Strona 63 z 68 PierwszyPierwszy ... 13536162636465 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

pank 12 lat pracujesz na applach a lat masz 19 tak ?

Ja mysle ze jesli jest sie zmuszonym do obrobki na laptopie to po co brac az 17 cali? Macbook pro 15 cali powinien styknac lub inny np thinkpad o podwyzszonej rozdzialce jakies 1600x1200 na 15 calach. Kalibracja monitora oczywiscie musi byc zeby zdjecia chociaz w 50% wygladaly poprawnie
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    pank 12 lat pracujesz na applach a lat masz 19 tak ?
    Czydzieściczy, to nie tajemnica wojskowa. Skąd pomysł że 19?

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Ja mysle ze jesli jest sie zmuszonym do obrobki na laptopie to po co brac az 17 cali? Macbook pro 15 cali powinien styknac lub inny np thinkpad o podwyzszonej rozdzialce jakies 1600x1200 na 15 calach. Kalibracja monitora oczywiscie musi byc zeby zdjecia chociaz w 50% wygladaly poprawnie
    Po to żeby mieć więcej miejsca na masę suwaczków. Mam właśnie 17 calowego MBP i gdybym jeszcze raz podejmował decyzję o kupnie wziął bym 15, ale mój laptop robi za komputer stacjonarny sporadycznie wynoszony z domu, jeżeli ktoś pracuje głównie w terenie to IMO 17 to i tak nie za dużo.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

moim skromnym zdaniem dobry i ekonomiczny jest teraz zakup nowego MBP 13.5" z 4/8GB RAM (ewentualnie Solid State Drive) +Apple LED Cinema Display (24" flat panel), szczególnie ze można dostać Refurbished za $599,
    super rozwiązanie zarówno do pracy mobilnej - tethering podczas sesji studyjnych, ewentualnie slideshow na weselu, - jak i stacjonarnie z podpiętym 24" monitorem.
    Wiem że dużo ludzi narzeka na gloss w tym monitorze, ale z doświadczenia wiem że i tak najlepiej zdjęcia obrabiać w prawie całkowitych ciemnościach - więc Gloss nam i tak nie przeszkadza.

Monitor nawet nalepszego laptopa nie nadale sie do obróbki zdjęć więc po co coś wiekszego niz 13.5" .

pozdrawiam

PS jak mamy jeszcze dodatkowe $50 na zbyciu polecam zainwestować w specjalną podstawkę pod MacBooka

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

pank - przepraszam, skojarzylo mi sie z kolega gringo niewazne.

VanMurder - pomysl z malym lapem i duzym wyswietlaczem jest super, trezba niestety tylko mocnego tego komputera a w przypadku wlasnie malych gabarytow jest dosc ciezko.
    Gdzies kiedys wyczytalem ze Applce cinema display to do zdjec sie tak nadaje ze szkoda gadac. Moze sie myle

A co sadzicie o Macu Mini? Sprzet na intelu, mozna sobie zainstalowac dowolny system praktycznie - komputer ten ma fajne specyfikacje, sam sie zastanawiam czy nie zamienic Thinkpada (jak stacjonarny w domu) na wlasnie Maca Mini - ceny dosc atrakcyjne.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Miasto
    wawa

Domyślnie

Wywalanie pieniędzy na ACD ma sens tylko wtedy kiedy chcemy kupić ładny monitor do ładnego komputera.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Wywalanie pieniędzy na ACD ma sens tylko wtedy kiedy chcemy kupić ładny monitor do ładnego komputera.
    W takim razie co Ty byś polecił w przedziale cenowym $500-$900 min 22-23"?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nowy NEC P221W lub refurb 2690WUXi

Miasto
    wawa

Domyślnie

DELL 2408WFP jak bym musiał, ale taka kwota na monitor do obrabiania zdjęć to trochę pomyłka. Nie po to się wywala kupę szmalu na FF i eLki żeby potem efekty oglądać na marnej matrycy chyba?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    O, czornyj mnie ubiegł, nawet nie wiedziałem że można kupić NECa refuba, jak tak, to właściwie pozamiatane.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 15-09-2009 o 23:33 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    DELL 2408WFP jak bym musiał, ale taka kwota na monitor do obrabiania zdjęć to trochę pomyłka. Nie po to się wywala kupę szmalu na FF i eLki żeby potem efekty oglądać na marnej matrycy chyba?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    O, czornyj mnie ubiegł, nawet nie wiedziałem że można kupić NECa refuba, jak tak, to właściwie pozamiatane.
    Sorry Pank ale mam wrażenie że "patrzysz na monitory" dwu bitwo.
    rewelacyjny NEC czy tez DELL i marana matryca ACD?
    w twoich wypowiedziach jakos nie ma miejsca na odcienie szarości ...
    czy twoje poglądy poparte są doświadczeniem? - na jakich monitorach pracujesz?
    Mam nadzieje ze twoje stanowisko na temat ACD nie jest oparte i nie ogranicz się do testów w sklepie Apple, bo twoje wypowiedzi pachnią trochę ... nieuzasadniona niechęcią do firmy z Cupertino, CA.
    Jeżeli to nie prawda, to proszę wyprowadź mnie z błędu, czymś więcej niż kilko linijkowym postem - ACD jest be!

Będę wdzięczny.
    VAn

Miasto
    wawa

Domyślnie

O, jest dyskusja, jest dobrze. Van, od razu sprostuję, nie uważam Della za dobry monitor, uważam tylko że to najsensowniejszy zakup w tym przedziale cenowym. Tak się złożyło, że w domu pracuję na NECu 2690WUXi i zakup tego monitora uważam za kompromisowe rozwiązanie jeżeli kogoś nie stać na topowe Eizo czy Spectry, natomiast w pracy pracuję właśnie na ACD 24" i stąd moja opinia o nim. Nie jest to tragiczny monitor, ale zdecydowanie nie jest wart tyle ile apple za niego sobie życzy, i to mówię ja, kilkunastoletni użytkownik komputerów tej marki, posiadacz 2 ipodów i żony z iphonem. ACD są mniej podatne na kalibrację, wyniki tej kalibracji są różne (mam w pracy 10 stanowisk z takimi monitorami), gradienty są bardziej poszarpane (widać granicę przejść kolorów), kąty widzenia są gorsze. Piszę to jako zwykły użytkownik, ekspertem w tej dziedzinie jest czornyj.

Strona 63 z 68 PierwszyPierwszy ... 13536162636465 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów