Strona 92 z 152 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
    A obróbka zdjęć i przechowywanie dokumentacji?
    We wniosku mam napisane, iz posiadam komputer przenosny, ktory umozliwia mi dokonywanie obrobki w dowolnym miejscu i do prowadzenia dzialalnosci nie jest mi potrzebne zadne pomieszczenie. Dodalem tez, ze z czasem mam zamiar otworzyc studio foto.

A dokumentacja bedzie pod adresem siedziby firmy, czyli tam gdzie jestem zameldowany - z mojej wiedzy wynika, ze do przechowywania dokumentacji lokal nie musi spelniac zadnych norm i rownie dobrze moze byc to mieszkanie... jak w wiekszosci przypadkow jednoosobowych podmiotow gospodarczych.

Domyślnie

No tak, macie rację. Ja w swoim wniosku napisałem, że pod działalność zostanie mi użyczony pokój w mieszkaniu i służył będzie do przechowywania niezbędnej dokumentacji oraz przechowywania sprzętu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    We wniosku mam napisane, iz posiadam komputer przenosny, ktory umozliwia mi dokonywanie obrobki w dowolnym miejscu i do prowadzenia dzialalnosci nie jest mi potrzebne zadne pomieszczenie. Dodalem tez, ze z czasem mam zamiar otworzyc studio foto.

A dokumentacja bedzie pod adresem siedziby firmy, czyli tam gdzie jestem zameldowany - z mojej wiedzy wynika, ze do przechowywania dokumentacji lokal nie musi spelniac zadnych norm i rownie dobrze moze byc to mieszkanie... jak w wiekszosci przypadkow jednoosobowych podmiotow gospodarczych.
    zgadza się !!!

podobnie wygląda u mnie, prowadzę "pośrednictwo handlowe", moje "biuro" to 15,4'' które mam przy sobie, żadne BIURO" nie jest wymagane, siedziba pod adresem zameldowania

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    Master podzielisz się swoim biznesplanem?
    Będę wdzięczny za przesłanie na maila - husky_@gazeta.pl
    No niestety nie mogę. Ale możesz podesłać to co spłodziłeś, to może coś podpowiem.
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Przepraszam że tak z grubej rury zapytam, serio masz zamiar obrabiać zdjęcia na laptopie? Zawsze mi się wydawało że jeśli ktoś bierze się za fotografię na poważnie to kupuje dobry monitor do obróbki zdjęć. No chyba że tylko tak napisałeś we wniosku a w rzeczywistości będzie inaczej
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A i jeszcze w kwestii lokalu. To nie jest tak że miejsce zarejestrowania działalności gospodarczej a lokal, to jedno i to samo? Czyli jak rejestrujesz firme na swój adres zamieszkania, to mieszkanie nie staje się wtedy lokalem firmy? Zawsze mi się zdawało że tak właśnie będzie.
    Ostatnio edytowane przez san_chez ; 15-03-2010 o 00:44 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Tak bedzie siedziba firmy , a odkad siedziba firmy nie moze byc mieszkaniem ? Grom DG jest zakladanych na mieszkanie. Malo kogo stac na najem lokalu.
    no comment...

Domyślnie

Dokładnie nie dla urzędnika oceniać czy mieszkanie nadaje się na prowadzenie działalności, to My musimy im udowodnić że wystarczy, a tylko komisja podejmuje zdanie, we Wrocławiu czepiali się nawet swojego czasu że ludzie którzy użyczali od rodziców pokój, w mieszkaniu którym notabene byli zameldowali nie mają na umowie użyczenia pomieszczeń gosp. np toalety, albo że fotel który zakupili do siedzenia jest za drogi, bo w reklamie w markecie widzieli tańsze, dodatkowo ze swojego podwórka powiem a że kierownik urzędu na spotkaniu zaatakował mnie dlaczego kupuje tak drogi aparat, na tamte czasy 40D - nowość, a to że komputer najbardziej wypasiony (maszyna do gier) za ponad 6700 zł brałem to nie ważne, i jeszcze jedno musiałem wpisać 2 profile działalności, bo jak w UP twierdzono to z fotografii to się nie utrzymam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mk307 Zobacz posta
    Dokładnie nie dla urzędnika oceniać czy mieszkanie nadaje się na prowadzenie działalności, to My musimy im udowodnić że wystarczy, a tylko komisja podejmuje zdanie, we Wrocławiu czepiali się nawet swojego czasu że ludzie którzy użyczali od rodziców pokój, w mieszkaniu którym notabene byli zameldowali nie mają na umowie użyczenia pomieszczeń gosp. np toalety, albo że fotel który zakupili do siedzenia jest za drogi, bo w reklamie w markecie widzieli tańsze, dodatkowo ze swojego podwórka powiem a że kierownik urzędu na spotkaniu zaatakował mnie dlaczego kupuje tak drogi aparat, na tamte czasy 40D - nowość, a to że komputer najbardziej wypasiony (maszyna do gier) za ponad 6700 zł brałem to nie ważne, i jeszcze jedno musiałem wpisać 2 profile działalności, bo jak w UP twierdzono to z fotografii to się nie utrzymam.
    Dodam jeszcze że jeżeli chodziło o poręczycieli to mój UP miał zarządzenie że osoby te muszą być tylko z Powiatu Oławskiego, a mój znajomy z Jeleniej Góry składał w tym samym czasie co ja i miał kogoś z 2 końca Polski i nie było problemu. Co kraj to obyczaj. Na finał powiem że u mnie 1 osoba spełniała warunki przyznania poręczenia czyli średnia wynagrodzenia, jednakże UP upierał się przy 2 tak jak mówił przepis.
    Ostatnio edytowane przez mk307 ; 15-03-2010 o 09:03 Powód: Automerged Doublepost
    Canon FF i słoików kilka

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez san_chez Zobacz posta
    Zawsze mi się wydawało że jeśli ktoś bierze się za fotografię na poważnie to kupuje dobry monitor do obróbki zdjęć. No chyba że tylko tak napisałeś we wniosku a w rzeczywistości będzie inaczej
    Ty to wiesz, ja to wiem, ale urzednicy tego nie wiedza a chodzilo mi o to, aby wykazac we wniosku, iz do prowadzenia dzialalnosci lokal nie jest mi potrzebny. monitor bedzie EIZO lub NEC

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

długo czekaliście na pierwszy kontakt (akceptacje/odrzucenie wniosku)? Złożyłem pod koniec lutego na 6.2 i na razie zupełna cisza...
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Powiem wam, że sama decyzja to jeszcze nie wszystko. Przynajmniej u mnie.

Np. muszę teraz dowieźć papiery mówiące o własności mieszkania.
    Jak że właścicielem są rodzice, to dałem wcześniej tylko umowę użyczenia, ale urzędnicy chcą mieć jeszcze papier że to mieszkanie jest moich rodziców.

Mam nadzieję, że takie coś jak przydział mieszkania z 94r. na którym jest napisane, że jest własnościowe (bo to mieszkanie w spółdzielni) wystarczy. Bo żadnego innego papiera na to nie mam...

Do tego okazuje się że żyranci oprócz wymaganych zarobków 1400 Brutto, muszą mieć jeszcze umowę minimum na 2 lata lub czas nieokreślony (wcześniej nigdzie takiej informacji nie było). DO tego muszą oprócz zaświadczenia z pracy przynieść swoja umowę o prace do urzędu...
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Strona 92 z 152 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów