Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: Tanie statywy - przestroga

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Szkoda pank, ze kupiles statyw bo byc moze bym byl zainteresowany zamiana mojego 190xprob + 486rc2 + torba na Twoja lampe, ktora chcesz sprzedac . Ale teraz to nawet nie proponuje bo juz po ptakach . A 430ex ma plastikowa stopke? :/

Teraz przynajmniej pank bedziesz miel markowy statyw. Ja na moim stawiam 40d + 70-200 f4 i nie ma problemow, chociaz na wietrze jeszcze nie testowal . Ale podziwiam odwage - polozyc taki zestaw na chinszczyznie
    Ostatnio edytowane przez Misiek87 ; 15-02-2010 o 16:53

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    A 430ex ma plastikowa stopke?
    Tak a 430EX II posiada metalową.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Mi kiedyś z kaszaniastego velbona spadł canon 30D. Poobijał się trcohę, ale na szczęscie przezył. Od tamtej pory powiedziałam sobie dość i skompletowałam set goldphoto w foto-tip.pl. Zapłaciłam za statyw i głowicę ponad 3 stówki, ale teraz mam pewnosć, że mi mój aparat nie legnie na glebę po raz kolejny. Nie ma sensu oszczędzac na trójnogach, o niee.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smigaczka Zobacz posta
    powiedziałam sobie dość i skompletowałam set goldphoto
    goldphoto to też nie jest zestaw najwyższych lotów...

osobiście skompletowałem set nogi golphoto + głowica manfrotto - i to uważam za najrozsądniejsze wyjście pod względem ekonomicznym. z głowicą nie ma problemów, a z nogami, cóż - problemy się rozwiązuje :wink:

a niestety z nogami goldphoto pojawiają się problemy, choć wydawałoby się, że ciężko jest źle zrobić coś tak prostego:

1. notorycznie odkręcają się stopki - dałem kontrnakrętki, jest lepiej,
    2. czasami wysuwają się całe stopki (razem z plastikiem, w którym osadzona jest śruba, były nawet wątki, że ktoś to zgubił w śniegu i został z gołą rurą) - przykleiłem taśmą i na razie nic nie zgubiłem.
    3. podobno pękają zaciski od nóg - u mnie na razie nic nie pękło.

niemniej jednak z zestawu jestem zadowolony, choć może kiedyś - w przypływie gotówki - dokupię sobie jednak nogi frotki
    pozdro.,
    m.

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smigaczka Zobacz posta
    Mi kiedyś z kaszaniastego velbona spadł canon 30D. Poobijał się trcohę, ale na szczęscie przezył. Od tamtej pory powiedziałam sobie dość i skompletowałam set goldphoto w foto-tip.pl. Zapłaciłam za statyw i głowicę ponad 3 stówki, ale teraz mam pewnosć, że mi mój aparat nie legnie na glebę po raz kolejny. Nie ma sensu oszczędzac na trójnogach, o niee.
    Tiaaaa.. to niezbyt uważnie czytałeś wątek o GoldPhoto na tym forum.
    Opisywałem tam, fakt poluzowania się zacisku w tych nogach. W moim egzemplarzu szpilki od zacisku są tak krótkie, że nakrętka nie ma możliwości zakręcić się na nich teflonem. Efekt: 30D z Tamronem na bruku. Jedno co się zgadza z Twoją opowieścią to fakt, ze moje 30D nadal żyje, choć z milimetrową szpara w obudowie, a Tamrona można ode mnie kupić. Nogi GoldPhoto nadal używam, ale kontroluję zaciski za każdym razem. Nakrętki zabezpieczyłem specjalnym klejem, ale co to da, jeśli tam pracuje tylko kilka zwojów gwintu, zamiast cała nakrętka.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Uprawnienia umieszczania postów