nie nie nie co ma wpis do vat ?
masz pierwsze 30 dni od podpisania umowy z pupem do czasu rejestracji firmy
kolejne 30 dni , od tej rejestracji
wiec max mozna 2 miesiace wyciagnac , zreszta skoro to pare dni napisz pismo ze czekales na towar czy cos i po sprawie
no comment...
Mała porada dla tych którzy będą zakładali działalność aby wpis do ewidencji był z pocztku miesiąca tj. najlepiej z 2 lub 3 dnia miesiąca. Pozwoli to zaoszczędzić wam 500 zł na ulgowym Zus bo dzięki temu ulga będzie trwała 25 a nie 24 miesiące.
Jeszcze jedno małe info, w naszym UP wydają zaświadczenie że jest się bezrobotnym, co umożliwia w Urzędzie Miejskim rejestrację działalności z tkz. zniżką czyli bezkosztowo, zostajemy zwolnieni z opłat, może to mała oszczędność ale jednak.
Canon FF i słoików kilka
Moja kasa juz wydana - sprzet przyjezdza dzisTo co czytam na ostatnich stronach tego watku sprawia ze w kieszeni otwiera mi sie noz... jakas masakra z tymi urzednikami. Takie cyrki wam odstawiaja, ze zaczynam dziekowac Bogu ze u mnie juz po wszystkim praktycznie - jeszcze tylko zalozenie dzialalnosci.
Czacha pochwal sie zakupami.
Ja w wakacje planuje zawiesic sie w prawach studenta i potem reaktywowac i w tym czasie zlozyc wniosek do PUPu. Ciekawe czy zdaza rozpatrzyc i co powiedza moje Panie z Dziekanatu![]()
5D2 + 35L + 50/1.4 + 85/1.8 + 580EXII + 16GB UDMA .. i jeszcze na grip zostalo
Wczoraj zrobilem pierwsze fotki testowe
http://www.piotrczechowski.pl/blog/2...przed-wystawa/