Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Czy nadal warto brac 450d?

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Ja poluję teraz na używaną 450-kę w dobrej cenie, coby dokręcić do tego 50mm i przekazać żonie, jako mały zestaw do robienia zdjęć
    40D duże i ciężkie, a 500D nie daje zbyt wielkiej przewagi.
    550D by było miłe, ale nie w sytuacji kiedy za cenę 550D mogę kupić 2 sztuki 450D...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeromax Zobacz posta
    450D świetna puszka. Brakuje mi w niej tylko większego ISO, mam nadzieję, że jakiś hack soft wyjdzie...
    Tak naprawdę brakuje tylko 3200 ISO. Wyższe czułości są także w innych aparatach forsowane.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

moim osobistym zdaniem matryca 450D to jest cropowe optimum. wiecej szczegolow i tak ciezko z amatorska optyka wycisnac (choc i profesjonalna tez nie zawsze wyrabia) a pliki sa jeszcze w znosnym rozmiarze.

pod wzgledem mozliwosci - o ile nie potzebujesz filmow, to 500D nie ma realnej przewagi nad 450D wartej dokladania istotnych pieniedzy.
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Miałem kiedyś 350D, pomijająć rozjechany AF, który nie trafiał w punkt z żadnym obiektywem to był całkiem dobry sprzęt. Do dzisiaj jestem zadowolony z jakości zdjęć (ale nie ostrości) nim wykonanych.
    Tylko że .... jak się weźnie do ręki np 40D/50D/5D to już wiadomo o co chodzi.
    Inna jakość materiałów, bez skrzypienia plastiku, bez zadrapań przy dotykaniu, lepsze trzymanie, uszczelnienia.
    Inna klasa. Zdjęcia z 40D czy 50D w porównaniu do serii xxxD nie są nagle piękniejsze, bardziej kolorowe, cudowne. Różnica zasadnicza jest w jakości wykonania.
    Ale jak ktoś tego nie potrzebuje, bo robi zdjęcia okazyjnie, to ja nie widzę potrzeby dzwigania dodatkowych kg w w postaci 40D/50D, bo zdjęcia cudowniejsze nie będą.
    40D , 17-40 4L , 70-200 4L, 50 1,8, 580EXII, 550 EX
    infotografia.pl - fotografia ślubna

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez herna Zobacz posta
    Miałem kiedyś 350D, pomijająć rozjechany AF, który nie trafiał w punkt z żadnym obiektywem to był całkiem dobry sprzęt. Do dzisiaj jestem zadowolony z jakości zdjęć (ale nie ostrości) nim wykonanych.
    Inna jakość materiałów, bez skrzypienia plastiku, bez zadrapań przy dotykaniu, lepsze trzymanie, uszczelnienia.
    A jak to się ma do 450D? Twoja wypowiedź jest trochę jak:
    "Jeździłem kiedyś Kadettem, całkiem fajny był ale olej brał. A wracając do tematu Astry F czy G, polecam Insignię"
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    A jak to się ma do 450D? Twoja wypowiedź jest trochę jak:
    "Jeździłem kiedyś Kadettem, całkiem fajny był ale olej brał. A wracając do tematu Astry F czy G, polecam Insignię"
    zdRAWki
    Ponieważ pojawiły się głosy że lepiej jest kupić używany 40D niż 450D, to moim zdaniem
    oczywiście 40D jest lepszy, ale nie w jakości zdjęć. Tylko w innych cechach.
    I jak ktoś tych innych właściwości nie potrzebuje, to niech sobie sprawi 450D i będzie OK.

Tak poza tematem to niestety jeżdzę Astrą H i nie polecam :-D
    40D , 17-40 4L , 70-200 4L, 50 1,8, 580EXII, 550 EX
    infotografia.pl - fotografia ślubna

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Ponieważ pojawiły się głosy że lepiej jest kupić używany 40D niż 450D, to moim zdaniem
    oczywiście 40D jest lepszy, ale nie w jakości zdjęć. Tylko w innych cechach.
    I jak ktoś tych innych właściwości nie potrzebuje, to niech sobie sprawi 450D i będzie OK.

Tak poza tematem to niestety jeżdzę Astrą H i nie polecam :-D
    Wątkotwórca upiera się przy serii trzycyfrowej - może nie sugerujmy mu na siłę dwucyfrowej?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Bywalec

Domyślnie

Wątkotwórca się nie upiera, na pierwszej stronie napisał dwa posty i to wszystko - za to w międzyczasie daje się zauważyć wzdychanie do wyższego ISO w standardzie.
    Trzymając się twoich odniesień - Insignia za droga, więc może warto rozważyć używaną Vectrę II z umiarkowanym przebiegiem?...
    Ostatnio edytowane przez sandr ; 02-03-2010 o 08:01

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

[...]
    Inna jakość materiałów, bez skrzypienia plastiku, bez zadrapań przy dotykaniu[...]
    Widocznie 350-tka byla naprawde slabo wykonana wstosunku do 450-tki. Zadrapan nie ma, skrzypiacego plastiku tez mi na prozno szukac. Troche sie ma nijak Twoje porownanie do 350-tki, bo z Twoich twierdzen wynika, ze jest ona calkiem innym przedstawicielem serii xxxD niz 450D, przynajmniej pod wzgledem budowy.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sandr Zobacz posta
    Wątkotwórca się nie upiera, na pierwszej stronie napisał dwa posty i to wszystko - za to w międzyczasie daje się zauważyć wzdychanie do wyższego ISO w standardzie.
    Trzymając się twoich odniesień - Insignia za droga, więc może warto rozważyć używaną Vectrę II z umiarkowanym przebiegiem?...
    Do jeżdżenia po mieście? Lepiej mniejszy ale nie majoneza po taksówkarzu!
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów