Strona 60 z 152 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    niekoniecznie bedzie musiałzwrócic jeżeli:
    - bedzie to praca w zawodzie w którym składał o dofinansowanie
    - i jednocześnie dostal zgode od dyrekcji up (lub kogoś kto wydaje dofinansowanie) na podjecie tego typu pracy.

jest to w regulaminie bodajrze.
    jesli to praca na etat , zwraca kase , a o tym ze praca w zawodzie to skad wiesz ? bo to juz paranoja by byla , to na co dofinansowanie wtedy ;] , co do drugiej opcji to moze i tak sie da ale cienko widze zeby to mozna bylo latwo przepchnac , a w samym reg jest jasno napisane ze podejmowac zatrudnienia na etacie nie wolno

1. ubiegasz sie o to co ci potrzebne , o ile potrafisz to uargumentowac
    2. im szybciej tym lepiej
    3. www.google.pl - to moze chociaz min wysilku ?
    4. forme opodatkowania mozna wybrac kazda , w tym wypadku czy robisz dla firm czy nie , nie ma znaczenia , wiekszosc na pewno bedzie wolala fakturki
    no comment...

Domyślnie

ad 1 możesz na drugie body bo musisz mieć wkład własny w postaci jakiegoś sprzetu - moze być foto

ad 2 od dzis tzn idz zarejestruj ie jako bezrobotny i możesz skladać wniosek na drugi dzień

ad 3 na ten rok jeszcze nie wiem a na tamten było ok 224,24 + 113,56 (czyli 337,8) w tym roku pewnieminimalnie wiecej

ad 4 co do podatku - powiem tyle ile wiem prowadz KPiR a podatek płacisz odchodowy ale nie pamietam ile na książce jest.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

uczciwy
    Guest

Domyślnie

1. nie wiem czy mnie dobrze zrozumieliscie. ja chce za kaske, ktora mi daja wzisc 2 body, np. Canon 50D + Canon 7D. jak mi sie popsuje, to chce miec backup. i czy komus sie udalo wziasc 2x body i jak to uargumentowac???

5. czy za kaske, ktora mi daje moge sobie kupic software do kompa do obrobki zdjec? Photoshop???

6. jeszcze jedno. czy idzie wziasc dofinansowanie, jak jeszcze nie mielismy zadnego zlecenia?

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja mialem 40D jako wkład własny i brałem 5DmkII. Ogólnie bardzo mile widziany jest jakiś wkład własny, dobrze jeżeli jest to jakiś sprzęt z działalnością związany gdyż widać wtedy, że masz już jakieś doświadczenie w tej materii.
    Ale ogólnie nie sądzę żeby był problem z wzięciem dwóch body tylko raczej bym się zastanowił czy to ma sens. Lepiej wziąć np. 7D i zostawić sobie to body które masz - to i tak tylko backup w razie sytuacji krytycznej ;-) Za 50D trzeba wyłożyć ~3,5k zł to lepiej za to jakieś szkło wziąć(17-55/2.8 np.)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

1. no przecierz ci napisalismy , ze mozna , a uargumentowac to trzeba samemu , skad mamy wiedziec do czego ci sprzet i czy potrzebujesz backupu ? poza tym wybacz , to lekka przesada za kogos pisac wniosek , jesli tak prostej rzeczy nie jestes w stanie zrobic jak masz zamiar firme prowadzic ? i to wcale smieszne nie jest...

5. tak
    6. pytanie do wrozki , my komisja rozpatrujaca nie jestesmy , generalnie mozna , bo ja tak dostalem ( zalczylem jednak bodaj dwie umowy o zdjecia slubne , i promese wspolpracy od gazety )
    no comment...

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

A nie miałeś problemu, z tym że załączyłeś te umowy?

nie czepiali się tego że jak to umowy skoro nie ma działalności. albo skoro możesz robić foto bez działalności to po co w ogóle zakładać?

Ja w sumie mam spisanej jakieś tam umowy o dzieło na ten rok i się zastanawiałem czy to ujmować w biznesplanie.
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

te umowy dla nich to promesy jakby , moze i nawet jest to naginanie prawa ( chociaz odprowadzajac podatek od tego wszystk ok , a te umowy to nie 20 umow i moj dochod roczny ) ale watpie , pokazujesz im ze masz juz zlecenia a zalozenie dzialalnosci to kolejny krok
    no comment...

uczciwy
    Guest

Domyślnie

a jak nie mam zadnych zlecen, to tez sie warto starac o ta dotacje??? nie chce bulic tych 350 zl co miesiac jak nie bede mial zlecen!!! a znow do zlecen potrzebuje extra sprzetu conajmniej 5d II i dobrych szkiel na ktore bedzie mnie stac jak dostane dotacje i wtedy cis zaczne robic ale nie wiem czy bede mial zlecenia i jak szybko..... jak to zalatwic??? pomozcie cos. dzieki tak wogole.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uczciwy Zobacz posta
    a jak nie mam zadnych zlecen, to tez sie warto starac o ta dotacje??? nie chce bulic tych 350 zl co miesiac jak nie bede mial zlecen!!! a znow do zlecen potrzebuje extra sprzetu conajmniej 5d II i dobrych szkiel na ktore bedzie mnie stac jak dostane dotacje i wtedy cis zaczne robic ale nie wiem czy bede mial zlecenia i jak szybko..... jak to zalatwic??? pomozcie cos. dzieki tak wogole.

Dzizys charajs - zainstaluj sobie człowieku firefoxa i zacznij używać shifta, pojedynczych kropek a zrezygnuj z wykrzykników i znaków zapytania.

Domyślnie

po pierwsze musisz mieć pojęcie o robieniu zdjęć
    po drugie posiadać portfolio, aby zdobyć zlecenia
    dopiero wtedy sprzęt i naprawdę nie musi to być 5d2 i same stałki "L"
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Strona 60 z 152 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów