Strona 64 z 152 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ariene Zobacz posta
    Briho, a nie lepiej by Ci było o tę stronkę postarać się przed złożeniem wniosku i przedstawić ją jako krok podjęty w imię firmy?
    To jest dobre pytanie Generalnie chodzi mi o to, że jeśli już robić stronę, to żeby ona jakoś "w miarę" wyglądała. A to chcę zlecić mojemu znajomemu, który zna się na takich rzeczach. Być może jednak stworzę tak na szybko jakieś miniportfolio żeby mieć co pokazać w UP. W każdym razie mam kilka swoich stron, udzielam się w fotografii od paru lat, mam jakieś kursy na koncie, sukcesy w konkursach, wystawy itp. Co prawda nie związane ściśle z fotografią ślubną, ale pochwalić się będzie można

EDIT>
    Przeczytałem właśnie kryteria przyznawania dofinansowania w moim UP i jest tam taki zapis:

"Środki Funduszu Pracy na podjęcie działalności gospodarczej udzielane są osobom
    bezrobotnym zarejestrowanym w Powiatowym Urzędzie Pracy w Ostrołęce, którzy
    zamierzają prowadzić działalność gospodarczą na terenie Ostrołęki lub powiatu ostrołęckiego."

I jak z tego wybrnąć? Kłamać we wniosku, że działalność będę prowadził tylko w Ostrołęce i na terenie powiatu ostrołęckiego? Z drugiej strony ten zapis wydaje mi się absurdalny przy tego typu działalności, która jest przecież mobilna. Jednego weekendu mogę mieć zlecenie w Ostrołęce, innego w Warszawie, a innego np. w Grodzisku Mazowieckim.

Jak wygląda ta kwestia w UP w waszych miastach?
    Ostatnio edytowane przez briho ; 09-02-2010 o 17:07

Domyślnie

W moim wniosku nie ma tego w kryteriach, a jedynie nacisk na 12 miesięczne prowadzenie Dz. G. Jest owszem we wniosku pytanie na jakim terenie będę działać, ale to nie zobowiązujące. Czy u Ciebie jest jakiś regulamin? W Piszu tego nie ma! Jedyny ważny fragment to rozporządzenie ministra, czyli jakieś niezrozumiałe parafki
    Wracając do adresu, mam coś takiego:
    "Bezrobotny zamierzający podjąć Dz. G. może złożyć do starosty właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub pobytu, albo ze względu na miejsce prowadzenia działalności, wniosek o..." kasę
    Dzięki za przypomnienie o wystawie!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No to wpisz gdzie masz zamiar prowadzic , nikt ci nie zabroni robic zlecen z poza miasta swojego czy powiatu , to tylko glupi i martwy w wiekszosci zapis. Chodzi bardziej o to zeby "lepki" nie meldowaly sie u ciebie ( a mieszkaja w duzej aglomeracji ) i dostawaly dotacje , czyli w sumie jak ty , zartuje, ale powiedzmy ze bardziej o takie dzialanie. Kasa ma byc dla osob z regionu generalnie.

Btw strone zrob , i tak moga nie obejrzec , u mnie nie widziala bo dostepu do netu nie ma , kazda rzecz potwierdzajaca twoje umiejetnosci warto wpisac.
    no comment...

Domyślnie

Nie wiem czy nazwać to regulaminem, nazywa się to "Kryteria przyznawania bezrobotnemu jednorazowo środków funduszu pracy na podjęcie działalności gospodarczej - załącznik do Zarządzenia nr 3/2010 Dyrektora Powiatowego Urzędu Pracy w Ostrołęce z dnia 5 lutego 2010 r."

No i jedno z kryteriów jest takie jak zacytowałem wyżej.

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

Lokalizacja działalności odnosi się do siedziby firmy, a nie do miejsca wykonywania usług. Ponadto we wniosku EDG podajecie także tylko jedną siedzibę. Któraś ze stron wniosku mówi o obszarach działalności, ale to dotyczy dodatkowych lokalizacji (np. biur terenowych). Taka przynajmniej była moja interpretacja i jak na razie sprawdza się. Zgodnie z Waszą interpretacją otwierając sklep internetowy nie mogę sprzedać nikomu towaru poza granicami powiatu? ;P
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

GUS podal sredni dochod za IV kwartal zeszlego roku - 3.243,60 zł czyli wzrost o 4,7proc. Nie wiem co na to urzedy pracy, ale teoretycznie powinno dac sie wyrwac z dotacji 19.461zl

co do zastanawiania sie co wpisac w rubryczce dotyczacej zakresu terytorialnego dzialan - wpiszcie cokolwiek ... przeciez nikt tego nie sprawdza!

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ariene Zobacz posta
    odi, przy takim nadmiarze klientów nie masz co się martwić konkurencją na zapas, poza tym mimo firmy w Wawie, w tym fachu można obsługiwać cały kraj. 60% moich zleceń to granice Polski
    Zastanawiam się jeszcze nad potwierdzeniem w postaci odpisu z Księgi Wieczystej, czy to pomoże oprócz umowy użyczenia?
    Briho, a nie lepiej by Ci było o tę stronkę postarać się przed złożeniem wniosku i przedstawić ją jako krok podjęty w imię firmy?
    Ja napisałem to jako joke, proszę nie traktować tego w żadnym razie na poważnie. Co do samej dotacji to z tego co wiem to nie ma chyba problemów z jej otrzymaniem, zatem obawiać się nie musisz, chyba że się mylę.

BTW takie 19Kzl to miły zastrzyk, szczególnie na ślubniaki, to pozwala na skompletowanie optymalnego zestawu ze słabym backupem, ale na start magia. Ja pracując na etacie niestety takiej dotacji nie dostanę, a w dotacje unijne niestety ciężko się wbić
    pkt 8 regulaminu

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    GUS podal sredni dochod za IV kwartal zeszlego roku - 3.243,60 zł czyli wzrost o 4,7proc. Nie wiem co na to urzedy pracy, ale teoretycznie powinno dac sie wyrwac z dotacji 19.461zl

co do zastanawiania sie co wpisac w rubryczce dotyczacej zakresu terytorialnego dzialan - wpiszcie cokolwiek ... przeciez nikt tego nie sprawdza!
    coś mi się zdaje, że jeśli o dotacje idzie to będą tą zmianę uwzględniać najwcześniej na koniec lutego. A szkoda bo ja w poniedziałek zamierzam złożyć.
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odi Zobacz posta
    Ja napisałem to jako joke, proszę nie traktować tego w żadnym razie na poważnie.
    też tak uważam
    Cytat Zamieszczone przez odi Zobacz posta
    Co do samej dotacji to z tego co wiem to nie ma chyba problemów z jej otrzymaniem, zatem obawiać się nie musisz, chyba że się mylę.
    ja akurat nie mam powodów do zmartwień, no może poza wyczarowaniem logicznego biznesplanu Ale pani z UP zapytała o jaką firmę zabiegam, na co mi te pieniądze, w obawie, że otworzę kolejny szmateks w miasteczku Po usłyszeniu fotograf odetchnęła spokojniej
    mastercheat, dla mnie to świetna wiadomość, spieszyłam się z wypełnianiem ale niezbyt skutecznie i mam obsuwę, jak widzę na moją korzyść - nie warto się spieszyć
    Edit
    dziś ściągnęłam świeży wniosek i widzę, że zmieniła się kwota o +200 zł. To przypomina giełdę i trzeba być na bieżąco :P
    Ostatnio edytowane przez Ariene ; 09-02-2010 o 22:47

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Jeśli dobrze pamiętam to dofinansowanie wg IV kwartału będzie obowiązywać od 1 marca. Zadzwoń mastercheat do swojego UP i się upewnij bo warto poczekać te 3 tygodnie i mieć tysiaka więcej do wydania.
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Strona 64 z 152 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów