Strona 98 z 152 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryk_mirek Zobacz posta
    najlepiej dla urzędu... ja np klientom nie życzyłbym absolwenta asp (bo widziałem zdjęcia kilku takich)
    Taki mały offtop - znajomy mi opowiadał(taki po 30-tce lekko), że ma kumpele co to brała ślub dobrych prawie 10 lat wstecz i zdjęcia jej trzaskała jakaś znajoma po asp właśnie.
    Znajoma dostała wizji i zrobiła im taką "twórczą, artystyczną niespodziankę" i cały album, a zarazem cały materiał, zrobiła im jako "plamy" znaczy się wszystkie zdjęcia były na MF jako lekko nieostre plamy barw i w ogóle :-D
    Niestety, para młoda jakoś nie podzieliła tej wizji... Cóż, życie, nie znali się na prawdziwej sztuce, niewdzięcznicy!

koniec offtopa :-P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diplo Zobacz posta
    Byłem, kwity dostałem teraz tylko złożyć. Pani mówi, że kasy mnogo. W ciągu miesiąca ma być odpowiedź w ciągu 2 kaska.
    A spytałeś się czy wystarczy kasy dla wszystkich chętnych na dotacje?

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Czy dla wszystkich to nie pytałem, ale gadała żeby składać bo teraz kasa jest
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Domyślnie

Czy u Was też jest taki chory warunek, że żeby móc skorzystać z opcji poręczenia dofinansowania z UP, trzeba posiadać własny majątek równowarty z wnioskowanym? Np. jako formę zabezpieczenia wybrałam akt notarialny, i tu zonk, bo muszę do wniosku dołączyć potwierdzenie, że taką kasę posiadam (a nie posiadam prawie 20k), a dopiero wtedy możemy podpisać akt o poddaniu się egzekucji... Rano dostałam tel. z urzędu o zaistnieniu tejże sytuacji, szkoda, że nigdzie wcześniej nie było o tym mowy. Powiedziałam, że żaden z notariuszy, z którymi się kontaktowałam nie wspominał o tym - odpowiedź: "bo to nasz wewnętrzny urzędowy wymóg".
    Blokada konta również wymaga środków o tej samej wartości co wnioskowana. To by tłumaczyło Wasze opcje wyboru gdzie z 5 opcji mogliście wybrać dwie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Będków

Domyślnie

Witam, podlegam pod powiat Tomaszów Maz. i właśnie jestem w trakcie tych "cyrków" związanych z kompletowaniem dokumentów.Czekam na zaświadczenia od poręczycieli a 16.04 mam spotkanie z doradcą z UP. W przypadku mojego UP wszyscy musieli odbyć 30 godzinne szkolenie z przdsiębiorczości,nie ma przebacz,to była jedyna opcja do dalszego działania.Szkolenie w sumie mało przydatne choć coś tam zawsze można nowego posłuchać.Niestety nie było opcji opuszczenia zajęć.Zobaczymy jak dalej.pozostaje czekać.Powodzenia dla wszystkich

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ariene Zobacz posta
    Czy u Was też jest taki chory warunek, że żeby móc skorzystać z opcji poręczenia dofinansowania z UP, trzeba posiadać własny majątek równowarty z wnioskowanym?...|
    Ogolnie przyjetym sposobem zabezpieczenia jest poreczenie osob trzecich, o zarobkach min. 1300 netto (2 osoby). Inne zabezpieczenia nie wchodze w gre np. w Koszalinie. Zadne akty czy cokolwiek... Choc mowia w urzedzie, zeby napisac pismo do rozpatrzenia przez kierownika urzedu indywidualnie... Jednak odpowiedz jest taka sama, powolujaca sie na ustawe. Jak Masz prawie 20k, to po co ja zamrazac na poczet zabezpieczenia...

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Co słychać u optymistów? Chwalcie się kto otrzymał kasę.

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

u mnie będzie coś wiadomo przy końcu kwietnia...
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niestety u mnie wstrzymali wydawanie i przyjmowanie wniosków, zmieniają przepisy do nowych ustaw które weszły i kicha

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

jak weszły nowe rozporządzenia (u nas to samo było w zeszłym roku dokładnie na przełomie marca i kwietnia) to przygotujcie się na zmiany we wnioskach - co prawda zmiany są bzdurne - typu dodany jakiś nic nie znaczący paragraf w którymś tam oświadczeniu ale skutkowało to tym że wniosek od nowa trzeba było składać i oczywiście czas biegł od początku - dzięki takim zabiegom jak pierwszy wniosek złożyliśmy w marcu to umowa podpisana została w połowie lipca.. tak więc nie załamujcie się - dopiero kwiecień
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 98 z 152 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów