Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 72

Wątek: fotobasia.pl

Domyślnie

Witam

Kupowałem w tym "sklepie" Canona 400d w sierpniu 2007 przez internet. Kasę wpłaciłem przelewem na konto. Czekałem regulaminowe 10 dni i oczywiście nie doczekałem się. Napisałem maila i w odpowiedzi dostałem "ze wzgledu na dużą ilość zamówień bla bla bla wydłużamy czas do 15 dni bla bla bla przepraszamy." Nie zgodziłem się z tym i napisałem maila aby natychmiast zwrócili mi pieniądze na konto. Po kilku godzinach dostałem potwierdzenie że przelew wyszedł od nich i pieniądze powinny jutro być na koncie. Oczywiście "jutro" ich nie było więc wysłałem kolejny e-mail na który dostałem odpowiedź podobną z poprzedniego dnia. Oczywiście na kolejne "jutro" pieniedzy nie było na koncie wiec napisałem maila że sprawę skieruję do Urzędu Skarbowego - pewnie by się zainteresował faktem że sklep otrzymał zaliczkę której nie rozliczył - zmuszeni są w ciągu 10 bodaj dni wystawić fakturę. Zadziałało - po paru godzinach od takiego maila pieniądze miałem na koncie (:
    W sumie 3 tygodnie nie miałem ani pieniędzy ani aparatu. Szczęśliwie się skończyło przynajmniej - pojechałem do Fotojokera i kupiłem 100 zł drożej.
    Polecam lekturkę komentarzy na Ceneo. Od 2 strony zaczyna się dość fajna litania.

Pozdrowienia

Domyślnie

Witam,
    Ja także miałem z nimi przeboje. Dopiero postraszenie zgłoszeniem sprawy do BSA o piractwo komputerowe poskutkowało otrzymaniem oryginalnej płytki z oprogramowaniem do aparatu.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

bartikrasnik
    Guest

Domyślnie

dla zainteresowanych proszę przejrzeć regulamin tego sklepu i sklepu fotojoker to samo i ten sam nip nie mowiac ze to samo miasto czyli to ten sam sklep wiec jak macie problemy to wiecie gdzie się udać. sadze ze to specjalna polityka firmy. Sądze ze ta informacja bedzie pomocna dla zainteresowanych.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

zycze powodzenia w probie zalatwiania reklamacji z Fotobasi w Fotojokerze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartikrasnik Zobacz posta
    dla zainteresowanych proszę przejrzeć regulamin tego sklepu i sklepu fotojoker to samo i ten sam nip nie mowiac ze to samo miasto czyli to ten sam sklep wiec jak macie problemy to wiecie gdzie się udać. sadze ze to specjalna polityka firmy. Sądze ze ta informacja bedzie pomocna dla zainteresowanych.
    w tej chwili to fotobasia.pl jako sklep i marka należy do Fotojokera, w momencie jak pisane było większość postów w tym wątku (dwa lata temu i więcej) to było inaczej - wówczas fotobasia.pl należała do DN, które było zupełnie inną firmą niż fotojoker, odkopany został wątek sprzed dwóch lat

Domyślnie

Przez ten czas sklep fotobasia.pl zdazyl juz nawet chyba zniknac z ceneo...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Przez ten czas sklep fotobasia.pl zdazyl juz nawet chyba zniknac z ceneo...
    A nie, przepraszam, wrooooc !
    Sklep zmienil tylko logo i numer ID w ceneo. Jednak najstarsza opinia na jego temat pochodzi z listopada 2008r. A wszystkie pozniejsze to po prostu miod malina http://www.ceneo.pl/2020-0s

Moze przejecie przez FJ po prostu na zdrowie im wyszlo?
    Ostatnio edytowane przez VomitroN ; 25-03-2010 o 12:56 Powód: Automerged Doublepost
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Dopiero zaczyna Awatar oszy
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

fotobasia jest na ceneo.
    właśnie czekam na dostawe lampy, zamówiłem 22 marca. wybrałem opcję zapłaty przy odbiorze mam nadzieję. że dojdzie przed świętami...
    ceny mają faktycznie konkurencyjne
    40D + C17-85 + C50/1.4 + C70-300 + 430EX II
    Amatora pstryczki

Dopiero zaczyna Awatar oszy
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Lampa przyszła po tygodniu od zamówienia.
    Wszystko wygląda (i działa)ok.
    Ja polecam fotobasie

faktycznie, fotobasia należy do fotojokera
    40D + C17-85 + C50/1.4 + C70-300 + 430EX II
    Amatora pstryczki

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Fotobasia jest bardzo ok w stosunku do klienta, potrzebowałem zagubioną(sic!) fakturę/dowód zakupu body canona do wysyłki na żytnią. Mimo, że zakup odbywał się jakiś rok od incydentu kilka minut po telefonie do sklepu dokumenty w pdf'ie były na mailu. Miło.
    |Canon|

Początki nałogu Awatar oskardj92
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No z tego co przeglądałem fotobasie to mi brakuje wiekszej gamy obiektywów w ofercie. Ceny nawet nawet

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów