Strona 281 z 608 PierwszyPierwszy ... 181231271279280281282283291331381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 801 do 2 810 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    BTW.. Paweł - a kiedy ostatnio fotki jakieś robiłeś - bo widzę że już na stałe na tych różnych rumorsach siedzisz a chyba masz jakiegoś panasa tylko czy jakąś martynę z claude monetem...
    Ale jesteś złośliwy... w niedzielę dslr'em a prawie codziennie Nokią trzaskam reporterkę z żelazka np. wypadki na skrzyżowaniach czy debili, którzy bawią się z QuakeIIIArena w wersji za kółkiem, na przejściu dla pieszych...
    Artur, ja naprawdę nie mam potrzeby wystawiania moich fotek a moją fotografię można określić mianem rodzinna reporterka w wydaniu extreme. LX3 sprzedam jak wyjdzie coś naprawdę jasnego, idealnie 12mm f/2.0 do GF-1, który marzy mi się do filmików, bo w 7D nie ma AF
    Sonówkę odpuściłem bo tak zwalili jotpega (WX-1), że nawet mnie zatkało.
    O S5 IS czy jakimś Kodaku (super światłomierz!), 18-135IS, itd. nie wspominam...

Jarek, habakuk, Niedźwiedź czy ty, piękna koleżanko bez studia: czy jesteście w stanie zrezygnować z 35, 50, 85 dla 35-70/2 czy widzicie to jako defaultowe szkło na drugim body?

Anyway: w sumie jak zrobią ef-s 30/1.8 to jestem done na kropie.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    też będziesz miał tam gratisowe mydło .
    No wiesz, po Nikkorze świat zatrzymał się w miejscu.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pewien jesteś .
    Nie, ale imho cena 70-200 II będzie niezłym benchmarkiem kondycji psychicznej księgowych Canona.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 12-01-2010 o 19:39
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    czy jesteście w stanie zrezygnować z 35, 50, 85 dla 35-70/2 czy widzicie to jako defaultowe szkło na drugim body?
    A niby z czego tu rezygnować i dlaczego? To ma być podręczne użyteczne szkło o (w końcu) porządnej jakości obrazu. Bo zakładam, że jak będzie w cholerę ważyć i kosztować, to ostrość i kontrast na f/2.5 będzie miało jak stałki. No nic, nie ma co teoretyzować, pewnie i tak wypuszczą 24-70IS i obejdziemy się smakiem.
    Jarek

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Anyway: w sumie jak zrobią ef-s 30/1.8 to jestem done na kropie.
    Sigma 30 1.4? Przecież dobra jak trafisz (a ja trafiłem na testowaniu szkieł Sigmy - od 1.6 zadowalająco).

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Sigma 30 1.4? Przecież dobra jak trafisz (a ja trafiłem na testowaniu szkieł Sigmy - od 1.6 zadowalająco).
    Na brzegach też dobra? Bez ironii pytam, bom ciekaw.
    Żeby nie było zupełnie poza wątkiem, to nadal pozostaje prawie pustynia w zakresie stałkowych szerokch kątów dla APS-C.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niekoniecznie, ale ostre brzegi to tylko w L-rze (35L )

Uzależniony

Domyślnie

Niekoniecznie, ale ostre brzegi to tylko w L-rze (35L )
    W miarę ostre brzegi na APS-C daje już 35/2 Canona, Sigma kosztuje tyle, że powinna być równiejsza na całym obrazie. Jest jeszcze C 28/1.8, ale ogólnie wszystkie te obiektywy to protezy dla APS-C. To nie jest żadne UWA, żeby przy tak małym polu obrazowym nie dało się zrobić czegoś przyzwoitego za rozsądne pieniądze. Że się da, pokazał Nikon

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Do Canona nie trafiłem na taką, do Nikona widziałem dwie, obydwie wariowały z kilku metrów.
    Optycznie rewelacja (na f/1.4 już jest imho OK), ale dla mnie to szkiełko manual.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Żeby nie było zupełnie poza wątkiem, to nadal pozostaje prawie pustynia w zakresie stałkowych szerokch kątów dla APS-C.
    I pozostanie. Przynajmniej do czasu Micro-EF-s (Canonet Digital). Po prostu nie opłaca się robić koromysła z kosmicznym retrofokusem... chyba że się jest Sigma Optics
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie

Domyślnie Canon przystąpi do micro4/3?

Plotki z sieci.
    Czyżby Canon miał zamiar przystąpić do micro4/3?

http://catetoblog.blogspot.com/2010/...43-system.html

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    I pozostanie. Przynajmniej do czasu Micro-EF-s (Canonet Digital). Po prostu nie opłaca się robić koromysła z kosmicznym retrofokusem... chyba że się jest Sigma Optics
    zdRAWki
    Ja myślę, że problem bynajmniej nie leży w wielkości retrofokusa i komplikacjach technicznych. Jakoś UWA dla FF da się zrobić i zoomy UWA EF-S również (nawet o świetle 2.8 ). Problem ze strony Canona raczej leż w tym, że dobrze ostałkowany (czyli również dla szerokich kątów) crop stałby się kompletnym systemem i część osób zarabiających na fotografii i sporo amatorów mogła by powiedzieć - OK crop mi wystarczy. Być może "księgowi" Canona policzyli, że globalnie im się to nie opłaca na tym etapie. Niemniej jestem pewny, że pojawienie się szerszych stałek EF-S to tylko kwestia czasu i... konkurencji.
    Ostatnio edytowane przez tezmarek ; 13-01-2010 o 10:12

Strona 281 z 608 PierwszyPierwszy ... 181231271279280281282283291331381 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów