Strona 93 z 152 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    Powiem wam, że sama decyzja to jeszcze nie wszystko. Przynajmniej u mnie.
    bo sie nie przygotowales

Do tego okazuje się że żyranci oprócz wymaganych zarobków 1400 Brutto, muszą mieć jeszcze umowę minimum na 2 lata lub czas nieokreślony (wcześniej nigdzie takiej informacji nie było). DO tego muszą oprócz zaświadczenia z pracy przynieść swoja umowę o prace do urzędu...
    a tego to nie rozumiem - po co umowa skoro jest zaswiadczenie? przeciez posiadanie umowy o prace sprzed roku nie gwarantuje ze wciaz tam pracujemy

u mnie nie potrzeba zyrantow, jest opcja weksla lub blokady konta bankowego

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Mam nadzieję, że takie coś jak przydział mieszkania z 94r. na którym jest napisane, że jest własnościowe (bo to mieszkanie w spółdzielni) wystarczy. Bo żadnego innego papiera na to nie mam...
    Przy zakupie mieszkania zaświadczenie ze Spółdzielni wystarczyło, to i biurwom wystarczy. Tylko weź aktualne ze Spółdzielni (oni mogą wydać taki papierek, ważność tego to ok. miesiąca).
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    bo sie nie przygotowales

a tego to nie rozumiem - po co umowa skoro jest zaswiadczenie? przeciez posiadanie umowy o prace sprzed roku nie gwarantuje ze wciaz tam pracujemy

u mnie nie potrzeba zyrantow, jest opcja weksla lub blokady konta bankowego
    owszem , tylko znajdz urzad ktory zgodzi sie na weksel , badz miej na koncie taka kwota zeby mogli ja zablokowac ( bo to chyba na tym polega ) , generalnie albo zyranci albo ma sie problem...
    no comment...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

ale to nie moj wymysl

Cytat Zamieszczone przez PUP Białystok
    Zgodnie z § 10 ust 1 Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 17 kwietnia 2009 r. w sprawie dokonywania refundacji kosztów wyposażenia lub doposażenia stanowiska pracy dla skierowanego bezrobotnego oraz przyznawania bezrobotnemu środków na podjęcie działalności gospodarczej (Dz. U. Nr 62 poz.512 z późniejszymi zmianami) formami zabezpieczenia zwrotu: przez podmiot – refundacji, a przez bezrobotnego - otrzymanych ze środków Funduszu Pracy jednorazowo środków na podjęcie działalności gospodarczej (w przypadku nie wywiązywania się z warunków umowy), może być poręczenie, weksel z poręczeniem wekslowym (aval), gwarancja bankowa, zastaw na prawach lub rzeczach, blokada rachunku bankowego albo akt notarialny o poddaniu się egzekucji przez dłużnika. Powiatowy Urząd Pracy w Białymstoku stosuje dwa spośród powyższych form: weksel z poręczeniem wekslowym (aval) lub blokadę rachunku bankowego.
    chyba ze "wekselm z poreczeniem wekslowym" oznacza żyrantow?

Dopiero zaczyna Awatar color

Domyślnie

Ja wybralem opcje "akt notarialny o dobrowolnym poddaniu sie egzekucji przez dluznika"
    ..buy everything before you get married

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Przy zakupie mieszkania zaświadczenie ze Spółdzielni wystarczyło, to i biurwom wystarczy. Tylko weź aktualne ze Spółdzielni (oni mogą wydać taki papierek, ważność tego to ok. miesiąca).
    zdRAWki
    No i tu właśnie mogę mieć problem, bo moja spółdzielnia na nieszczęście akurat teraz przeżywa rewolucję, a kto wie czy nie upadłość...

Prezes się odwołał, rada nadzorcza się odwołała i wszyscy pracownicy złozyli wypowiedzenia...

No i kto mi taki świstek wystawi... a co gorsza kto go podbije...
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Dopiero zaczyna Awatar color

Domyślnie

No to nieciekawie u kolegi, ja wlasnie sie dowiedzialem ze dopiero w kwietniu bedzie komisja, niewiadomo ktorego i niewiadomo ile pieniazkow bo kasa zostala wstrzymana przez urzad wojewodzki czy cos:-|:-(
    ..buy everything before you get married

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Np. muszę teraz dowieźć papiery mówiące o własności mieszkania.
    Jak że właścicielem są rodzice, to dałem wcześniej tylko umowę użyczenia, ale urzędnicy chcą mieć jeszcze papier że to mieszkanie jest moich rodziców.
    to załatwiłem sobie od razu

Do tego okazuje się że żyranci oprócz wymaganych zarobków 1400 Brutto, muszą mieć jeszcze umowę minimum na 2 lata lub czas nieokreślony (wcześniej nigdzie takiej informacji nie było). DO tego muszą oprócz zaświadczenia z pracy przynieść swoja umowę o prace do urzędu...
    to normalne w zasadzie. Czyli nic strasznego sie nie dzieje
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach84 Zobacz posta
    to załatwiłem sobie od razu
    a co konkretnie? to dodatkowe jakieś zaświadczenie ze spółdzielni?

Cytat Zamieszczone przez Stach84 Zobacz posta

to normalne w zasadzie. Czyli nic strasznego sie nie dzieje
    nic pod warunkiem, że wierzyciele akurat mają taką długą umowę...
    jeśli pisząc wniosek nie miałem takiej informacji to wybrałem dowolnych wierzycieli z wymaganym zarobkiem. Natomiast wymaganie co najmniej 2 - letnie umowy znacznie zawęża grono potencjalnych wierzycieli...
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Domyślnie

że umowa na czas nieokreślony to rozumiem
    że zaświadczenie, to oczywiste
    ale po kiego .... mają przynosić umowę o pracę, skoro zaświadczenie podbija kadrowa

nadgorliwość urzędnika - u nas (Poznań) tego nie wymagali
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Strona 93 z 152 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów