Strona 94 z 152 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Dopiero zaczyna Awatar kuka
    Miasto
    Pyrlandia

Domyślnie

hej,
    ja mam pytanie - czy wy jesteście zarejestrowani jako bezrobotni?
    Rozmawiałam ze znajomą, która pracuje w wup i ona twierdzi, że po zarejestrowaniu zaraz można składać wniosek. Ale wiadomo to trwa i jak w międzyczasie urząd znajdzie mi pracę to co wtedy.
    Stoję przed decyzją czy rzucać robotę i zaczynać na swoim - co prawda nie będzie to fotografia, ale kasa na rozpoczęcie konieczna i się zastanawiam...
    Co do wizyt w lokalach to moja znajoma, która starał się o kasę na otwarcie salonu fryzjerskiego, wstępnie miała przyznaną.... ale po wizycie w lokalu stwierdzili, że w bliskiej odległości jest drugi fryzjer i w takim razie cofają dotację

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zjawiasz sie na pierwszym umowionym spotkaniu i mowisz ze masz zlozony wniosek o dofinansowanie na zalozenie dzialalnosci.. oni cos tam sobie odznaczaja i wyznaczaja nastepna date wizyty na bardzo odlegly termin. Nikt klod pod nogi nie rzuca.

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bieda Zobacz posta
    że umowa na czas nieokreślony to rozumiem
    że zaświadczenie, to oczywiste
    ale po kiego .... mają przynosić umowę o pracę, skoro zaświadczenie podbija kadrowa

nadgorliwość urzędnika - u nas (Poznań) tego nie wymagali
    Generalnie ja tez nie mam ni przeciwko temu że umowa musi być dłuższa niż 2 lata. Chodzi mi o tylko o to że to powinno być wcześniej powiedziane. A tak jeden z wierzycieli którego sobie załatwiłem nie ma takiej umowy i jest problem. A jak bym o tym wiedział za wczasu to bym szukał innego wcześniej...

a konkretnie to jest:
    1.Zaświadczenie o wynagrodzeniu od 2 poręczycieli na drukach PUP z miesięcznym wynagrodzeniem każdego z poręczycieli w wysokości co najmniej 1400 zł Brutto
    - W przypadku gdy poręczyciel jest zatrudniony w prywatnym zakładzie pracy dodatkowo należy przedłożyć umowę o pracę do wglądu, w przypadku umowy na czas określony umowa min. 2 lata od daty zawarcia umowy o jednorazowe środki.
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Domyślnie

Ja złożyłem wniosek na następny dzień po rejestracji, zawsze możesz wpisać we wniosku rejestracyjnym do urzędu nie na dotacje że chcesz wykonywać zawód wyuczony albo taki jaki chciałbyś wykonywać, poza tym jak złożysz wniosek to twoje dokumenty są przenoszone w inne miejsce, ja nie byłem nawet wzywany na podpisy kontrolne.
    Canon FF i słoików kilka

Dopiero zaczyna Awatar color

Domyślnie

mk307 - co urzad to inna bajka, wiedza ze sie staram o dotacje ale i tak mam sie zglosic jak to Pani stwierdzila - bo "TAK"

mastercheat - u mnie jest minimum 1.800,00 zł + "PORĘCZYCIEL MOŻE BYĆ ZATRUDNIONY NA CZAS OKREŚLONY ALE JEGO UMOWA O PRACĘ MUSI OPIEWAĆ JESZCZE PRZEZ CO NAJMNIEJ 2 LATA OD DNIA PODPISANIA UMOWY"
    ..buy everything before you get married

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    a co konkretnie? to dodatkowe jakieś zaświadczenie ze spółdzielni?
    Ja załatwiłem z gminy takie zaświadczenie że budynek należy do mojego taty, który użyczył mi w umowie jeden pokój na działalność - coś jak skrócony odpis aktu notarialnego
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wlasnie sie dowiedzialem, iz moj wniosek zostal rozpatrzony pozytywnie - teraz czeka na podpis dyrektora urzedu Spora ulga..

Domyślnie

Gratulacje! Dostałeś odpowiedź na piśmie czy telefonicznie?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dzis zadzwonilem sam - ale pani powiedziala ze poinformuja mnie telefonicznie gdy juz wszystko bedzie podpisane przez dyrekcje.

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Gratulacje!
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Strona 94 z 152 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów