Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Psychodeliczne kolory w PS po oprofilowaniu monitora

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Viqy, a co w wypadku jesli probnik kolorow w paintcie i ps'ie wyklucza oko ? Wybralem sobie kilka pikseli na obu zdjeciach, pobralem kolory probnikiem i pokazuje mi to samo

Dobra, rozwiazalo sie :P zapisalem na dysku i jest roznica. Przedtem zrobilem poprzez - ppm - skopiuj obraz do schowka - wklej. I roznicy nie bylo. Jednak czasami lepiej zapisac :P
    Ostatnio edytowane przez Tezet-gdynia ; 12-01-2010 o 20:31

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    .... Jednak czasami lepiej zapisac :P
    Oba obrazki są w png. Ciekawe czemu? Różnice są bardzo wyraźne. Również w kolorach skóry - na ramionach w zdjęciu nr 2 jest nieco przyzieleniona.

Cytat Zamieszczone przez Kaworu Zobacz posta
    Pomoc zdalna w niestandardowych problemach prawie nigdy nie jest skuteczna. ;P....
    Mylisz się. Jest skuteczna w 99% przypadków. Pod warunkiem, że pytający potrafi odpowiadać na pytania i jego wersja jest spójna - Twoja "niezabardzo" - ostatnio = z pół roku temu, monitor/laptop itp.

EDIT: Jaka jest przyczyna, że zapisujesz obrazki w *.png?
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 12-01-2010 o 20:39 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec Awatar Kaworu
    Miasto
    Stalinigród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Mylisz się. Jest skuteczna w 99% przypadków. Pod warunkiem, że pytający potrafi odpowiadać na pytania i jego wersja jest spójna - Twoja "niezabardzo" - ostatnio = z pół roku temu, monitor/laptop itp.
    Po prostu pol roku to dla mnie ostatnio, a problem dotyczy i monitora i matrycy laptopa.
    I nie tyle się mylę, co tak mi wychodzi z autopsji. Jak mogę pomacać czyjś komputer to problemy wszelkie rozwiąże, jak mam kogoś instruować via tel. czy też IM, to jeśli to nie jest coś, na co znam odpowiedź "od razu", to bywają problemy. W każdym razie wolę się do kogoś przejść i załatwić problem w 15 minut niż 2h dochodzić dlaczego zapomniał podłączyć kabelek sata, a twierdzi, ze dysk jest wykrywany.

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    EDIT: Jaka jest przyczyna, że zapisujesz obrazki w *.png?
    W zasadzie używam prawie zawsze jpeg. PNG użyłem akurat tu, gdyż png w 100% odwzorowuje oryginał (takie małe zboczenie w wypadku używania czegoś do porównania). A, że obrazki są względnie małe, to w zasadzie bez różnicy.
    Z png problem to ma chyba tylko IE < 7, przyciemnia kolory.
    Ostatnio edytowane przez Kaworu ; 12-01-2010 o 20:53

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaworu Zobacz posta
    ....
    Z png problem to ma chyba tylko IE < 7, przyciemnia kolory.
    Nie. Wszystkie przeglądarki mają ten system zapisu w głębokim poważaniu tj. w d.... i najczęściej wyświetlają toto "średnio"

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów