Strona 228 z 254 PierwszyPierwszy ... 128178218226227228229230238 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 271 do 2 280 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boobsoon Zobacz posta
    moze ktos mi powie ilw krzyknac za zrobienie fotek dla 100 par butow na strone sklepu obowniczego. wytyczne sa astepujace:
    kilka zł za zdjęcie
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Dopiero zaczyna Awatar Boobsoon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    100PLN/1h czas licz od przygotowania sesji do ostatniego zdjęcia.
    To chyba uczciwa propozycja dla firmy która akurat takich zdjęć potrzebuje.
    Czy x a x nie są sobie równe ? Bo jeśli są równe to Co tam robisz ?
    heh 2 x w mojej wypowiedzi to ta sama firma. To klijent zlecil firmie zrobienie www i zdjec na nia. Moja fucha to tylko zdjecia no i tak wlasnie kiedys czytalem ze studia fot. za takie zlecenia biora okolo 5 zl za zdjecie. Z tego co mowisz 100pln/h to chyba dobra cena zwlaszcza ze oferuja mi 250 zl a sadze ze wlasnie zajelo by mi to z 2,5godziny.. Czy nie tak? ;d
    50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
    ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa !

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Trochę marny to sklep który daje 250zł na 100 fotek produktów. Żeby dobrze wyeksponować buty potrzeba przynajmniej 3 fotek pary do tego kwestia obróbki wyciągnięcie max ze zdjęcia to nie jest 5min.

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Witam, a ja mam taki nietypowy problem. Ostatnimi czasu dużo ludzi chce żebym im zrobił sesje. W rzeczywistości to nic innego jak 'fotki do lansu' na naszą-klase, czy facebooka, ale każdy chce mieć jak najlepsze. Najgorsze jest to, że nikt nawet nie myśli o zapłaceniu za zdjęcia, bo myślą, że to jest proste, a ja robię to dla zajawki i na bank każdemu z chęcią zrobię. Najgorsze, że jestem młody, mam ogrom znajomych, łatwo do mnie dotrzeć i wiadomo każdy by chciał zdjęcia. Powiem szczerze, że nie mam najmniejszej ochoty poświęcać 2 godzin gdzieś w plenerze na robienie zdjęć, a potem jeszcze z 6 godzin na obróbke tylko po to żeby usłyszeć - "ooo, super zdjęcia, dziękuje bardzo." po czym znaleźć je na wszystkich możliwych portalach społecznościowych. Jeśli chce zrobić zdjęcia dla siebie to mogę zaprosić na nie jakąś koleżanke, która mi odpowiada w roli 'modelki'. Myślę czy nie zacząć mówić wszystkim chętnym wprost, że mogę im zrobić zdjęcia, ale nie za darmo. O ile nieznajomym można mówić to bez problemu, to ze znajomkami jest już gorzej.

Co wy o tym sądzicie, czy ktoś przechodził przez coś podobnego? Jeśli mówić, że zdjęcia za pieniądze to ile? 50zł za sesje? A może 100zł, w końcu jest to niełatwe i czasochłonne, a wydaje mi się, że zdjęcia nie najgorsze. Polecam zajrzeć na mojego bloga )jest w stopce) , mam tam trochę świeżych zdjęć tego typu. Oceńcie ile mógłbym brać za takie sesje i jak rozwiązać ten dziwny, ale kłopotliwy problem.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

50zl? zartujesz wycen swoja godzine pracy na przedzial 75-500zl w zaleznosci od tego jak dobry jestes. plenerowa sesja slubna (4godzinna) to koszt minmum 1000zl ... a czym te sesje roznia sie od slubnych, oprocz tego ze nie ma sukni slubnej?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Co wy o tym sądzicie, czy ktoś przechodził przez coś podobnego? Jeśli mówić, że zdjęcia za pieniądze to ile?
    Każda relacja ze znajomymi powinna być bez niedomówień, od poczatku do końca. Jeśli czujesz dyskomfort, robiąc takie sesje za darmo, czemu o tym nie powiedziec?
    Zrób to tak samo szczerze, jak napisaleś tutaj. Powiedz, że to Ciebie kosztuje kupe czasu (sesja, dojazd, obróbka), że sprzet kosztuje, oprogramowanie kosztuje i nie dostałeś tego za darmo. Powiedz to tak, jak sam chcialbyś usłyszeć, zeby nie poczuć się źle.
    A jeśli ktos tego nie akceptuje, są aparaty w telefonach i można poprosic przechodnia na ulicy, żeby cyknął fotę.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    50zl? zartujesz wycen swoja godzine pracy na przedzial 75-500zl w zaleznosci od tego jak dobry jestes. plenerowa sesja slubna (4godzinna) to koszt minmum 1000zl ... a czym te sesje roznia sie od slubnych, oprocz tego ze nie ma sukni slubnej?
    on ma 17 lat , robi to nielegalnie ( w sensie braku DG ) , wiec porownanie do komercyjnej sesji slubnej troche nie bardzo ;]

bierz 200 zl od sesji ( bez wizazu itp rzeczy ), oddawaj z 10-15 zdjec , a jak dla kogos 200 zl to duzo to niech buja sie na drzewo , inaczej bedziesz mial co dzien prosby o zdjecia za "50 zl" ...
    no comment...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    on ma 17 lat , robi to nielegalnie ( w sensie braku DG ) , wiec porownanie do komercyjnej sesji slubnej troche nie bardzo ;]
    i tak wiekszosc fotografow slubnych nie wystawia faktury ani nie rozlicza sie z US z tego co robia

200 zl od sesji ( bez wizazu itp rzeczy ), oddawaj z 10-15 zdjec , a jak dla kogos 200 zl to duzo to niech buja sie na drzewo , inaczej bedziesz mial co dzien prosby o zdjecia za "50 zl" ...
    faktycznie, 200zl na 'dzien dobry' powinno wystarczyc

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

on ma 17 lat , robi to nielegalnie ( w sensie braku DG )
    Brak DG i wiek poniżej 18 lat nie oznacza niemożności rozliczenia się z US a więc nie implikuje nielegalności.

"Nieletnie dzieci, które osiągnęły dochody z tytułu umów cywilno-prawnych, zobowiązane są rozliczyć się samodzielnie tak jak osoba dorosła. Dochodów tych nie łączy się z dochodami rodziców. Nieletnie dziecko powinno złożyć zeznanie na formularzu PIT-37 ze swoimi danymi osobowymi oraz swoim numerem NIP. Zeznanie to podpisuje w imieniu dziecka rodzic."

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    i tak wiekszosc fotografow slubnych nie wystawia faktury ani nie rozlicza sie z US z tego co robia

faktycznie, 200zl na 'dzien dobry' powinno wystarczyc

wiekszosc ? a no tak mowimy o szare strefie , jesli ktos dziala legalnie to by byl bez sens

fakt w sumie nie trzeba odraz DG
    no comment...

Strona 228 z 254 PierwszyPierwszy ... 128178218226227228229230238 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów