gdzie mogę kupić właśnie phottixa do 50d
szukałem na allegro nie ma
na ebay są ale jakieś podejrzane jak nie phottixy
jak by ktoś zarzucił jakimś linkiem na priv był bym wdzięczny
gdzie mogę kupić właśnie phottixa do 50d
szukałem na allegro nie ma
na ebay są ale jakieś podejrzane jak nie phottixy
jak by ktoś zarzucił jakimś linkiem na priv był bym wdzięczny
50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III
Ja w canonie 40D używam gripa Jenis. W sumie nie mogę do niczego się przyczepić. Dobrze wykonany, nic się nie odkleja itp. Nic się nie psuje.
Kupilem dekielek marki Jenis jako zamiennik Canonowskiego dekla z 400L (glownie dla zaczepow ala Tamron/Nikon) i musze przyznac, ze jakosc plastiku jest jednym slowem NIESAMOWITA. Naprawde wyglada to jak oryginalne dekle wysokiej klasy. Jesli Jenis robi gripy na podobnym poziomie, to nic tylko brac![]()
Zakupiłem właśnie gripa Alpha do 50D, wykonany bardzo solidnie, wiadomość o aku podaje bez problemu. Można spokojnie kupować. Jakby kto chciął zerknąć, pisać ganiam po mieście i można zerknąć.
Pozdrawiam
I mam... 50D + grip + 15-85 IS + 70-200 4L... ale śmiga!!! a... i jeszcze w kieszonce Ixus 70
Kupiłem używanego Phottixa BG-E2. Na razie nie mam się do czego doczepić. W moim egzemplarzu nie występuję problem, z samoczynnym rozładowywaniem się akumulatorów. Wykonanie solidne. Ze swojej strony polecam zamienniki tej firmy.
Jestem zagorzałym zwolennikiem oryginalnych gripów, nigdy nie miałem innego. Niemniej ostatnio, robiąc inne zakupy, pomacałem sobie gripy Photix i muszę przyznać że byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Trudno mi powiedzieć jak taki grip będzie się sprawował po dwóch latach "ciurania" ale na pierwszy ogląd wykonane są bardzo solidnie, nieporównanie lepiej od innych zmieników, które dotąd miałem w rekach. Dużym plusem jest też rozwiązanie ładowania akumulatorów, zbieżne z oryginalnym pomysłem Canona. Patenty z wpychanymi z boku saneczkami są do niczego, po pewnym czasie bez śrubokręta a przynajmniej kluczy od domu nie idzie wysunąć tego dziadostwa.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
a jak z gripem alpha do 550d ? testował ktoś ?
Witam wszystkich, jako użytkownik poszukujący gripa dokopałem się do pewnych informacji.
Z tego co zauważyłem to w gripach delty,alphy czy phottixa nie ma ogumowanych wszystkich powierzchni tylko przód gripa,
znalazłem cos takiego grip newell, gdzie ogumowana jest każda powierzchnia, i kasetki nie ma ładowanej z boku to wydaje mi się zwiększać komfort pracy link:
http://www.optyczne.pl/2884-nowość-G...ski_rynek.html
Nie wiem jak jest w oryginale