Strona 104 z 152 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 031 do 1 040 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Domyślnie

nie mam osób, które będą spełniały te warunki... od razu wybrałabym którąś z tych opcji, gdyby nie ograniczenia wiekowe, zarobkowe, itd. Jakimś trafem moi znajomi wpakowali się w głupie umowy o dzieło lub na zlecenie, nie mając stałych dochodów lub są przyjęci na pół etatu chociaż pracują na cały. Obecna sytuacja nie jest pomocna, a urzędy przychylne do wsparcia przy realizacji własnej firmy.
    Życzę Wam powodzenia i wielu klientów... i gratuluję, że Wam się udało.

Domyślnie

a dobrowolne poddanie się egzekucji poświadczone aktem notarialnym ???
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    z tego co się orientowałem to jakieś 500zł kosztuje u notariusza ... możesz tego spróbować
    Ostatnio edytowane przez gixxxer ; 13-04-2010 o 12:57 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Jak widać urzędy nie ułatwiają ludziom życia. Ariene, a pytałaś dlaczego chcą przyznać Ci mniej niż wnioskowałaś? Środki się skończyły, czy jak?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie moga przyznac wiecej niz wynosi zabezpieczenie.

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

ja dostałem dzisiaj telefon że mam się w czwartek zjawić w starostwie u jakiegoś doradcy... co to może oznaczać? Mieliście takie spotkania?
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tak - wypelnilem 2 ankiety i po krzyku.

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Tak - wypelnilem 2 ankiety i po krzyku.
    dzięki za szybką odpowiedz.
    te dwie ankiety decydują o przychylnym rozpatrzeniu wniosku? mógłbyś mniej więcej napisać czego dotyczyły te ankiety?
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Dopiero zaczyna Awatar color

Domyślnie

Hmm, u mnie jak narazie 0 problemow, jestem w trakcie przymusowego tygodniowego szkolenia, jesli je ukoncze to 20 mam ostatecznie zweryfikować papiery, jesli wszystko bedzie ok to podpisze umowe i niby za 2-3 dni pieniążki beda na koncie, forma zabezpieczenia to akt notarialny o dobrowolnym poddaniu sie karze i nikt do tej pory niemiał zastrzeżeń:smile:
    ..buy everything before you get married

Domyślnie

gixxxer, właśnie tę formę zabezpieczenia wybrałam - akt notarialny! Uważają, że to nie jest dla nich wystarczającym, a wręcz żadnym zabezpieczeniem, ponieważ nie posiadam żadnego majątku własnego... Muszę więc zagwarantować im kwotę wyższą od wnioskowanej(19k) i zrobić blokadę konta lub gwarancję bankową na bardzo dużą kwotę - jako osoba bezrobotna.
    Jutro mam jeszcze jakieś spotkanie, pewnie rozmowę na temat planów firmy, lub właśnie szkolenie. Próbowałam się dziś dowiedzieć konkretnych informacji o jutrzejszym spotkaniu, powiedziano mi tylko: "nie wiem". Nie było możliwości znalezienia osoby, która wie...
    Niemniej, dziwne, że UP mający pomagać ludziom bezrobotnym oczekuje tak potężnego wkładu pieniędzy, jednocześnie utrudniając, a nawet uniemożliwiając uzyskanie tejże pomocy. Wygląda to tak, że wnioskuję o sprzęt za taką kwotę, bo mi się przywidziało że tak ma być, a UP udowodni mi, że stać mnie na to już teraz i nie muszą mi pomagać.
    Przypomnę, że UP deklarował swoją przychylność, a jak narazie mam tylko coraz większe problemy z uzyskaniem państwowego wsparcia.

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ariene Zobacz posta
    ....Przypomnę, że UP deklarował swoją przychylność, a jak narazie mam tylko coraz większe problemy z uzyskaniem państwowego wsparcia.
    Wg urzednikow wyglada to tak:
    "...Powyzsze podyktowane jest koniecznoscia dbalosci o finanse publiczne (Ustawa z dnia 27 sierpnia 2009r. Dz. U. 2009.157.1240) oraz zapewnienia skutecznego egzekwowania ewentualnego zwrotu srodkow".
    Z taka adnotacja dostalem pismo z UP w sprawie innego zabezpieczenia niz poreczenie osob trzecich... Czyli jak masz wlasne pieniadze, to po co bierzesz pozyczke... Tak to mozna odebrac... Ale to tylko, jak ktos nie ma poreczycieli...

Strona 104 z 152 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów