Strona 491 z 1000 PierwszyPierwszy ... 391441481489490491492493501541591991 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 901 do 4 910 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Szczerze mówiąc, im dłużej czytam ten wątek to zaczynam nabawiać się kompleksów.
    Czy naprawdę trzeba mieć wszystko L i minimum 5D, żeby zrobić dobry ślub?
    Czy Tamronem 24-75 (czy idąc drogo, Canonem 24-70 f/2.8) i wspomnianymi gdzieś tam: Canonem 10-22, czy 70-200 f/4 nie da się "opędzić" ślubu?

Wątek zaczynał się od podobnego do powyższego zestawu i kiedyś wystarczał.....
    Mam wrażenie, że teraz to takie trochę nakręcanie Użytkowników na coraz lepsze (i droższe) szkła, których jakość docenią tak naprawdę Oni sami i baaaaardzo wymagający Klienci, których można policzyć na palcach jednej ręki.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

He, prawdziwy fotograf ślubny robi zdjęcia tylko 5D i jasnymi stałkami.

Reszta to amatorzy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No i napisales to prawidlowo , da sie "oprzedzic" slub , da sie tez "obskoczyc"

wystarczy popracowac na stalkach i ff zeby zrozumiec jaka daja mozliwosc , przeciez nikt nikogo do tego nie zmusza ...

trzeba mniej czytac takie fora jak to ;]
    no comment...

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    wystarczy popracowac na stalkach i ff zeby zrozumiec jaka daja mozliwosc ,
    Ale wydaje mi się, że te możliwości to tak naprawdę dają fotografującemu.

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    trzeba mniej czytac takie fora jak to ;]
    I tu chyba jest przysłowiowy pies pogrzebion.

Foto-Blog

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Vitez, rozważania na temat GO na cropie i FF chyba mieszczą się w temacie?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

no oczywiscie ze daja fotografujacemu a o czym my mowimy ? ;]
    no comment...

Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Ale wydaje mi się, że te możliwości to tak naprawdę dają fotografującemu.
    A komu innemu miały by dać? Stałki to przede wszystkim światło, 2.8 nie zawsze wystarczy, natomiast na pewno nie muszą być to eLki, na początek spokojnie wystarczą stałki USM.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Myślałem, że chodzi o szeroko pojęte dobro Klienta.
    W konsekwencji tak, chyba nie trzeba tłumaczyć jaka jest różnica w jakości zdjęć robionych na 2.8 a np. 1.8?
    Ostatnio edytowane przez pank ; 12-02-2010 o 10:51 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jasność jasnością, ale przewijają się dyskusje o ostrości, ładniejszym bokehu i to czasami są główne powody, w których jedyną słuszną drogą jest wybór L. Tylko, czy ktokolwiek poza Wami zwróci na to uwagę?

Foto-Blog

Miasto
    wawa

Domyślnie

Pewnie nie, natomiast zdjęcia jednego fotografa mogą się podobać bardziej niż innego bez specjalnego zwracania uwagi na bokech, po prostu czysto subiektywne odczucie i tutaj przyczyną może być między innymi słynna i ciężka do zidentyfikowania "plastyka" stałek. Z resztą co w tym złego że fotograf chce mieć jak najlepszy sprzęt na jaki może sobie pozwolić? Zwłaszcza że nikt raczej nie proponuje na początek przygody ze ślubami Dsa i eLek, prędzej starą 5tkę i stałki USM.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Pewnie nie, natomiast zdjęcia jednego fotografa mogą się podobać bardziej niż innego bez specjalnego zwracania uwagi na bokech, po prostu czysto subiektywne odczucie i tutaj przyczyną może być między innymi słynna i ciężka do zidentyfikowania "plastyka" stałek.
    Albo umiejętna obsługa PSa. Tym bardziej, że chyba wszyscy ślubniacy PSują zdjęcia. Cięzko mi sobie wyobrazić, żeby jakiś slubny oddał zdjęcia prosto z puszki bez jakiejkolwiek obróbki.

Strona 491 z 1000 PierwszyPierwszy ... 391441481489490491492493501541591991 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów