Pozwolę sobie zacytować kolegę:
"Zmęczony? Idź Nikon"
I tyle...
Pozwolę sobie zacytować kolegę:
"Zmęczony? Idź Nikon"
I tyle...
Sebcio80 - ale jeśli mam teraz 30D a szkła to tylko EFS (poza 70-200) to generalnie wymiana nie robi mi większego znaczenia gdyż i tak te szkła nie będą działały na FF... Zostanie mi tylko lampa. Ale zawsze mamy masz dział Kupię/Sprzedam.
5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.
Dokładnie! ale aby tego było mało to canon też coś szykuje : LINK
moze te nowe szkła to będzie to co przeważy szalę i wyleczy mnie z Canonofilii![]()
5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Właśnie, wydaje Ci się. Jakoś nie miałem oporu przed wyprzedaniem szklarni Nikona i kupnem 5D. Powód - prozaiczny: Filmy, matryca i rozdziałka Canona oraz szklarnia. Oczywiście grzeje mnie to czy mam Canona, Nikona czy innego babona to tylko toolsy. Jak Nikon pojedzie w przyszłości z filmami na poziomie. dorobi jakąś dobrą szklarnie FX za rozsądne pieniądze (czytaj f/4) to nie wykluczone, że znowu przeskoczę, a może Sony coś w końcu pokaże ciekawego...
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Obyś się nie zdziwił że znajdą się chętni. To byłby headshot dla Canona.
W dodatku szykuje się premiera nowego FF od N. Pro na pewno się skuszą
Miałem okazje bawić się 5dMKI +85mm.. no fajnie do portretu bym nie chciał nic innego.. Serio. Ale Do całej reszty? Ten AF skutecznie mnie zniechęca. Nie ma tragedii ale to co robi D700 (w dodatku z nowym softem) jest absolutnie niesamowite. 85 1.4 nikona jest też genialne wiec niema się czego czepiać.
Jasne stałki robi sigma dla nikosia więc nie ma takiej tragedii.
Gdyby tylko nikon chciał ruszyć du.. i puścić szkła wymienione powyżej. to byłaby już połowa sukcesu. Mniejsza o cenę. bo tak naprawdę jest to tylko tyle warte ile jesteśmy w stanie za to zapłacić. Może wtedy canon by się trochę zmobilizował i puszczał mniej gniotów w niektórych miejscach.