Strona 59 z 152 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Generalnie w 2009 jest nowa klasyfikacja i PKD i PKWiU. W papierach mam 74.20 PKD - rozliczalem sie z urzedem , ba nawet blad zrobilem i poprawialem , nikt do niczego sie nie czepial.

Zapis :
    Wg PKWiU 2004 (starego - ten jest w ustawie):
    74.81 Usługi fotograficzne
    74.81.23 Usługi wykonywania fotografii reklamowych i podobnych

Jest NIE AKTUALNY ! Wiec poslugujemy sie 74.20 i dalej pokrewnych jak foto reklamowe.

Hmm z tymi 17% to szkoda ze dzis bedac w urzedzie nie spytalem sie. Ja to rozliczalem jako 20%.

A co do produktowki , w umowie zazwyczaj masz napisane do czego zdjecia sa wykorzystane - bo to chyba wazny zapis zebys wiedzial kto i gdzie wykorzystuje twoje foto - wiec coz owszem produktowka nie musi byc uzyta do reklamy.
    no comment...

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

czy warto starać się o dofinansowanie równocześnie przez dwie osoby z rodziny?? tzn. ja i moja żona??
    Osobiście planowałem uruchomić działalność (zajmuję się grafiką), moja żona jest obecnie tuż przed porodem (po zakończeniu urlopu macierzyńskiego nie chce wracać do poprzedniej pracy). Czy zatem ma to sens abym ja ubiegał się o dofinansowanie z UP a żona powiedzmy z EU?? -czy taka sytuacja nie wpłynie negatywnie na ocenę wniosków?? Ja chciałbym otworzyć firmę usługi graficzne a żona fotograficzne.

-czy fakt posiadania wykształcenia kierunkowego (grafika, fotografia) zwiększa szansę otrzymania dofinansowania??

-czy fakt że posiadam profesjonalny sprzęt (monitor, oprogramowanie, tablet itp) zwiększa szanse na otrzymanie dofinansowania?? czy lepiej sprzedać to co mam i za dofinansowanie zakupić to samo??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

1. trzeba by doczytac regulaminy , wydaje mi sie ze nie bedzie problemu o ile dostaniecie
    2. zwieksza
    3. pewnie tez , czy to up czy ue dotacja , jesli sprzet wykorzystasz to ja bym zostawil , we wniosku wpisalem ze mam sprzet dobrej klasy to pewnie uwiarygodnia ze ma sie doczynienia juz z tematem

aha

jakby ktos chcial rozszerzyc PKD , a dotacje ma z UP , to w sumie u mnie w lodzi mozna wniosek zlozyc z prosba , jesli jest zwiazane z glownym PKD problemu ponoc nie robia , po niedzieli skladam prosbe
    no comment...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Snowboy Zobacz posta
    czy warto starać się o dofinansowanie równocześnie przez dwie osoby z rodziny?? tzn. ja i moja żona??
    Osobiście planowałem uruchomić działalność (zajmuję się grafiką), moja żona jest obecnie tuż przed porodem (po zakończeniu urlopu macierzyńskiego nie chce wracać do poprzedniej pracy). Czy zatem ma to sens abym ja ubiegał się o dofinansowanie z UP a żona powiedzmy z EU?? -czy taka sytuacja nie wpłynie negatywnie na ocenę wniosków?? Ja chciałbym otworzyć firmę usługi graficzne a żona fotograficzne.

-czy fakt posiadania wykształcenia kierunkowego (grafika, fotografia) zwiększa szansę otrzymania dofinansowania??

-czy fakt że posiadam profesjonalny sprzęt (monitor, oprogramowanie, tablet itp) zwiększa szanse na otrzymanie dofinansowania?? czy lepiej sprzedać to co mam i za dofinansowanie zakupić to samo??
    na 1 i 2 już dostałeś odpowiedź.

Jeśli chodzi o swój sprzęt to tak, zwiększa to szanse na otrzymanie dofinansowania, ale z kolei zmniejsza szanse na zakup takiego samego nowszego sprzętu. tzn. jak napiszesz we wniosku, że masz monitor, ale chcesz dodatkowo 4 tys. na lepszy, to ktoś Ci może odrzucić ten wydatek, bo przecież masz monitor który wnosisz do firmy, tak samo z kompem. Jeśli chodzi o oprogramowanie to nie wymienia się szczegółowo nazw programów, więc jest większe pole manewru.

pzdr
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Domyślnie Jeszcze jedno pytanie

A co w momencie gdy siedze te 3 miesiace na bezrobotnym, dostaje dotacje i powiedzmy 2 miesiace po starcie znajduje prace na etat??
    beda sie czepiac? ......

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elrond2000 Zobacz posta
    A co w momencie gdy siedze te 3 miesiace na bezrobotnym, dostaje dotacje i powiedzmy 2 miesiace po starcie znajduje prace na etat??
    beda sie czepiac? ......
    Nie, ale będziesz musiał zwrócić dofinansowanie :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elrond2000 Zobacz posta
    beda sie czepiac? ......
    na etat nie można, jedynie umowa o dzieło itp. było już tutaj wielokrotnie, wystarczy poczytać

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Nie, ale będziesz musiał zwrócić dofinansowanie :-)
    w dodatku z ustawowymi odsetkami
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

niekoniecznie bedzie musiałzwrócic jeżeli:
    - bedzie to praca w zawodzie w którym składał o dofinansowanie
    - i jednocześnie dostal zgode od dyrekcji up (lub kogoś kto wydaje dofinansowanie) na podjecie tego typu pracy.

jest to w regulaminie bodajrze.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

uczciwy
    Guest

Domyślnie

Po 1. można ubiegać się o 2 body? nie chcę niczego wyłudzać. 2 body są mi potrzebne na wypadek awarii 1 - odpowiadam przez klientami i jak mi body padnie, to jestem skonczony.

Po 2. od kiedy do kiedy najlepiej brać kaske?

Po 3. ile wynosi na ten rok ten obniżony ZUS?

Po 4. jaki podatek mam placic, jak chce robic dla firm i nie-firm? ale odpowiedzcie bez zbednych zawilosci :-)

thx!

Strona 59 z 152 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów