Witam
Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad zakupem mojego pierwszego aparatu nie kompaktowego.
Zdaje sobie sprawe iz o 450 jest juz pare tematow, jednak moje chcialbym odniesc do obecnej ceny tegoz aparatu.
Czy za te pieniadze (powiedzmy ze ok 1900 zl z kitem) aparat ten jest wart zakupu czy moze warto jednak dorzucic do 500d (500 zł)
Co do fimow w hd, jakos nie jest mi to niezbedne, zalezy mi na dobrej jakosci zdjeciach, z wzglednie mala iloscia szumow.
Moje pytanie kieruje glownie do obecnych posiadaczy 450d, czy obecnie rowneiz byscie kupili ten aparat? czy nauczeni bledem wybrali inny model (mowie o polce amatorskiej, nie o xxd i xd)
Jak sprawuje sie aparat przez lat, jak z awaryjnoscia??
Planuje zakup 450d wraz z kitem (dosc niska roznica cenowa samego body a wersji z kitem), do tego zastanawiam sie nad 55-250.
W moim zaciszu domowym posiadam juz obiektyw macro ze starego etosa (50 mm macro) oraz lampe macrolite ml-2. Czy lampa bedzie wspolgrac z 450d? (oczywiscie do ewentualnych zdjec makro)
Podsumowujac brac 500d ? czy brac 450d a zaoszczedzone 500 zl przeznaczyc na statyw (mysle nad sherpa) i ewentualnie dorzucic jeszcze male $ do namiotu bezcieniowego (lubie fotki makro, i rowniez w tej dziedzinie chcialbym zaczac przygode)
Pozdrawiam i serdzeczne dzieki za odp.