Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Czy nadal warto brac 450d?

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja mam 450D od 2 lat, i szczerze powiem ze (coprawda pytanie tego nie za bardzo dotyczy), kiedy fotografuje 50D to czuje sie oszukany 450D.. i wiem ze nigdy nie kupilbym juz zadnego aparatu z serii xxxD bo one bardzo bardzo szybko przestaja wystarzac, a rzeczy takie jak np rozpietosc tonalna matrycy czy sama wygoda uzytkowania w porownaniu z seria xxD to niebo a ziemia. Zastanow sei nad jakims dobrze utrzymanym 40D. Pozdrawiam
    Nikon D80 | Canon Powershot A610

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łoli Zobacz posta
    Ja mam 450D od 2 lat, i szczerze powiem ze (coprawda pytanie tego nie za bardzo dotyczy), kiedy fotografuje 50D to czuje sie oszukany 450D.. i wiem ze nigdy nie kupilbym juz zadnego aparatu z serii xxxD bo one bardzo bardzo szybko przestaja wystarzac, a rzeczy takie jak np rozpietosc tonalna matrycy czy sama wygoda uzytkowania w porownaniu z seria xxD to niebo a ziemia. Zastanow sei nad jakims dobrze utrzymanym 40D. Pozdrawiam
    Zieeew i bzdury (o rozpiętości tonalnej)
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

bo ja wiem czy bzdury, z tego co pamiętam Canonowi 450D zarzucano jedną z niższej rozpiętości tonalnej.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Ja poluję teraz na używaną 450-kę w dobrej cenie, coby dokręcić do tego 50mm i przekazać żonie, jako mały zestaw do robienia zdjęć
    Trochę lipny zestaw, ze względu właśnie na tą pięćdziesiątkę. Nikon tutaj ma sporą przewagę w postaci przyzwoitego i taniego jak barszcz 35/1.8, do tego nawet D40 i jest aparacik jak marzenie do zabawy w fotografię.

Tak, wiem, istnieje EF 35/2, ale nie jestem do tego obiektywu przekonany.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Szkła się liczą a nie aparat canon to canon poprostu na starszym modelu więcej siedzi sie przy obróbce z raw, ergonomia serii XXD wychodzi przy zastosowaniach zawodowych gdzie często zmienia się punkty AF i robi się tysiące fotek miesięcznie, AF na bocznych punktach i tak nikogo tu nie zachwyca jak czytam niezależnie od puszki. Wolę sobie kupić elżbietkę niż używany 40D :P ale to moje zdanie...Plus 450D to taki że ma 12mpix i każdy obiektyw na nim ładnie działa a powyżej tamrony i inne tansze szkła wymiękają na tych wypakowanych matrycach jak passat serii b3
    Jak będzie za mały odrazu kup grip sobie do niego poprawia ergonomię.
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    bo ja wiem czy bzdury, z tego co pamiętam Canonowi 450D zarzucano jedną z niższej rozpiętości tonalnej.
    Niż 50D?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    5D wedlug roznych "testow" tez ma gorsza niz np 30D, a jak sobie porownam zdjecia, to jest przepasc... na korzysc 5D.

moja rada: samemu testowac, nie wierzyc glupim pomiarom, ktore przez lipna metodologie dowoda wyzszosci 126p nad 740-tka
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Trochę lipny zestaw, ze względu właśnie na tą pięćdziesiątkę. Nikon tutaj ma sporą przewagę w postaci przyzwoitego i taniego jak barszcz 35/1.8, do tego nawet D40 i jest aparacik jak marzenie do zabawy w fotografię.
    Ale dlaczego lipny?
    Żona najbardziej lubi 50mm na cropie, to na grzyba mam ją uszczęśliwać jakąś 35-ką :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez WiatruMistrz Zobacz posta
    ergonomia serii XXD wychodzi przy zastosowaniach zawodowych gdzie często zmienia się punkty AF i robi się tysiące fotek miesięcznie,
    Żartujesz z tymi "zastosowaniami zawodowymi", w kontekście porównania xxxD i xxD?
    Kto kupi 450D do zastosowań zawodowych, gdzie liczy się AF...
    Ostatnio edytowane przez sal ; 02-03-2010 o 12:51 Powód: Automerged Doublepost
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu

Domyślnie

Z tą ogniskową 35 a 50 bywa różnie, ja np. po dokupieniu 35f2.0 do 50f1.4 zauważam, że w mieszkaniu 35 na cropie bardziej mi leży - jest w miare szeroko, ale jeszcze bez przerysowań przy ciaśniejszych portretach.
    Ostatnio edytowane przez rosim ; 02-03-2010 o 12:57

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Kto kupi 450D do zastosowań zawodowych, gdzie liczy się AF...
    nie we wszystkich zastosowaniach zawodowych liczy sie AF. i nie mam na mysli tylko produktowki czy makro.

nie zmienia to faktu, ze ktos zarabiajacy na fotografii powinien byc w stanie kupic lepszy sprzet, jesli mu to potrzebne do pracy.
    www albo tez flickr

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów