WItam ilono - ja składałem, jak coś prosze na PW o terminy.
Ale konkretnie terminów nie pamietam ale moge popatrzeć w domu na umowe kiedy co bylo.
WItam ilono - ja składałem, jak coś prosze na PW o terminy.
Ale konkretnie terminów nie pamietam ale moge popatrzeć w domu na umowe kiedy co bylo.
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
Przy składaniu wniosku powiedziano mi, że będę czekała ponad miesiąc ponieważ mają wnioski z zeszłego roku i one w pierwszej kolejności będą rozpatrywane, zależy mi na czasie wniosek złożyłam dopiero tydzień temu a jeszcze kurs ABC przedsiębiorczości... Chciałam założyć działalność w kwietniu ale nic z tego nie wyjdzie zanim PUP się za to weźmie miną tygodnie. Ile trwa taki kurs ABC?
u mnie 40 czy 50 nawet wiec to roznie bywa , tzn w 1 urzedzie bo w moim w ogole go nie ma ;] , ciekawe ile bedzie czekania , niby w miesiac rozpatruja , tak mi mowiono , chcialbym do targow lodzkich sie wyrobic i moze tam kupic sprzet
no comment...
Dla mnie taki kurs jest bez sensu, mają na nim uczyć jak wypełnić wniosek na dotację, jak napisać biznesplan no i jak otworzyć firmę. W Słupsku aby iść na kurs należy najpierw złożyć wniosek a potem na kurs wysyłają (oczywiście można się zapisać na ten kurs przed złożeniem wniosku ale to ponoć dłużej trwa). Jak już wypełniłam wniosek i napisałam biznesplan to z resztą też sobie poradze, a tak na marginesie to od kwietnia ponoć zmieniają się przepisy i wszystko załatwimy w jednym okienku. Więc po co ten kurs?
Kurs oczy jak prowadzic firme , co i jak zalatwiac itd itp i grom ludzi m zero pojecie o tym , wedlug mnie to dobra opcja , patrzac na wyksztalcenie naszego spoleczenstwa , tylko powinien byc dobrowolny , a jesli juz po weryfikacji wnioski a nie przed jak ostatnio slyszalem , bo to bzdura kompletna.
no comment...
ten kurs daje ogólne informacje o prowadzeniu firmy tylko choć jest pare przydatnych informacji.
Ilono z zeszłego roku nie moga rozpatrywac bo Ci co złożyli w tamtym roku to pod koniec odrzucili wszystkie wnioski bo nie bylo kasy i musża je na nowo złozyc na jakichś nowych drukach.
Kurs w słupsku trwa tydzień.
PS a na jaka działalność złożyłaś wniosek?
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
Co do wniosków z ubiegłego roku to jest ich 30 i te mają pierszeństwo (tak mówią w PUP) . Zdziwiło mnie to ponieważ gdy ja chciałam złożyć na początku lutego to nie chcieli przyjąć bo i tak by odrzucili (z powodu braku regulaminu i kasy) to tak jak pisałeś te z zeszłego roku też powinni odrzucić. Moja działalność nie ma nic wspólnego z fotografia(większość wypowiedzi jest na ten temat), chcę otworzyć sklep spożywczo-przemysłowy (przewaga spożywki) i myślę, że bez kursu też sobie poradzę ale na to nie mam wpływu jak trzeba to ukończę może coś ciekawego sie dowiem czego nie wyczytałam w necie.
To są bzdury wygadywane przez urzędników, ja miałem podobnie, nie chcieli mojego wniosku przyjąć w styczniu, bo niby nie było wniosków na 2009 rok, koledze inna urzędniczka przyjęła, tyle, że w lutym, jakieś oświadczenie napisał, że się zgadza na nowe warunki, dostał dofinansowanie jako jeden z pierwszych w roku.
Moim zdaniem mają tam po prostu jeden wielki burdel, urzędnik sobie ustala zasady jakie chce, już nie mówiąc o tym, że każdy PUP ma inne regulaminy, a to jest po prostu śmieszne, zasady nie powinny być uzależnione od miasta, w którym się mieszka i widzimisia urzędnika.
Tyle, że niestety, jeśli ktoś się będzie próbował kłócić o swoje prawa...to oczywiście w odwecie urzędnik może nasz wniosek odrzucić..taki Kraj.
Digital manipulation kills photography.
Nie sa od miasta a wrecz od urzedy , w lodzi sa dwa i kazdy na innych zasadach przyznaje dofinansowanie ;] bede w poniedzialek/wtorek chcial sie zarejestrowac i zlozyc wniosek , ciekaw jestem jak pojdzie.
no comment...