A czy to prawda że żeby dostać dotacje na działalność foto trzeba najpierw skończyć jakis kurs fotograficzny? Spotkaliście się z tym? Znajomy z Gdyni twierdzi że w jego UP tego wymagali (kurs skoczyl i dotacje dostał).
A czy to prawda że żeby dostać dotacje na działalność foto trzeba najpierw skończyć jakis kurs fotograficzny? Spotkaliście się z tym? Znajomy z Gdyni twierdzi że w jego UP tego wymagali (kurs skoczyl i dotacje dostał).
Najlepiej ukończyć Alademię Sztuk Pięknych.
najlepiej dla urzędu... ja np klientom nie życzyłbym absolwenta asp (bo widziałem zdjęcia kilku takich)
Temat sam śledzę, bo też zamierzam założyć własną firmę i z tego co mi wiadomo nie jest żaden kurs/dyplom/uprawnienia obowiązkowy. Jednak ukończenie choćby kursu fotograficznego w "Studio u Zdzicha", posiadanie na swoim koncie jakichś publikacji, wystaw, czy pozwolenia od kurii znacząco zwiększa szanse na otrzymanie dotacji (urzędnicy uwielbiają wszelkie papierki - im więcej tym lepiej)... poza tym... gdybyś był urzędnikiem i przyznawał dotację to czy dałbyś te 20 czy 40k pln komuś kto przychodzi z ulicy, nic o nim nie wiesz i nie sprawia wrażenia że ma pojęcie o tym jak wykonywać zawód opisany we wniosku?
C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX
Regulamin pkt 8.
Arienne - jakbyś opisywała zeszłoroczną rzeczywistość w Kielcach - w skrócie - pierwszy (z trzech) wniosek złożony w marcu - umowa podpisana w 2 połowie lipca - w międzyczasie zmienił się druk (nie można było zadzwonić że się coś zmienia - od urzędu mieszkamy 2 bloki tylko trzeba było polecony który 2 tygodnie ponad szedł - oczywiście wysłany po 3 tygodniach od złożenia), potem po czasie urząd zażyczył sobie kwitu z kurii o przeszkoleniu - wycieczka do Łowicza - bo już maj był i gdzie indziej nie było już opcji, jak już był kwit z kurii to się okazało że w międzyczasie coś się zmieniło i teściowa (emerytka) nie może już być żyrantem bo za dużo lat ma (wcześniej nikomu nie przeszkadzało) - a dalej już z górki i po miesiącu umowę można było podpisać (wcześniej trzeba było akt notarialny na mieszkanie przynieść, "przesłuchanie" przed komisją itp..) ale koniec końców się jakoś udało..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Ha Panowie i Panie a ja jutro idę do PUP pogadać o dofinansowaniu i księdza proboszcza po zaświadczenie do kurii. Dzwoniłem i powiedzieli że kurs jest free. Dofinansowanie na żonę. Więc pożyjemy i zobaczymyNie czekam na kolejne 40k z unii bo chyba raczej się nie doczekam (podobno był to tylko jednorazowy projekt).
5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit
arturs, mówisz o dofinansowaniu z urzędu czy o programie unijnym o 35-40k?
Gratuluję cierpliwości, no na prawdę podziwiam... Przypomina to trochę współczesne show w tv - na ile jesteś gotów dla pieniędzy...![]()
Zapraszam na wschodnią prowincję ;-). Wszystko idzie gładko, jak nów po maśle.
Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!
Byłem, kwity dostałem teraz tylko złożyć. Pani mówi, że kasy mnogo. W ciągu miesiąca ma być odpowiedź w ciągu 2 kaska.
5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit