Mi na szczęście 40D siadła w niedzielę po weselu, jak robiłem zdjęcia koleżance do PF. Zbieraliśmy się na sesję ze 3miechy, w końcu się udało zgrać, torba full ciuchów zrobiłem dosłownie 5zdjęć i siadła migawka.
Jak pomyślałem, że mogło się to stać na weselu to się prawie ob****łem ze strachu. To był mój ostatni sezon na jednym body.
A kolega donald7000 zamiast za przeproszeniem "pier**** farmazony" niech może pomyśli jakie mogą być konsekwencje jak Ci siądzie jedyne body tuż przed przysięgą. Zatrzymasz ceremonię? Zrobisz piękne oczy i się zawiniesz?
Jak miałem 5DII i 40D to te drugie sobie dyndało na ramieniu jako nosidełko na drugie szkło ale w razie co w parę sekund mogłem robić dalej zdjęcia.
Teraz pracuję równolegle na 2 puszki (do jednej 35, do drugiej 85 z 14 na zmianę) i jak coś siądzie to w ogóle nie mam stresu.
To niezły rozrzut ogniskowych

85L polecam, fantastyczne szkło. Sam się przymierzam do przesiadki z 85 "prawie L"

24 miałem na jednym zleceniu i fajne ale coś z tych AFem nie teges... (focus shift?) Natomiast 85L mnie bardziej przekonuje.
Nikt nie mówi, że się
NIE DA Da się, dopóki nie siądzie...

Paranoja? Do czasu aż nie doświadczysz na własnej skórze.
Ja wolę mieć święty spokój.