Strona 65 z 68 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Bywalec Awatar KEEK
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chcesz obrabiac fotografie (do druku jeszcze nie daj co) na blyszczacym monitorze? Brr...

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ostatnio patrzyłem na monitorki w mac'ach. Generalnie jedyny monitor o jakości takiej, jak w moim MBP 15" - czyli znowu, nie rewelacja, jest ACD 30". Reszta to lipka, iMac'i, MacBooki, MBP, MacBooki Air, nie brałbym tego do zastosowań innych, niż internet.

Moim zdaniem opcja Mac Mini z jakimś NEC, albo EIZO byłaby o wiele, wiele lepsza. Niedługo sam pójdę w tym kierunku, ale raczej jakiegoś starego Mac'a Pro, żeby móc kilka dysków tam wrzucić.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez don Zobacz posta
    ciekawi mnie jeszcze fakt ile max cali mozna podpiac do tego Mac Mini wydaje mi sie ze 24 cale powinien obsluzyc.
    Geforce 9400 wyświetli do 2560x1600 więc możesz sobie podpiąć nawet i 40 cali.

Btw - mój komp z 2007 ma lepszą specyfikacje od tego maka .
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 29-01-2010 o 23:30

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Monitor w iMacu 27" nie jest najgorszy, bo wreszcie da się go przyciemnić, jest przyzwoicie zlinearyzowany i ma sakramencką rozdzielczość, ale oczywiście musieli coś spieprzyć, więc nadal ładują tą cholerną szybę. ColourConfidence ma teraz wprawdzie przepiękne osłony przeciwsłoneczne z alu pasujące do tych maczków, ale niestety kosztują one forutnę.

Osobiście zdecydowanie wolałbym NEC-a.

Domyślnie

Wojkij to co gadasz nie można porównać. Natomiast, CZornyj gada dobrze, pod warunkiem, że naprawdę mocno angażujesz się w to co robisz, bo jak dla siebie tylko, bierz iMaca - nie pożałujesz- zawsze możesz uzupełnić go o monitor zewnętrzny w przyszłości.

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

czy moze pogrzebac teorie Maca i kupic sobie Intel Xeona + ram ECC + dysk SAS 15000rpm i karta quadro z niskiej polki i wyniesie mnie z 800 zl drozej niz Mac Mini ale to bedzie juz miazga dla tego Maca jesli chodzi o wydajnosc. tylko czy bedzie stabilnosc na Windows 7 z takim sprzetem ????
    Ostatnio edytowane przez don ; 30-01-2010 o 02:20
    Moja CaroLina

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

czy moze pogrzebac teorie Maca i kupic sobie Intel Xeona + ram ECC + dysk SAS 15000rpm i karta quadro z niskiej polki i wyniesie mnie z 800 zl drozej niz Mac Mini ale to bedzie juz miazga dla tego Maca jesli chodzi o wydajnosc. tylko czy bedzie stabilnosc na Windows 7 z takim sprzetem ????
    Tej stabilności się obawiam właśnie. Wiem, że coś takiego, jak komputer tylko do photoshop'a by u mnie nie miało miejsca, więc pewnie za raz by zaczął zamulać, i w ogóle. To zabawne jest, biorąc dwóch użytkowników komputerów, którzy tak samo dbają o komputer (czyli nie dbają), obie maszynki chodzą tak samo. Tyle, że jedna ma trzy lata i starusieńki procek G4 1,6, druga ma Core 2 Duo 2,2
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Monitor w iMacu 27" nie jest najgorszy, bo wreszcie da się go przyciemnić, jest przyzwoicie zlinearyzowany i ma sakramencką rozdzielczość, ale oczywiście musieli coś spieprzyć, więc nadal ładują tą cholerną szybę. ColourConfidence ma teraz wprawdzie przepiękne osłony przeciwsłoneczne z alu pasujące do tych maczków, ale niestety kosztują one forutnę.

Osobiście zdecydowanie wolałbym NEC-a.
    Mnie nieco przeraził, swoimi kolorkami. Ale, jeśli da się to jakoś przestawić softwareowo, to czemu nie?

Niemniej, wracając do tematu, nadal wolałbym Mac'a Mini z ekranem. Ewentualnie zastanowiłbym się nad używanym PowerMaciem G5 wypasionym, albo najtańszym Maciem Pro, który spokojnie daje radę, a z dyskami i pamięcią możemy sobie poszaleć zdrowo
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 30-01-2010 o 04:11 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

tylko czy bedzie stabilnosc na Windows 7 z takim sprzetem ????
    Już w sumie miałem się nie odzywać ale mniejsza - skąd te teorie o niestabilności? Już od win xp z sp3 jest zero problemów, darujcie sobie te mity z ery windowsa 98.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Już w sumie miałem się nie odzywać ale mniejsza - skąd te teorie o niestabilności? Już od win xp z sp3 jest zero problemów, darujcie sobie te mity z ery windowsa 98.
    Dokładnie. I po co te Quadro ? Wstaw coś normalnego to nie będzie drożej tylko taniej, Quadro niewiele Ci da (jakiegoś tam Quadro używam codziennie)...
    Ja właśnie wiozę z US dysk SSD i jak w niedzielę wrócę to reinstaluję na nim system - może taki zamiast SASa ?
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 30-01-2010 o 05:17
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

I znowu wojny systemowe się zaczną, boszszsz...
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Strona 65 z 68 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów