uważasz że zawsze w nich pada to mam zacząć się bać ?
    ... mam ten sam rocznik, dzisiaj padl IS :sad:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecolab250 Zobacz posta
    ... mam ten sam rocznik, dzisiaj padl IS :sad:
    O to mój powinien paść jutro, akurat sesję mam .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    O to mój powinien paść jutro, akurat sesję mam .
    to kto pierwszy padl, (po sesji na pewno bez wzgledu na werdykt) ... a tak na powaznie, to w KRA na Czapskich, to juz maja "ISy" do 17-55 na pólce, nawet extra zamawiac nie trzeba, taki kurna popyt Jak mozna taki scheis sprzdawac, po trzech latach znowu Canon upomni się o swoje, bo tyle trwala moja zabawa z tym "zacnym szklem pod APCS"... co za gniot za kupe kasy.

Bywalec
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

rafi_szymon, nie przesadzaj, wszystko może się zepsuć, co nie znaczy, że zaraz Ci to się przytrafi. Szkło jest warte każdego grosza. Super ostry i z świetnym światłem - takie L 24-70 dla APSC, ze stabilizacją w gratisie. Mógłby być bardziej szczelny, ale w razie czego można go wyczyścić samemu odkręcając 3 śrubki.. pryszcz.
    Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rbucz Zobacz posta
    (...) w gratisie (...)
    Akurat to stwierdzenie w przypadku tego szkła jakoś nie do końca pasuje
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rbucz Zobacz posta
    .....Mógłby być bardziej szczelny, ale w razie czego można go wyczyścić samemu odkręcając 3 śrubki.. pryszcz.

O które 3 śrubki chodzi dokładnie. rozkręcałeś obiektyw czy gdzies o tym przeczytałeś?

pozdrawiam

Artur

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

robilem to nie raz z różnymi obiektywami. masz je pod tym cienkim plastikiem z napisami ; 17-55 ................
    canon

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Domyślnie

Kurczę, ludzie nie dramatyzujcie. Wszystko się może popsuć. To 7D też jest źle składany bo akurat ja mam dwa klawisze odwrotnie? Nawet jeśli na tym forum jest 10 sztuk tego szkła, które uległo awarii to ile nie uległo? Paręnaście setek pewnie w Polsce. To jaki to procent? 5? 2? Większa szansa, że z ręki wypadnie niż że ta taśma strzeli. Szkło tanie nie jest a naprawa moim zdaniem jeśli wychodzi 7 stówek to też nie tragedia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ja się przymierzam do niego i wcale a wcale mnie to nie przeraża.
    Ostatnio edytowane przez Heilsberg ; 28-04-2010 o 22:54 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów