Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Fotoreporter przerwał zawody

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Nie zacznę też śledzić brydża sportowego, bo Polacy odnoszą na tym polu sukcesy.
    A powinieneś! To też dość "polskie" kibicować tam gdzie akurat jesteśmy na topie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Co ja mam począć, że mnie siatkówka nigdy nie interesowała? Podobnie jest z piłką ręczną. Nie zacznę też śledzić brydża sportowego, bo Polacy odnoszą na tym polu sukcesy.
    Oczywiście nikt Cię do tego nie ma prawa zmuszać. Jak mniemam Vitezowi chodziło w domyśle o to, że są dyscypliny sportowe, w których Polska może się pochwalić aktualnie znacznym dorobkiem, przewyższającym "wszech"uwielbianą piłkę nożną, na którą są - bez uzasadnienia mającego osadzenie w wynikach - łożone wielokrotnie większe środki niż na dyscypliny z rezultatami. Doszło bowiem w tym względzie do ewidentnego zachwiania równowagi między piłką nożną i innymi dyscyplinami. Oczywiście nasza dyskusja tego stanu nie zmieni, lecz nie oznacza to, że zwolennicy np. rugby (czyli ja ) mają trzymać buzie w ciup.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Doszło bowiem w tym względzie do ewidentnego zachwiania równowagi między piłką nożną i innymi dyscyplinami.
    To ja tylko dodam (choć chyba już za dużo napisałem w tym temacie), że wcale ten stan rzeczy mnie się nie podoba. Szkoda, że inne dyscypliny są tak często ignorowane, czy też jest "problem" z funduszami.

Chociaż nie wiem jak to rozwiązać, bo co? Dzielic po równo? Czy wg popularności? A może wg osiągnięć?

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Oczywiście nikt Cię do tego nie ma prawa zmuszać. Jak mniemam Vitezowi chodziło w domyśle o to, że są dyscypliny sportowe, w których Polska może się pochwalić aktualnie znacznym dorobkiem, przewyższającym "wszech"uwielbianą piłkę nożną, na którą są - bez uzasadnienia mającego osadzenie w wynikach - łożone wielokrotnie większe środki niż na dyscypliny z rezultatami.
    Te duże nakłady i zainteresowanie wynika z popularności piłki nożnej na świecie, a nie dotyczy tylko Polski. W związku z tak dużą popularnością, impreza typu piłkarskie Mistrzostwa Europy ma rangę znacznie wyższą niż siatkarskie, mimo, że Polska odnosi w niej sukcesy nieporównywalnie większe.
    Druga sprawa dotyczy tego, że mnie osobiście nie pasjonuje siatkówka jako sport i nie mam ochoty zacząć się nią interesować, bo Polska osiąga w niej sukcesy.
    Oczywiście nasza dyskusja tego stanu nie zmieni, lecz nie oznacza to, że zwolennicy np. rugby (czyli ja ) mają trzymać buzie w ciup.
    Oczywiście trzeba walczyć o swoje , ale są dyscypliny mniej popularne i nie łatwo to zmienić.

Domyślnie

Najbardziej boli to, że ta kasa wlewana szerokim strumieniem w piłkę nożną, po prostu przepada. Bo nie ma żadnych wyników zarówno na poziomie reprezentacji jak i klubów piłkarskich. To że ma dużo kibiców, nic w tym złego. Każdy ogląda co mu się podoba. Jestem pełen podziwu dla siatkarzy i piłkarzy ręcznych, że mimo kiepskiego zaplecza i sponsorów i kształcenia młodzieży potrafi się znaleźć sporo porządnie grających zawodników. Czego niestety nie da się powiedzieć o naszych "kopaczach" bo piłkarze to chyba za dużo dla nich...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I tym sposobem zbliżamy się coraz bardziej do zamknięcia wątku

Domyślnie

Oj Vitez a tak ładnie się zaczynało

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No i ładnie się skończy... bez nadmiernego flejmu, z cichacza .

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    I tym sposobem zbliżamy się coraz bardziej do zamknięcia wątku
    Przecież dyskusja - pełna kulturka.

Domyślnie

I do tego w Hydepark...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów